Вуншна стена на тераса , направена изцяло от YTong

Приложение, изграждане, декориране

Потребителски аватар
nicolay
начинаещ
Мнения: 6
Регистриран: ср авг 06, 2008 4:23 pm

Вуншна стена на тераса , направена изцяло от YTong

Мнение от nicolay » ср авг 06, 2008 4:35 pm

Заградих терасата на детската стая на апартамента със външна стена изцяло от YTong , но в последствие цялата тераса се напука както по средата на самите блокове така и между тях(там където е поставено лепилото). Ако някой знае нещо по въпроса и може да предложи някакво решение на проблема или ЗАЩО се получава така .. ще сам много благодарен :?:

Потребителски аватар
Handy-man
любител
Мнения: 96
Регистриран: ср апр 09, 2008 7:33 pm

Мнение от Handy-man » пет авг 08, 2008 11:35 pm

Ако не е шпаклован итонга и е зимувал, има вероятност да е поел влага, която е станала на лед и го е напукала. За друго просто не се сещам, което да причини това.

Потребителски аватар
nicolay
начинаещ
Мнения: 6
Регистриран: ср авг 06, 2008 4:23 pm

Мнение от nicolay » съб авг 09, 2008 1:07 am

ами попринцип от вън е шпаклован със специална ходронепромокаема мазила(точно заради влагата). от втре също и с гипс да не е сиво за по хубаво.НО във самата тераса се получава голям конденс , заради който се образува даже и мухъл.Не директно по целия Итонг , но на места какво и по порваза на прозореца.

Потребителски аватар
nicolay
начинаещ
Мнения: 6
Регистриран: ср авг 06, 2008 4:23 pm

Мнение от nicolay » съб авг 09, 2008 1:08 am


Потребителски аватар
Trockenbauer
любител
Мнения: 138
Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am

Мнение от Trockenbauer » нед авг 17, 2008 10:55 am

nicolay написа:ами попринцип от вън е шпаклован със специална ходронепромокаема мазила(точно заради влагата). от втре също и с гипс да не е сиво за по хубаво.НО във самата тераса се получава голям конденс , заради който се образува даже и мухъл.Не директно по целия Итонг , но на места какво и по порваза на прозореца.
"Технологичните" грешки са няколко:Като се почне от прословутия"газобетон""Итонг".
Та за решението на проблема.1-во "вентилацията на самата тераса.Много хора обвиняват дограмата-била некачествена и прочие.Не,щом се получава кондензат значи е добра дограмата и изолацията.Но трябва и да може да "диша"През скромната си осем годишна практика на професионален монтажник в сухото строителство забелязвам няколко основни грешки които масово се допускат и се стига до подобни проблеми.
Та за едно от решенията на проблема.Изгражда се пред стенна обшивка от гипскартон с топлоизолация от КАМЕННА ВАТА!!!,2-ро и особено важно преди монтажа на гипсокартона се полага ПАРОПРОПУСКЛИВО ФОЛИО!!! има го във всеки голям склад за системи сухо строителство.Не е зле преди монтажните действия да се обработи зидарията със антисептичен грунд.Тавана на терасата също е добре да бъде изпълнен с гипскартон по същия начин както и пред стенната обшивка.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ в никакъв случай ПАРОПРОПУСКЛИВОТО ФОЛИО!!!не струва кой знае колко много пари около 2-ва лева е на м2.Всички го спестяват или не знаят за него а забравяте основното.Стените и таваните изобщо помещенията трябва да дишат!!!Не правете "парници" у дома си.Успех
“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”

Отговори