Отопление - локално парно
Мисия Моят Дом Форуми -> Отопление Създайте нова тема   Напишете отговор
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mbpol
начинаещ

Пуснато на: Съб Окт 15, 2011 1:06 pm Заглавие: Отопление - локално парно Отговорете с цитат

Здравейте. От февруари живеем в нов дом, апартамент в нова жилищна кооперация. Отоплението е решено - локално парно на нафта. Жилището е с 3 стаи - с чиста площ 93 кв.м. От опит вече знаем, че ако радиаторите са пуснати по цял ден и в трите стаи - за февруари платихме 580.00. Това разбира се е ужасно много. Моля ако има специалисти да ме посъветват как да постъпя като се има предвид, че бих искала да си запазя радиаторите. Искам да ми е топло навсякъде и да не плащам такива суми. Не искам и нищо да се кърти по апартамента. Има ли опция да се отделим от общата инсталация и да си направим собствено парно.
Ама само как го обясних..... Дано някой ме е разбрал.

Модератор: Оправено е заглавието.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
palio
любител

Пуснато на: Пон Окт 17, 2011 1:22 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей.

Можеш да сложиш ел. котле в апартамента, като ползваш съществуващата инсталация на парното. Зависи дали имаш къде да го сложиш и да е близо до тръбите.

Аз лично съм фен на климатиците. С по-хубав климатик сметките са много по-малки, пък кеф ти топло кеф ти студено. Ако сметнеш инвестицията за климатици няма да е много по-голяма от тази за котле.
Върнете се в началото
mbpol
начинаещ

Пуснато на: Сря Окт 19, 2011 9:32 am Заглавие: . Отговорете с цитат

Здравейте.
Благодаря за съвета. За съжаление не съм фен на климатика. В къщата на село сме с климатици и от опит знам - на главата горещо, а на краката студено. Още повече, че нямаме нужда от охлаждане през лятото. Т.е. на нас ни е необходимо само отопление. От няколко дни гледам пелетните камини и освен че има доста добри отзиви, имат и визия. Вероятно ще сложим такава. Сега сме в играта "Открий всички разлики - n брой". Първо открихме най-важната, че има пелетни камини по 10000 лв и такива по 2000 лв. Продължаваме да приемаме съвети.
Smile
Върнете се в началото
sashko
начинаещ

Пуснато на: Пон Яну 30, 2012 10:25 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
решението за целият апартамент може да с инверторна термопомпа въздуж-вода. Запознайте се с принципа на действие и цени на различни марки, като посетите сайта на фирма която изгражда отоплителни инсталации:
www.termopompa.ovo.bg
http://termopompa.ovo.bg/index/termopompi_vzdukh_voda/0-38

Последната промяна е направена от sashko на Нед Фев 05, 2012 9:57 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
zgi
начинаещ

Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 9:03 am Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте! Аз съм нова тук и се надявам да намеря отговори на въпросите си. Предстои ни да вземем много важно решение...... отоплени на нова къща. Спрели сме се на отопление с пелети или комбинирано /дърва и въглища/ Четох тук, че някой ползва котел Тангра CL35. Ще каже ли дали е доволен. Отворени сме за всякакви предложения.
PS - термопомпа не става нямаме достатъчно вода, а за въздух вода нещо мисля, че е много ефикасно. При всички случаи трябва и алтернатива и вече става много скъпо, а за варианта земя - вода въобще не го коментирам.........страшно скъпо - инвестиция която не се оправдава.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Мисия Моят Дом Форуми -> Отопление Създайте нова тема   Напишете отговор
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети