Какво представляват опънатите тавани?

Приложение, разновидности, монтаж

Потребителски аватар
brainpain
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: вт юли 31, 2012 11:09 pm

Какво представляват опънатите тавани?

Мнение от brainpain » пет ное 02, 2012 1:01 pm

Опънатите тавани започват да се използват, когато мокро платно е разпънато и изсушено, за да се създаде „фалшив” таван. Техниката на опънатите тавани е подобна, но днешните тавани от този вид включват окачена система, която използва лека PVC мембрана и платформа. PVC мембраната се опъва и се прикрепя към платформата, а резултатът е безупречен таван.

Опънатите тавани се монтират лесно и са идеални за прикриване на недостатъци по съществуващите тавани и стени. Те могат да се използват и за създаване на уникален и красив интериор. Тъй като опънатият таван се поставя върху вече съществуващия таван, монтажът не причинява сериозни неприятности.

Видът на опънатия таван не може да се сравнява с вида на обикновения таван, тъй като предоставя идеален вид, който не може да бъде постигнат с други тавани и системи.

Изображение

При опънатите тавани могат да се използват всякакви видове леки крепежни елементи, решетки и съединители.

Опънатият таван осигурява идеално гладка повърхност, по която липсват всякакви недостатъци, и предлага безкрайни възможности за дизайн и декорация, тъй като върху мембраната може да се полага различна декорация.

Опънатите тавани имат 10-годишна гаранция, което означава, че ще имате таван, който няма да се бели и лющи, по него няма да има петна и най-вероятно няма да е нужно дори да го боядисвате.

Устойчиви на влага и плесен: Хигиената и чистотата са изключително важни за таваните на банята, както и способността на тези тавани да се справят с повишената влага. Опънатите тавани са подходящи за използване във влажна среда и са отлични бариери за влагата. Те предоставят ефективна и дълготрайна защита за структурата над тях, не се ронят и поддръжката им е изключително лесна.

Идеални за вашата кухня: Перфектният кухненски таван се почиства лесно и позволява лесен монтаж на ново осветление, вентилационни и климатични системи. Таванът в кухнята трябва да е практичен и да предлага добра хигиена, а опънатите тавани предоставят именно това.

Изображение

 Опънатите тавани са забележителни с простия си и ефективен монтаж, за който са необходими само няколко часа в зависимост от площта на помещението. Монтажът не предизвиква отделяне на прах и не създава бъркотия, не е необходимо мебелите да се изваждат от стаята.

Единственото изискване е осигуряване на свободен достъп до периметъра на стаята. Монтажът на стая със стандартен размер от около 20 м2 отнема 2-3 часа.

Предлагат се различни видове опънати тавани – бели, с различен цвят, гладки или с някакъв дизайн. Практически, възможностите, които предлагат тези тавани, са безкрайни.

 Поддръжката на опънатите тавани е минимална, тъй като таваните могат да бъдат лесно почистени. Опънатите тавани са направени от пластмаса, което означава, че водата не ги наранява. Почистването става с мека кърпа от микрофибър и нежен сапун.


Изображение

Опънатите тавани са предназначени за интериорна употреба в среда, където няма опасност от нараняване на тавана от остри предмети, който могат да пробият тънката мембрана. Но е възможно тези тавани да се използват и при конструкции на открито, като пергола и др.

На практика, приложенията на опънатите тавани се ограничават единствено от няколко основни принципи и вашето въображение.
 
Източник: http://haydecken.com/blog/
Twiter: @haydecken
Facebook: facebook.com/haydecken

Потребителски аватар
ablak
начинаещ
Мнения: 8
Регистриран: ср апр 17, 2013 10:26 pm

Мнение от ablak » ср апр 17, 2013 10:27 pm

И аз останах впечатлен. Много са красиви.

Потребителски аватар
jojo5
начинаещ
Мнения: 5
Регистриран: съб юни 29, 2013 8:46 pm

Мнение от jojo5 » съб юни 29, 2013 8:53 pm

Голям фен съм им на опънатите тавани, но чувам, че някои при нагряване от слънцето започват да миришат. Четох тук-там, че зависи от материала, а всъщност самите фирми не винаги казват за този недостатък. Някой знае ли точно какво да питам и да гледам като избирам за да съм сигурен, че няма да остана подведен.

Отговори