|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kuffs начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Дек 15, 2009 1:36 am Заглавие: гипсокартон???? |
|
|
| здравейте искам да попитам кое ше ми излеза по евтино и по добро разбира се?да сложа гиспокартон на всички стени и тавани или да правя мазилки при положение че гипсокартона че си го слагам аз а до като за мазилка ше ми трябва майстор? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kdravia начинаещ

|
| Пуснато на: Сря Дек 16, 2009 1:43 am Заглавие: |
|
|
| При положение,че картона ще си го слагаш сам,мисля,че ще ти стъпи на същите пари.А ако не го монтираш на профили,а го лепиш на стените ще бъде още по евтино. |
|
|
 |
planb начинаещ
|
| Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 9:38 pm Заглавие: |
|
|
| Гипсокартон. Само не го лепи. |
|
|
 |
kdravia начинаещ

|
| Пуснато на: Съб Дек 19, 2009 8:03 pm Заглавие: |
|
|
| planb написа: | | Гипсокартон. Само не го лепи. | Защо мислиш така?Обоснови се.Това не съм го измислил аз,а е общоприета практика. |
|
|
 |
planb начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Дек 21, 2009 10:11 pm Заглавие: |
|
|
| Не е там работата кой какво е измислил или каква е била практиката. Лично мое мнение, а сигурен съм и не само мое, че по-добрия вариант е картона да е на скара. Казвам това от личен опит. Лепенето на гипсокартон, въпреки общоприетата практика е непрофесионално. Това ще го потвърди всеки уважаващ работата си майстор. |
|
|
 |
yaneff82 начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Дек 22, 2009 12:13 pm Заглавие: |
|
|
plamb е прав ,лепенето излиза евтино,а евтиното в повечето случеи излиза скъпо,даже двойно.при лепенето фугите пукат,не е здраво като на скара,не можеш да сложиш вата,а недай боже да отлепи.и все пак ти сам си решаваш.за мене решението е следното сложи си зелен картон на скара със поне 5см. вата.няма да съжеляваш.мазилките са демоде,поне според мене,зашото аз се занимавам със картон _________________ снимки на мои обекти http://yaneff82.snimka.bg/
0898829146 Николай Георгиев |
|
|
 |
biri4kata1967 любител
Регистриран на: 26 Май 2008 Мнения: 135 Местожителство: около ВАРНА
|
| Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 1:01 am Заглавие: |
|
|
Здравейте ! И аз съм на мнението на колегите по горе че лепенето на гипскартона може да ти образува доста ядове! Защо гледаш практиката на хора (майстори)които я карат по бързата процедура!? Хората които са я измислили тази технология не са имали впредвид че ние българите ще я усъвършенстваме а и не само ние! Гипскартона може да ти направи проблем дори когато е на профили ! Според мен е по -добре да си направиш стените с мазилка а тавана с гипскартон- естествено с профили и вата и ще имаш по- малко проблеми - успех |
|
|
 |
yaneff82 начинаещ
|
| Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 11:26 am Заглавие: |
|
|
има и друго обаче.аз горещо препоръчвам конструкцията , но някой хора от финансова гледна точка предпочитат лепенето.аз не им отказвам,но ги предопреждавам за рискожете.има и друг вариант за стените.Може да си налипиш топлоизолация и на нея да сложиш картона така обаче да не си съвпадат фугите на изолацията и картона.тва е варианта на лепене с изолация,но така ти идва на цената на конструкция с вата.МАЗИЛКАТА СИ Е МАЗИЛКА ,КАРТОНА Е ДА СКРИЕ КРИВАТА МАЗИЛКА _________________ снимки на мои обекти http://yaneff82.snimka.bg/
0898829146 Николай Георгиев |
|
|
 |
planb начинаещ
|
| Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 7:43 pm Заглавие: |
|
|
| kuffs за каква квадратура става въпрос. Цялостен ремонт ли ще правиш или само на едно помещение. Имаш ли външна топлоизолация. Що се отнася до цени, ГК на скара + вата до последния винт излиза около 12-13лв на квадрат материали. Подкрепям мнението на колегите относно лепенето и малко по-скъпия вариант на предстенната обшивка. Разликата в цената не е чак толкова голяма, но крайния резултат е доста по-добър. |
|
|
 |
bekama_89 начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Ное 14, 2010 10:17 am Заглавие: zdraveite |
|
|
spored men na skara e po dobre ot kolkoto na lepene predimstvata sa qsni kakto kazaha kolegite  |
|
|
 |
yaneff82 начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Ное 14, 2010 8:48 pm Заглавие: |
|
|
| Ние си пишем само дето автора kuffs го няма да каже какво е станало , но дано сме полезни на четателите |
|
|
 |
|