Разлики между 4 и 5 камерен стъклопакет
Мисия Моят Дом Форуми -> Дограма Създайте нова тема   Напишете отговор
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
metalni_vrati
начинаещ

Пуснато на: Вто Дек 29, 2009 12:02 am Заглавие: Разлики между 4 и 5 камерен стъклопакет Отговорете с цитат

Здравейте,

Като средностатистически клиент имам следния въпрос:

Каква е раликата между 4 и 5 камерен стъклопакет при PVC дограмата?

Поздрави
Luna
любител

Пуснато на: Вто Дек 29, 2009 10:35 am Заглавие: Отговорете с цитат

Най-вероятно питаш за разликата между 4 и 5 камерен профил. А тя е очевадна - в броя накамерите - колкото повече камери, толкова по-добра изолация. А за стъклопакетите - аз съм чувал най-много за трислоен.
Нека бъдем точни в наименованията Nooooo
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
d.drenchev
специалист

Пуснато на: Сря Яну 13, 2010 5:52 pm Заглавие: ЗА БРОЯ КАМЕРИ НА ПВЦ ПРОФИЛ Отговорете с цитат

Здравей,ако става въпрос за разлика между 4 и 5 камерен профил, то при равна широчина на профилите броя камери е без значение. ако обаче 4 камерния профил е да кажем 60 мм широк,а 5 камерния 75мм то тогава вече може да кажем че си струва да се плати по-висока цена за повече камери. 5 или 4 камерен стъклопакет не се използва в жилищното строителство освен може би за звукозаписни студиа или там където има нужда от изключителна изолация. При Братя Градеви има стъклопакети с 3 стъкла двукамерни широки 40мм.
www.gradevi.net
Върнете се в началото
martatabs
начинаещ

Местожителство: Le monde et notre pays.

Пуснато на: Пон Яну 25, 2010 1:55 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги,при условие,че по-голямата част от ПВЦ дограмата е стъкло,смятам че стъклопакета е по важен.Колкото до камерите на профила,да и те са важни.Препоръчвам ти ПВЦ с троен стъклопакет,там е истината.И ако не е проблем парите се насочи към някоя НЕМСКА дограма,не че няма добри БГ.Препоръчвам ти Трокал,Рехау,Саламандър(Австрийска),Тисен.Във вкъщи съм със шест камерно KMG(българска) и съм доволен,с 32мм. стъклопакет.Не ми се даваха допълнително пари,но и от това съм доволен.М/у другото немските дограми станаха горе-долу на цената на българските,КРИЗА,замисли се.Всичко е до изработката и монтажа. Wink
Върнете се в началото
metalni_vrati
начинаещ

Пуснато на: Съб Май 22, 2010 2:05 pm Заглавие: Отговорете с цитат

martatabs написа:
Колеги,при условие,че по-голямата част от ПВЦ дограмата е стъкло,смятам че стъклопакета е по важен.Колкото до камерите на профила,да и те са важни.Препоръчвам ти ПВЦ с троен стъклопакет,там е истината.И ако не е проблем парите се насочи към някоя НЕМСКА дограма,не че няма добри БГ.Препоръчвам ти Трокал,Рехау,Саламандър(Австрийска),Тисен.Във вкъщи съм със шест камерно KMG(българска) и съм доволен,с 32мм. стъклопакет.Не ми се даваха допълнително пари,но и от това съм доволен.М/у другото немските дограми станаха горе-долу на цената на българските,КРИЗА,замисли се.Всичко е до изработката и монтажа. Wink

И на мене ми казаха за немска дограма да си взема. Ми и аз не знам каква ПВЦ дограма да взема - защото ми трябва наистина добра изолация, говорим за вила, която като си отида на нея зимата е супер студено, колкото и да се пали. Зимата сутрин температурите падат на около 7 градуса, като се вземе предвид, че вечерта е било 25 градуса. Просто много бързо изтива къщата.
Ade
начинаещ

Пуснато на: Нед Май 23, 2010 2:02 am Заглавие: Отговорете с цитат

ами може НЕ прозорците да са ти САМО проблема
5камери и стъкло но да имаш и поне К-стъкло в пакета
Върнете се в началото
martatabs
начинаещ

