шумоизолация на стая

Приложение, материали, технологии

Потребителски аватар
lph
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: нед апр 11, 2010 2:06 pm

шумоизолация на стая

Мнение от lph » нед апр 11, 2010 2:14 pm

Здравейте. Изчел съм доста по темата. Става въпрос за шумоизолация на тавана и стените на спалня в нова тухлена кооперация. Шумът е основно от горния етаж. Вариантите които предлагат 99% от специалистите за изолация на тавана с вата +окачен таван, мисля , че са някакво частично решение със съмнителен резултат. Интересувам се от специализирани шумопоглъщащи материал за тавана и евентуално за стените. Интересува ме и дали е правено и какъв е резултата. Благодаря на всички специалисти, които биха отговорили. Темата е изключително актуална.

Потребителски аватар
Trockenbauer
любител
Мнения: 138
Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am

Re: шумоизолация на стая

Мнение от Trockenbauer » вт мар 01, 2011 6:02 am

lph написа:Здравейте. Изчел съм доста по темата. Става въпрос за шумоизолация на тавана и стените на спалня в нова тухлена кооперация. Шумът е основно от горния етаж. Вариантите които предлагат 99% от специалистите за изолация на тавана с вата +окачен таван, мисля , че са някакво частично решение със съмнителен резултат. Интересувам се от специализирани шумопоглъщащи материал за тавана и евентуално за стените. Интересува ме и дали е правено и какъв е резултата. Благодаря на всички специалисти, които биха отговорили. Темата е изключително актуална.
Здравей,
Имам идеа защо приемаш с недоверие системите за сухо строителство и причината не е в материалите :wink:
Има достатъчно каталози на Кнауф и Ригипс например в които с диаграми и технически формулировки инженерите обясняват допустими норми, постигнати ефекти и прочие/ама кой да чете :wink: /
Има материал-Профилиран пенополиуретан,
който се използва за звукозаписни студия подобен е на дунапрена и е с релефа на добрата стара кора за яйца!!!/мисля,че се сещаш на къде бия/ http://img713.imageshack.us/img713/6162/img1791s.jpg използваш го със/или вместо ватата
http://catalog.bg/product.php?company=35080&id=114379 <--- примерно
http://soundproofing.1gb.bg/ <---- пак примерно

Профилиран пенополиуретан
Глоуб индъстрис ЕООД предлага на българския пазар профилиран пенополиуретан, който се използва при производството на матраци и има широко приложение в редица други области.

Профилираният пенополиуретан е звукопоглъщащ материал със завидни качества, което го прави предпочитан при звукоизолация на дискотеки, киносалони, телевизионни, радио- и звукозаписни студия, заведения, концертни зали.

Високият коефициент на шумоизолиция на профилирания пенополиуретан го превръща в идеален материал за изолиране на шумни производства и дейности. Като допълнителна функция, той има топлоизолиращ ефект.

На специфичните му качества и способността му да предпазва от удар и натиск се дължи широката употреба на този материал при опаковане на стъклени, антични и други скъпи чупливи продукти и предмети, (микро)електронни компоненти и техника; изолация на контейнери; обезшумяване на двигатели; изработка на куфари и чанти за пренасяне на оръжие и музикални кейсове, на помощни средства за спорт и отдих (лежанки, тепихи).



Успех в начинанието

Преди да си късате "майсторските" тапии,1-во ги заслужете

Отговори