|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nedkov начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Авг 21, 2008 12:56 am Заглавие: Капандура |
|
|
| Здравейте, имам едно таванско помещение скусено годно за стая но пробема е че нямя прозорец.Виждал съм на много места издигнати капандурки бих желал да ми разясните какъв е механизма на цялата история?.?. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Luna любител
|
| Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 9:08 pm Заглавие: |
|
|
| Това твойто таванско помещение в каква сграда са? Защото може да се окаже, че преди да започнеш с преустройството трябва да получиш разрешение от ОБЩИНАТА. |
|
|
 |
nedkov начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 1:00 am Заглавие: |
|
|
| Ами в семейна къща на 4 етажа. Разрешение до колкото знам трябва да искам от родата но това е друг въпрос. Интересува ме какъв е механизма на изграждане на капандурата. За повече яснота по проблема ще кажа в горната част, помещението е високо около 2,10м а в долната част 0,5 м. широко е около 2,50м и посредата на помещението минава хоризонтална носеща греда.... |
|
|
 |
Best начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 9:50 am Заглавие: |
|
|
Аз ще споделя личен опит по въпроса за преустройство на таванско помещение. Ние правихме такова миналото лято. Първо разкрихме покрива над помещението. След това доизградихме стената, където на теб ти е 0.5 см до желаната или разрешената височина. Оставихме място за прозорец, за да влиза светлината.
За съжаление височината на твоя таван и в най-високата част не е много, така че ако е възможно и там да се вдигне зида ще е супер.
След това се изгражда отново покрива със съответните изисквания, за да издържи тежестта на керемидите.
Не знам ако тази хоризонтална носеща греда е за целия покрив...
Така както го написах изглежда лесно, но не е никак просто  |
|
|
 |
|