Пуснато на: Вто Май 25, 2010 8:02 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Занимавам се вече четвърта година са дограма,КА стъклото е вариант...но,има едно но...това е нож с две остриета...лятот е жега...КА е предназначена да задържа топлото,особено през зимата...помислете какво става през лятото.Вариантите са Троен стъклопакет,КА+стоп сол,или има едно ЕНЕРДЖИ (все сезонно)...получавам добри отзиви за него,но малко съм скептичен....все още в БГ сме малко,да не кажа доста назад със материала.
Върнете се в началото
dolly
начинаещ

Пуснато на: Нед Юни 06, 2010 12:06 am Заглавие: Отговорете с цитат

metalni_vrati написа:
martatabs написа:

И на мене ми казаха за немска дограма да си взема. Ми и аз не знам каква ПВЦ дограма да взема - защото ми трябва наистина добра изолация, говорим за вила, която като си отида на нея зимата е супер студено, колкото и да се пали. Зимата сутрин температурите падат на около 7 градуса, като се вземе предвид, че вечерта е било 25 градуса. Просто много бързо изтива къщата.

според мен една вътрешна изолация ще ти реши проблема донякъде.. Think
Върнете се в началото
martatabs
начинаещ

Пуснато на: Сря Юни 09, 2010 7:36 pm Заглавие: Отговорете с цитат

В никакъв случай вътрешна изолация,няма го този ефект на външната.Външната предпазва домът ти от външни влияния.Освен това спира топлината през зимата навън.Вътрешната не спира външните влияния,и ефекта е горе-долу нулев.Ако се замислиш,ще разбереш...с вътрешната изолация,ще ти е топло вътре,а вън къщата или панела пак ще е студен или топъл(лятото),няма смисъл.Вземи си хубава дограма,немските вече са на цената на БГ-те.
Върнете се в началото
BJ-SYST
начинаещ

Местожителство: Самоков

Пуснато на: Чет Юни 10, 2010 1:48 pm Заглавие: Отговорете с цитат

И на мене ми казаха за немска дограма да си взема. Ми и аз не знам каква ПВЦ дограма да взема - защото ми трябва наистина добра изолация, говорим за вила, която като си отида на нея зимата е супер студено, колкото и да се пали. Зимата сутрин температурите падат на около 7 градуса, като се вземе предвид, че вечерта е било 25 градуса. Просто много бързо изтива къщата.[/quote]

Здравей,
Задължително качествен НЕМСКИ профил с гарантиран произход - SALAMANDER, SCHUCO и троен стъклопакет.
Поне ние така правим в Самоков
Very Happy
Къде се намира вилата...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
martatabs
начинаещ

Пуснато на: Пон Ное 15, 2010 10:20 pm Заглавие: Отговорете с цитат

BJ..,от колеги съм чувал,че SCHUCO се цепило при монтаж.Има ли нещо такова?
Върнете се в началото
Trockenbauer
любител

Пуснато на: Вто Мар 08, 2011 5:48 am Заглавие: Отговорете с цитат

martatabs написа:

Здравейте,
KÖMMERLING със система за вентилиране!!!Забравяш за конденза и мухъла по стените!!!
Самата дума "пакет" означава няколко елемента събрани в пакет нали?!?
Така някой е обяснил на човека за 4-5 камерния!
Та стъкло-пакета състоящ се от външно и вътрешно стъкло,"дистанционер" и силикагел за абсорбция на конденза между тях можем ли условно да го наречем "моно","сингъл" или единичен пакет,в главата ми изниква какво ли представлява тройния такъв Shocked Think Предполагам имаш предвид за стъкло-пакет състоящ се от 3 стъкла и два "дистанционера" т.е. външно средно и вътрешно стъкло/като всяко дете знае защо са с различни дебелини/.

Преди да късате "майсторските" си тапии,1-во ги заслужете
Покажи мнения от преди:   
Мисия Моят Дом Форуми -> Дограма Създайте нова тема   Напишете отговор
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети