Ламинат върху дюшеме
Мисия Моят Дом Форуми -> Под Създайте нова тема   Напишете отговор
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
V.Georgiev
начинаещ

Местожителство: Асеновград

Пуснато на: Съб Юни 27, 2009 6:07 pm Заглавие: Ламинат върху дюшеме Отговорете с цитат

Имам намерение да поставя ламиниран паркет върху дюшеме.Смятам да използвам изолиращ материал и OSB плоскости.Мога ли да нивелирам неравния под с пясък,например?Сух пясък или пък смесен с някакво слепващо вещество?Върху нивелирания пясък да наредя изолиращите плоскости,а отгоре OSB и върху тях ламината?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pippo
начинаещ

Пуснато на: Пет Окт 23, 2009 9:11 pm Заглавие: Отговорете с цитат

мн ли е крив пода
Върнете се в началото
Luna
любител

Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 10:11 am Заглавие: Отговорете с цитат

По-добре изравни нивото с керамзит или нещо подобно. Отдолу сложи найлон, керамзит и след това вата или XPS, OSB и накрая ламинат.
Върнете се в началото
cdrecor
начинаещ

Местожителство: София

Пуснато на: Чет Ное 19, 2009 11:16 pm Заглавие: Re: Ламинат върху дюшеме Отговорете с цитат

V.Georgiev написа:
Имам намерение да поставя ламиниран паркет върху дюшеме.Смятам да използвам изолиращ материал и OSB плоскости.Мога ли да нивелирам неравния под с пясък,например?Сух пясък или пък смесен с някакво слепващо вещество?Върху нивелирания пясък да наредя изолиращите плоскости,а отгоре OSB и върху тях ламината?

Какво е това дюшеме, че трябва да се изравнява толкова? Има подложка с дебелина 5 мм, използвал съм я на места на два слоя за да обера неравности до 7 - 8 мм и върши работа.

Ако не ти трябва топлоизолация и няма неравности повече от 1 см можеш спокойно да сложиш OSB и после с подложка да наредиш ламината.

Нали си наясно, че това повдига нивото на пода с 2,5 до 3 см и трябва да се режат вратите?
Виж и цената на OSB плоскостите - общо взето излиза колкото евтин ламинат.
Върнете се в началото
g.vasilev
начинаещ

Пуснато на: Пон Май 31, 2010 9:21 am Заглавие: Отговорете с цитат

У нас сега се готвим да слагаме ламинат в/у дюшеме. Пода е доста крив и ме интересува дали трябва да се направи някакво изравняване, с какво би било най-удачно да се направи, без да се налага да се кърти дюшемето. Опасявам се, че само с подложка ламината ще се разтвори по зглобките след време.
Върнете се в началото
limo052
начинаещ

Пуснато на: Пон Май 31, 2010 5:35 pm Заглавие: Отговорете с цитат

слагате фибран до 4 см зависи колко см ще е замазката трябва да е поне 3 см ако е по тънка със саморазливна отгоре замазка с армирана мрежа и ламинат така с фибрана изолирате плочата и не я топлите
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
paco1
начинаещ

Местожителство: София

Пуснато на: Вто Юли 20, 2010 4:48 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Най добре е да се направи оглед от специалист и да се прецени на място Wink www.laminatorood.hit.bg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ZDANY
начинаещ

Местожителство: PLOVDIV

Пуснато на: Пон Окт 18, 2010 2:14 am Заглавие: Отговорете с цитат

STAVA SAMO SAS IZOLACIATA 5 MM
alfina1
начинаещ

Пуснато на: Нед Май 15, 2011 1:02 pm Заглавие: ламинат върху дюшеме Отговорете с цитат

Моля за съвет. Имаме плоча , отгоре фибран , после дюшеме . Сега искаме да сложим отгоре и ламинир.паркет. / не питайте за причините - основателни са /Интересува ме
1 дали ламината няма да задуши дюшемето и да започне да гние след някоя друга година . В момента му няма нищо
2. Каква вата да сложим над дюшемето - само стандартната бялата която върви с ламинир паркет или да вземем от другата една такава сива и по-дебела
3. и как да изравним нескопосаното дюшеме - денивелация на места ок 1 см преди да положим ламината

Благодаря предварително на всички ви за мненията
Върнете се в началото
josifn
начинаещ

Пуснато на: Пет Май 27, 2011 11:47 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Удачно ли е за изравняване нивото между плочки и ламинат да се използва 8-9 мм OSB под ламината? Основата е сравнително равна замазка.
Върнете се в началото
swetlomir
начинаещ

Пуснато на: Съб Юли 09, 2011 11:24 pm Заглавие: Здравейте Отговорете с цитат

Бих искал да питам как да оправя пода защото е безобразно крив (уж със самозаливаща замазка), защото там ще слагам легло а има празнина и паркета ще си замине. help Много ме е срам че се излгъх за фалшивата замазка но кво да се прави.Търговеца ме излъга. Nooooo
Покажи мнения от преди:   
Мисия Моят Дом Форуми -> Под Създайте нова тема   Напишете отговор
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети