акустика от съседна баня

Приложение, материали, технологии

Потребителски аватар
kok12
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: ср дек 23, 2015 5:34 pm

акустика от съседна баня

Мнение от kok12 » ср дек 23, 2015 5:48 pm

Здравейте,
имам проблем в съседство с което гранича, става дума за санитарно помещение.
Моята спалня граничи с това санитарно помещение, от което идва ужасна акустика (шум) на ВИК инсталацията на съседа. Всички сте я чували, но тук Ви гарантирам, че е в пъти повече. За сравнение ще кажа, че тази акустика се чува през спалнята чак до всекидневната ми, която ги разделя преградна стена.
Когато си почивам, и съседа реши на-малкото да си измие ръцете акустиката е такава, че детето ми се събужда с рев.
Ще съм Ви благодарен за съвет и решение.
Знам, че проблема не е до толкова в тънките стени, а по скоро във ВИК системата. Препоръчаха ми да опитам със смяна на възвратен клапан, поне за снижаване на шума.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пет дек 25, 2015 12:18 pm

Здравейте, макар че може би ще си помислите, че си правя едва ли не някакъв "черен хумор", не бих си позволил на този светъл празник - Рождество Христово да Ви говоря "врели - некипели".
На първо място, трябва да разберете причината поради която се получава тази акустика (голямо, но сравнително празно помещение, тънки стени, дълбоко прокопана В и К инсталация и т.н.). След това се опитайте да направите "съвместна изолация" - от Ваша страна и от страната на съседа Ви с каменна вата и покрита с гипс картон - влагоустойчив (зелен), откъм страната на банята - в случай откъм съседа Ви. Ако не се договорите със съседа си, ефекта няма да е идеален, но ще намалите силата на звуците. Днес се работи изключително с полипропиленов водопровод, но това е за днешните инсталации. Ако водопровода е стар, звука през металните тръби е много по-силен, по-остър и болезнен, и тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се смени водопровода, но и да се постави изолация на тръбите. Ефекта от тръбната изолация е, че намаляват както топлинните загуби, така и шума. Желая Ви успех и... честито Рождество Христово!
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Отговори