|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kabel4e начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 7:29 pm Заглавие: |
|
|
| Здравейте на всички. Да се похваля как реших проблема с плочките. Звънях на ISOMAT и след техния съвет ги намазах с PS-21 на две ръце. Днес измих банята и проблема ми изчезна. Вече няма просмукване на вода в плочките. Просто перфектен резултат. Цената на 1л. е само 11.30лв., а от литъра остана около 1/3. Намазал съм 15кв. на две ръце. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Handy-man любител

|
| Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 9:59 pm Заглавие: |
|
|
| kabel4e написа: | | Здравейте на всички. Да се похваля как реших проблема с плочките. Звънях на ISOMAT и след техния съвет ги намазах с PS-21 на две ръце. Днес измих банята и проблема ми изчезна. Вече няма просмукване на вода в плочките. Просто перфектен резултат. Цената на 1л. е само 11.30лв., а от литъра остана около 1/3. Намазал съм 15кв. на две ръце. |
Браво! Решил си проблема по възможно най-безболезнения начин. |
|
|
 |
xtreme начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Окт 12, 2008 3:05 pm Заглавие: |
|
|
| kabel4e написа: | | Здравейте на всички. Да се похваля как реших проблема с плочките. Звънях на ISOMAT и след техния съвет ги намазах с PS-21 на две ръце. Днес измих банята и проблема ми изчезна. Вече няма просмукване на вода в плочките. Просто перфектен резултат. Цената на 1л. е само 11.30лв., а от литъра остана около 1/3. Намазал съм 15кв. на две ръце. | браво колега. След толкова тичане по фирми най-после си решил проблема и то доста бързо!  |
|
|
 |
пеню начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 1:14 am Заглавие: |
|
|
| Плочките са некачествени приятелю.Не искам да те натъжавам но ти предстои да повториш всичко отначало.Но в следната последователност:1.Ако плочките са залепени здраво,положи върху тях добра хидроизолация,като спазваш УКЗАНИЯТА НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ.Препоручвам "АРДЕКС"или"ТЕХНОКОЛА"Малко е скъпо,но само това е пътя.След това купи нови плочки.Не е патриотично, но български не купувай.Цена под 30 лв м2 говори за съмнително качество.Ако парите не стигат,не купувай фризове и декорни плочки,които освен че са кичозни, струват обикновено колкото основните плочки.Препоръчвам "ЕЛЕ","ТОП ГРУП","ХИКОВИ","МАРТИНЕЛИ".Лепилото може да е българско, но да е за лепене върху плочки.Фугата трябва да е най-малко 2 мм и да е положена плътно,без пропуски.Има специализирани инструменти.Ако вземеш лепило и фуга от "ТЕХНОКОЛА"няма да сгрешиш.И най-важното.Не слушай съветите на "майстори".Виж машините и уредите с които работят,търси препоръки,покажи им инструкциите написани на опаковките на материалите и ако са съгласни да работят по тях мисля,че тогава твоите проблеми ще се решат.Пеню Пенев |
|
|
 |
пеню начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 1:23 am Заглавие: |
|
|
| Пропуснах да ти кажа ,да препишеш съвета ми,защото това с "ИЗОМАКС" е временно,след време влагата ще се появи пак.Тя ще започне да отлепва плочките и тогава ще трябва да ги отлепиш и да започнеш отначало.И още:таванът на съседа под теб ще ев подпухнал от влага.Извинявай,ако това ти звучи много апокалиптично. |
|
|
 |
idoll начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Сеп 13, 2009 10:55 pm Заглавие: същия проблем |
|
|
здравейте,и аз съм от набуталите се със същия модел плочки!!!
имам абсолютно същия проблем.
колега кажи какво е положението сега,почти година по късно?
пред голяма дилема съм-къртене или ......изомат ? |
|
|
 |
kabel4e начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Окт 18, 2009 6:24 pm Заглавие: |
|
|
| Откакто съм намазал плочките с препарата на изомат досега нямам никакви проблеми. Банята се ползва доста ефективно и всичко е наред. |
|
|
 |
nx1 начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Яну 28, 2010 1:42 pm Заглавие: |
|
|
kabel4e аз съм с абсолютно същия проблем (само цвета на плочките ми е друг) за сега не съм ползвал банята по предназначение и не мога да кажа дали имам подобен проблем и по стените, но по пода около фугите се почвяват същото просмукване. Яд ме е че ме е съветваха приятели да си взема няква спецялна фуга, а аз спестих време и си взех аквастатичната фуга на церазит, при това малко позастояла в магазина. Предполагам и се надявам че проблема е основно от фугата и частично от плочката. Видно е че фугата просмуква и вероятно вкарва вода под ръба на плочката, където глазурата за съжаление на места не е много качествена или изобщо я няма защото се разчита че фугата ще спре водата да ама не!
Моля те kabel4e кажи какво е положението при теб сега? Мога ли да разчитам на PS-21? И кaк го нанесе, по фугите или навсякъде? Чудя се дали да мина и стените профилактично? |
|
|
 |
boreto начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 10:35 am Заглавие: |
|
|
| Имам направени 2 бани от същият модел плочки и нямам проблеми ,та сега когато чета темата ми се струва да неби случайно да сте пробили някоя водопроводна тръба при киченето на банята с аксесоарите и от там водата си поправя път и да избива,защото от снимката на стенната плочка виждам че водата избиваот ватре навън .Фугирал съм ги с фуга на боро |
|
|
 |
dpp начинаещ
|
| Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 4:28 pm Заглавие: |
|
|
С жена ми харесахме подобни, май пак са на КАЙ. Сега съм в дилема. Плочките са с цветя, леко лилавеещи. Но мился че са същия модел на КАЙ..Дали да рискувам е въпроса или да търся други варианти..  |
|
|
 |
boreto начинаещ
|
| Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 10:10 pm Заглавие: |
|
|
| Днес правих една кухня с гранитогрес 60/30 с плочки на KAI много криви но ги догодих не те съветвам лоши коментари от колеги навсякаде за KAI виш някой друг модел за два лева няма смисъл да се рискува |
|
|
 |
ralitsa начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Сеп 11, 2011 5:04 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте, и ние имаме същия проблем. Купихме плочки на Каи груп - абсолютен болук!!!
Съжалявам, не не съм се поинтересувала преди да ги купим и залепим в банята, но не съм предполагала, че може да съществува подобно нещо! От фирмата предложиха да намажем фугите с някакъв продукт на силиконова основа и да видим дали ще се реши проблемът.
И да - имали проблем с плочите, но технологията на производство е променена и вече всичко е наред. Но аз питам защо след като го знаят този проблем не са изтеглили от пазара некачествената си продукция??? Като чета по форумите и тук и на други места проблемът съществува не от ден или два, а от години!!! |
|
|
 |
|