Изолация на гарсониера

Разновидности, материали, технологии

Потребителски аватар
lub4o
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пет юни 22, 2012 9:27 am

Изолация на гарсониера

Мнение от lub4o » пет юни 22, 2012 9:54 am

Здравейте, купих си малка гарсониера, но вътре е на тухла. Тъй като е на склон от едната страна е на -2 метра под земята а от другата страна където е стаята е на 2 метра височина. Банята и кухненския бокс са на -2 метра и долоклото виждам основите са каменни. Мисля там да сложа гипсокартон с конструкция поради опасенията че може би зимата ще има влага (някой ако има по добра идея да сподели, ще сам му много благодарен). Гарсионерата е вътрешна и от двете страни живеят хора и съм изправен пред дилемата какво да ги правя стените, дали да се мажат с вар и след това шпакловка или някаква изолация със стереопор, фибран или гипсокартон с вата. Не се знае зимата дали ще ме топлят или аз ако направя изолация комшиите ще топля. Тавана със сигорност ще изолирам с гипсокартон и вата или фибран дайте съвет с кое да бъде. Подът също незнам какво да го правя, при положение че отдолу са мазета дали ще има голям ефект от фибран и замазка? Иначе има и външна изолация с 5 см. стереопор, а отвътре какво да е гипсокартон с вата, стереопор или фибран? Забравих да кажа, че има трегер бетонен и доста бетонни колони с какво да ги облицовам и тях?
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
brainpain
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: вт юли 31, 2012 11:09 pm

Re: Изолация на гарсониера

Мнение от brainpain » вт юли 31, 2012 11:26 pm

lub4o написа:Здравейте, купих си малка гарсониера, но вътре е на тухла. Тъй като е на склон от едната страна е на -2 метра под земята а от другата страна където е стаята е на 2 метра височина. Банята и кухненския бокс са на -2 метра и долоклото виждам основите са каменни. Мисля там да сложа гипсокартон с конструкция поради опасенията че може би зимата ще има влага (някой ако има по добра идея да сподели, ще сам му много благодарен). Гарсионерата е вътрешна и от двете страни живеят хора и съм изправен пред дилемата какво да ги правя стените, дали да се мажат с вар и след това шпакловка или някаква изолация със стереопор, фибран или гипсокартон с вата. Не се знае зимата дали ще ме топлят или аз ако направя изолация комшиите ще топля. Тавана със сигорност ще изолирам с гипсокартон и вата или фибран дайте съвет с кое да бъде. Подът също незнам какво да го правя, при положение че отдолу са мазета дали ще има голям ефект от фибран и замазка? Иначе има и външна изолация с 5 см. стереопор, а отвътре какво да е гипсокартон с вата, стереопор или фибран? Забравих да кажа, че има трегер бетонен и доста бетонни колони с какво да ги облицовам и тях?
Благодаря предварително!
Здравей от мен,

Това, което споделяш определено е казус, но решим. Лошото в цялата ситуация е, че ще изядеш част от квадратурата на гарсониерата, но съдейки по разположението, нямаш много опции. Ако си между хора, а те са външни, по-скоро те ще те топлят. Брат ми силно се надява зимата да се нанесат хора до тях, защото едната стена ще му е студена, което отговаря на твоя въпрос. На твое място бих оптимизирал - а именно бих изолирал местата, които ще носят студен въздух. Хубавото на вътрешната изолация е, че може да се прави по всяко време. Отвътре бих препоръчал гиспокартон, който ще играе ролята на буфер. Все пак е много важно да знаеш, че стената трябва да диша, за да не се появи влага, което означава, че вътрешната изолация е винаги с една идея по-желана. А относно колоните, ако не могат с гипсо, то тогава стереопор.

Успехи и дано съм помогнал. ;)

Отговори