|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
imaginois начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 11:01 pm Заглавие: Избор на котел |
|
|
Здравейте,
газифицират града и обмисля варианта да се отоплявам на газ. Трябва да ми малко помощ при избор на котел обаче. Търся вариант който да балансиран на цена и разход на газ. По-важният критерии е разхода на газ да е по нисък.
Ако е възможно някой да ми препоръча специфичен котел и от къде мога да го купя. Ако има опция да се включи и към бойлера още по добре |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
LazarG начинаещ
|
| Пуснато на: Сря Авг 31, 2011 7:14 am Заглавие: |
|
|
| Колко специфичен трябва да е котела? |
|
|
 |
imaginois начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Сеп 06, 2011 7:55 pm Заглавие: |
|
|
| В какъв смисъл колко специфичен? |
|
|
 |
LazarG начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Сеп 12, 2011 8:52 pm Заглавие: |
|
|
| Ами защото търсиш специфичен - колко да е специфичен? И какво разбираш под специфичен? |
|
|
 |
imaginois начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 11:44 pm Заглавие: |
|
|
| Имах в предвид специфичен модел или марка на котела и от къде може да се купи. Не че имам специфични изисквания за него. Просто да е икономичен и да може да се включи към бойлера. Нямам други изисквания |
|
|
 |
barmil начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Сеп 26, 2011 1:22 pm Заглавие: Re: Избор на котел |
|
|
| imaginois написа: | Здравейте,
газифицират града и обмисля варианта да се отоплявам на газ. Трябва да ми малко помощ при избор на котел обаче. Търся вариант който да балансиран на цена и разход на газ. По-важният критерии е разхода на газ да е по нисък.
Ако е възможно някой да ми препоръча специфичен котел и от къде мога да го купя. Ако има опция да се включи и към бойлера още по добре |
Не знам колко киловата котел ти трябва. Ако е до 35кВ ти препоръчвам FERROLI DOMIproject. _________________ Алуминиеви радиатори |
|
|
 |
LazarG начинаещ
|
| Пуснато на: Пет Сеп 30, 2011 9:28 pm Заглавие: Re: Избор на котел |
|
|
| barmil написа: |
Не знам колко киловата котел ти трябва. Ако е до 35кВ ти препоръчвам FERROLI DOMIproject. |
И защо? |
|
|
 |
KrAZ начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Окт 04, 2011 9:54 am Заглавие: котел на пелети... |
|
|
Здравейте,
Живея в Бистрица. Аз имах котел на природна газ. Беше ми супер скъпо и го смених с пиролизен котел. Бях доволен, но си беше супер хамалогия. Зимата имаше и дни, в които се налагаше да го пълня по два пъти на 24ч. Преди година го смених с котле на пелети. Супер доволен съм. Единственото ми задължение е - веднъж седмично да го пълня с пелети. Много по-чисто и лесно е за работа с този котел. Препоръчвам го, ако някой, наистина има желание за такъв вид отопление.
Ето и линк, на фирмата, която ми го монтира - ЕкоТех Системс е представител за София http://pelletboilers.bg |
|
|
 |
Kolio1 начинаещ
|
| Пуснато на: Съб Яну 21, 2012 1:52 pm Заглавие: |
|
|
| Здрасти KrAZ, може ли да ми дадеш малко повече информация за котела, аз ходих до фирмата производител да ги видя и ми харесаха доста. От Тангра (фирмата която ги произвежда) ми казаха, че имали много добро самопочистване със сгъстен въздух от компресор. На мен са ми необходими около 30 КВ. Те ми предложиха модел CL 35. Какви са твоите наблюдения, ако някои знае повече ще се радвам да пише. |
|
|
 |
KrAZ начинаещ
|
| Пуснато на: Съб Яну 21, 2012 2:53 pm Заглавие: |
|
|
здравей Kolio. Аз имам TANGRA HP 35 Aero - http://www.pelletboilers.bg/BG_p_2.html Доста доволен съм, но видях че в CL 35 има почистване на пепелта. Аз като си го взимах моя, този котел го нямаше или не са ми го показали. Моя работи супер. Като го инсталираха ми нагласиха самопочистването, спрямо пелетите ми и работи като пушка. Веднъж седмично го пълня и изхвърлям пепелта. Приятел ми каза че има друг котел, пак български, ама нямал самопочистване с компресор и често му спирал с лоши пелети като работи. Моя съм му сипвал и слънчогледови пелети и пак работи, но пепелта е много и по-трудно се намират. |
|
|
 |
zgi начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 9:08 am Заглавие: |
|
|
| Здравейте Краз и Кольо1 всички останали. Дайте отзиви за това котле на Тангра СЛ35 или предложете друго. Нужни са ни около 30кВ зза отопление. |
|
|
 |
LazarG начинаещ
|
|
|
 |
KrAZ начинаещ
|
| Пуснато на: Съб Фев 04, 2012 5:07 pm Заглавие: |
|
|
| zgi написа: | | Здравейте Краз и Кольо1 всички останали. Дайте отзиви за това котле на Тангра СЛ35 или предложете друго. Нужни са ни около 30кВ зза отопление. |
Днеска докато си гледах някакви неща в вбокса попаднах на това - хвърли му едно око - http://www.vbox7.com/play:dc696f756b
За СЛ35 нищо немога да кажа, защото не съм го виждал. Аз имам НР35 и работи супер добре. Скоро се виждах с този, който ми сложи котлето, че ми свършиха пелетите. той каза че разработват нови котли и че ги тестват с всякакви пелети. Ако искаш - пиши ми на лично, за да ти пратя неговият тел.
Някой да предлага пелети?! Не си купих достатъчно за зимата и ще ми свършат скоро. |
|
|
 |
Kolio1 начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 10:50 am Заглавие: |
|
|
Здрасти LazarG, може ли да ми обясниш как на практика е организирано почистването ? |
|
|
 |
LazarG начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Фев 07, 2012 8:43 pm Заглавие: |
|
|
| Почистването е организирано по най-добрия наин - механично, Един чистач минава перодично над горивната камера и почиства, това което се е задържало - буци, шлака и др. По този начин котелът може да гори всякакви гадни и евтини пелети. Няма друг български котел с такова добро почистване |
|
|
 |
|