Гипсокартон изграждане на метална конструкция

Приложение, изграждане, предимства

Потребителски аватар
BTZ
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: пон май 26, 2008 1:43 pm

Гипсокартон изграждане на метална конструкция

Мнение от BTZ » пон май 26, 2008 2:03 pm

Здравейте, искам да ви попитам как се свързват напречно поставените вече ЦД профили (когато трябва да се настави гипсокартона на 2 - рият метър например). Има ли специални окчвачи или се изрязва ухо на предварително измереният ЦД профил и с копчета се захваща за налъжно поставените ЦД профили. Ако се постави изрязаното ухо на долната част на напречният ЦД профил и се захване с копчета няма ли да надхвърлят и да се получи изкривяване на гипсокартона.

Потребителски аватар
Trockenbauer
любител
Мнения: 138
Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am

Re: Гипсокартон изграждане на метална конструкция

Мнение от Trockenbauer » вт авг 19, 2008 10:08 pm

BTZ написа:Здравейте, искам да ви попитам как се свързват напречно поставените вече ЦД профили (когато трябва да се настави гипсокартона на 2 - рият метър например). Има ли специални окчвачи или се изрязва ухо на предварително измереният ЦД профил и с копчета се захваща за налъжно поставените ЦД профили. Ако се постави изрязаното ухо на долната част на напречният ЦД профил и се захване с копчета няма ли да надхвърлят и да се получи изкривяване на гипсокартона.
Т-връзка или универсална връзка.Повечето "колеги или не слагат напречен профил/казват му "паразитка" :shock: /или просто го захващат за долната плоскост с рапидки.
Успех.
Преди да си късате "майсторските тапии,1-во ги заслужете :D :wink:
“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”

Потребителски аватар
АНИВАЛ
начинаещ
Мнения: 37
Регистриран: ср дек 05, 2007 11:14 pm

Мнение от АНИВАЛ » пон ное 17, 2008 10:06 pm

Trockenbauer преди всичко поздравления за компетентните мнения в форума .Оважавам хората които знаят(лесно е когато знаеш) .Аз си мисля ,че BTZ смята да направи таван на конструкци с кръстати връзки за едно ниво(за съжаление не се сештам точно коя система на Кнауф е по проспект),и ако е така нека просто да ползва правилната литература и връзки за едно ниво.
Аз също препоръчам монтажа на паразитни профили но не съм сигурен че има ефект от тях. :wink:

Потребителски аватар
goress
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: нед ное 30, 2008 2:31 pm

ХА-ХА

Мнение от goress » чет дек 04, 2008 2:13 pm

Trckenbauer,човека иска да слага "паразитка" на 2ия метър!!!!На таван цд-то се слага напречно през 50 мм.следователно на 2-ия метър има носещо цд и няма нужда от "паразитка".

Потребителски аватар
VRSgrupEOOD
начинаещ
Мнения: 15
Регистриран: пет мар 13, 2009 10:56 am

Мнение от VRSgrupEOOD » пет мар 13, 2009 11:54 am

за какви проспекти ми говорите аз съм доста информиран и мога да ви кажа че на повечето места не са чували за паразитки поради простата причина че там се поръчват материали на точен размер,но за съжаление тук това е неприложимо по ред причини и аз винаги поставям тоя ''елемент'', който гарантира че няма да се напука напречната фуга и го закрепвам само с рапидки към гипсокартона но това не е единственото нещо което се прави за да се предпазим от напуквания това не е лесна работа изискват се доста опит и прочетени книжки особено при ново стройтелство
VRS GRUP EOOD фирмата специализирала своята дейност в областа на сухото строителство

Потребителски аватар
Trockenbauer
любител
Мнения: 138
Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am

Мнение от Trockenbauer » чет авг 18, 2011 3:22 am

АНИВАЛ написа:Trockenbauer преди всичко поздравления за компетентните мнения в форума .Оважавам хората които знаят(лесно е когато знаеш) .Аз си мисля ,че BTZ смята да направи таван на конструкци с кръстати връзки за едно ниво(за съжаление не се сештам точно коя система на Кнауф е по проспект),и ако е така нека просто да ползва правилната литература и връзки за едно ниво.
Аз също препоръчам монтажа на паразитни профили но не съм сигурен че има ефект от тях. :wink:
Ако препрочетеш няколко пъти може да останеш с убеждението като мен,че може би става въпрос за предстенна обшивка все пак,но не изключвам напълно възможноста и аз да греша./Въпрос на прочит/.Тъй като за "паразитки "на таван не,че не съм чувал,а и виждал,но го приемма за абсурд :shock:
На другия колега който знае доста за каталожните номера на системите:
W623 ,W625,W626,W628 /за предстенни обшивки например/,бих опонирал,че и в Бг в повечето сериозни вносители и търговци на системи за сухо строителство на склад има плати 1200х2000х12.5,1200х2500х12.5,1200х2800х12.5 и 1200х3000х12.5.Така,че да "паразитките" се обезмислят.А при положение че платите се полагат в повечето случай напречно/междуосово отстояние 500мм/ при таванните обшивки и окачени тавани за какви паразитки става на въпрос,че нещо не мога да разбера?!?Независимо дали е двойна скара на две или едно ниво или като в повечето случай в БГ единична/само монтажната/освен ако не работиш като предстенна обшивка-междуосово 600мм/който "феномен "все още за съжаление се среща и коментира и с днешна дата в БГ/
“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”

Потребителски аватар
Trockenbauer
любител
Мнения: 138
Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am

Re: ХА-ХА

Мнение от Trockenbauer » чет апр 05, 2012 7:25 pm

goress написа:Trckenbauer,човека иска да слага "паразитка" на 2ия метър!!!!На таван цд-то се слага напречно през 50 мм.следователно на 2-ия метър има носещо цд и няма нужда от "паразитка".

Отговора ми е конкретно за 2-рия метър при предстенна обшивка и Т-връзката се ползва за това/иначе се подрязва CD-то масова практика/"Паразитния"профил се полага хоризонтално между два профила,а не вертикално/което за съжаление също е масова практика/.Апропо никъде в държавите които са водещи в разработките и производството на системи за сухо строителство не се ползва "паразитен"профил и не съществува като понятие!!! Защо ли?!?
Относно тавана и профилите-Има два типа конструкция.На едно ниво/когато носещата и монтажната са в една равнина/ и на две нива когато носещата е над монтажната.Така,че предполагам имаш предвид на 2-рия метър да има монтажен профил,но само при напречно полагане на плоскостите /при "стъпка"на монтажната конструкция 500mm между осово отстояние.При надлъжно полагане и "стъпка" 400mm нямаш нищо между монтажните профили,а не е и необходимо!!!/Също така при конструкция на едно ниво плоскостите не се фиксират към носещата конструкция, а само към монтажната.Масовата практика е да не се ползва носеща конструкция,а само монтажна със "стъпка"500mm поради незнание или за да се спести от парите за консумативи-кръстни ,универсални или Т-връзки.
“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”

Отговори