|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mockery начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 10:08 am Заглавие: Шпакловане на таван от гипсокартон |
|
|
| Здравейте.В момента си правя таван от гипсокартон и се чудя дали да пръскам пари по майстори за шпакловка или е достатъчно просто да запълня фугите между гипсокартона и след това да мина няколко ръце латекс. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tyson начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 10:40 am Заглавие: |
|
|
Kaкъв е смисълът на гипсо-картона ако трябва да го шпакловаш целият след това
Доколкото знам се шпакловат само фугите и рапидките. И задължително слагайте лента  |
|
|
 |
Luna любител
|
| Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 12:32 pm Заглавие: |
|
|
| Ако не го шпаклова през цяло ще личат замазаните фуги. По-добре е да шпаклова целия таван след като фугира. |
|
|
 |
mockery начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 5:57 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ви за отговорите.Май наистина ще трябва да го шпакловам целия  |
|
|
 |
climber начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 1:53 pm Заглавие: |
|
|
Трябва да ти кажа че никой майстор не шпаклова целия таван. Ако досега не си шпакловал фуги на гипскартонени плоскости по добре си викни майстор. Преди около четири години ми беше първият опит да правя окачен таван, шпакловах с Унифлот стана много добре. Не си личат фигите нито на дневна светлина нито при включени лампи.
Ако решиш да се пробваш само с фугите шпаклата е мн важна. Вземаш широка и твърда. Имай в предвид че фугите си личат ако ако е кофти майстора. Успех. |
|
|
 |
Luna любител
|
| Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 6:11 pm Заглавие: |
|
|
| Не знам как си направил така, че да не личи, но няма логика. Картонът, покриващ гипса и щпакловка с Унифлот имат съвършенно различна повърхност. Така че каквото и да правиш, ако не уеднаквиш повърхността като структура, няма начин да не личи след боядисване с латекс или друга боя. |
|
|
 |
|