Самонивелираща се замазка върху теракот????
Мисия Моят Дом Форуми -> Под Създайте нова тема   Напишете отговор
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Пресиян
начинаещ

Местожителство: София

Пуснато на: Нед Авг 16, 2009 10:32 am Заглавие: Самонивелираща се замазка върху теракот???? Отговорете с цитат

Здравейте,
захванах се с ремонт и въпреки, че съм завършил строителен техникум и и имам основно понятие от нещата започнаха да се появяват различни неизвестни. Проблема ми се изразява в това, че не зная дали може да се полага самонивелираща се замазка върху стари плочки или трябва да се премахнат първо. Всичко започна с обединяването на терасата с хола и получаването на едно бая голямо пространство, в което има две различни нива с не голяма разлика и различна настилка ( теракот и замазка). Това помещение ще се превърне в дневна, трапезария и кухня, като в хола и трапезарията ще се поставя паркет, а в кухнята гранитогрес. Освен всичко не знам колко време може да се работи с самонивелиращата се замазка, защото помещението си е 35 квадрата някъде и не знам дали ще мога достатъчно бързо да го залея и разстилам.
Благодаря предварително за съветите Ви!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
n.mravov
специалист

Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 3:46 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно възможно е!
Просто трябва да се подберат провилните продукти и технология.
При полагане на саморазливна замазка върху непопиваща основа (каквато е старото керамично покритие) можете да използвате саморазливната замазка Thomsi DH maxi и грунд Thomsit R 766. В частта със замазка можете да използвате същата "саморазливка", но с грунд Thomsit R 777.
По отношение на площта също няма проблеми, но със сигурност трябва да участва поне още един човек, който да бърка разтвора, за да се осигури непрекъснатост на процеса.
http://www.ceresit.bg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
cdrecor
начинаещ

Местожителство: София

Пуснато на: Чет Ное 19, 2009 11:30 pm Заглавие: Re: Самонивелираща се замазка върху теракот???? Отговорете с цитат

Пресиян написа:
Здравейте,
захванах се с ремонт и въпреки, че съм завършил строителен техникум и и имам основно понятие от нещата започнаха да се появяват различни неизвестни. Проблема ми се изразява в това, че не зная дали може да се полага самонивелираща се замазка върху стари плочки или трябва да се премахнат първо. Всичко започна с обединяването на терасата с хола и получаването на едно бая голямо пространство, в което има две различни нива с не голяма разлика и различна настилка ( теракот и замазка). Това помещение ще се превърне в дневна, трапезария и кухня, като в хола и трапезарията ще се поставя паркет, а в кухнята гранитогрес. Освен всичко не знам колко време може да се работи с самонивелиращата се замазка, защото помещението си е 35 квадрата някъде и не знам дали ще мога достатъчно бързо да го залея и разстилам.
Благодаря предварително за съветите Ви!!

Човекът явно разбира и ти е казал как става, но ако старите плочки са гладки, а саморазливащата замазка се получи тънка върху тях...
Аз бих използвал стария номер с начукване на повърхността на плочките с чук с остър връх, за да има по-добро сцепление.
Разбира се, ако имаш под ръка можеш да използваш перфоратор или къртач, но внимателно да не изкъртиш плочките, че много боклук ще трябва да изхвърлиш, а после ще се вдигне разхода на саморазливащата замазка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Мисия Моят Дом Форуми -> Под Създайте нова тема   Напишете отговор
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети