Сайдинг или мазилка за фасада върху топлоизолацията
Мисия Моят Дом Форуми -> Топлоизолация Създайте нова тема   Напишете отговор
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Novodomec
начинаещ

Местожителство: София

Пуснато на: Сря Ное 18, 2009 1:17 pm Заглавие: Сайдинг или мазилка за фасада върху топлоизолацията Отговорете с цитат

Здравейте, предстои ми основен ремонт на къща, строена през 1980 и в момента на етап планиране ми е необходим професионален съвет по следните въпроси:
1. Насочил съм се към каменна вата за топлоизолация, но не съм наясно кое е по- добро за фасада- сайдинг или мазилка?
2. Подпокривният етаж ще се използва за две спални. Мисля да надградя с 0.50м етажа и да правя нов покрив. Няма покривна плоча и не мисля да правя. На покрива ще бъде монтиран соларен панел. Каква покривна система- хидроизолация, топлоизолация, битумни керемиди или обикновени керемиди или друг материал ще препоръчате?
3. Сутеренният етаж в момента е полувкопан в земята и има влага. Мисля да сваля нивото на терена до първа плоча, да направя дренаж и хидроизолация след което ще направя пътека около 2 м широка на нивото на първа плоча около къщата за да не вкопавам отново сутерена. Целта е там да се направят 2 спални. Има ли нещо по -специално при направата на дренажа и каква хидроизолация препоръчвате? Прочетох темите във форума, но не можах да намеря нещо подходящо за хидрозолация на основи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
evals
начинаещ

Пуснато на: Сря Ное 18, 2009 5:12 pm Заглавие: за мен по добре е Сайдинг Отговорете с цитат

препоръчвам Сайдинг - топлоизолира, не се цапа, мие се от дъжда, няма течове, няма разпадане (както са повечето мазилки след няколко години)
Ето как изглежда

Има много цветове, качеството е добро също
а монтажа излиза за без пари като теглиш накрая чертата и си направиш сметка колко би ти излезнали с изолации, мазилки, майстори и т.н.
Ако се интересуваш мога да ти дам телефон на човек за консултация

Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Novodomec
начинаещ

Местожителство: София

Пуснато на: Чет Ное 19, 2009 8:41 pm Заглавие: Какви са недостатъците на сайдинг-а Отговорете с цитат

Благодаря Евалс, дай ми контактите на човека, но се надявам, че няма само да хвали стоката си:Smile)обръщам се към форума за да получа мнение от различни специалисти. Например аз видях един недостатък на сайдинг-а, че мишки и плъхове са навират м/у фасадата и топлоизолацията. Явно профилът в долната част не се прикрепва плътно за стената и това се използва от гризачите да намират топли местенца. Също така се оказа, че винилите на една канадска марка се произвеждат в Турция, което честно казано не ме печели като клиент, въпреки че дават 40 г. гаранция. Както и да е ще проучвам още известно време преди да взема решение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
rurang34
начинаещ

Пуснато на: Чет Ное 19, 2009 11:46 pm Заглавие: Отговорете с цитат

здравейте,да кажа и аз няколко думи. да ви кажа и двата варианта съм ги работил, но от няколко години (по точно 6 ) основно се занимавам сьс сайдинг. пьрво да обясня ,че основното предназначение на ватата е шумоизолацията . основният топлоизолатор е вьздуха ,колкото и странно да ви изглежда . въздушните възглавници които се получават при полагането на каквато и да е изолация са фактически ефекта . при сайдинга има три такива - 1 е между стената и ватата , втората между ватата и паропропускащото фолио и третата между фолиото и саидинга,който е просто завършващата облицовка на стената .разликата между двата метода - основната е че сайдинга е дишаща система пропуска водните пари навън ,докато при стиропора това го няма . има доста хора които убеждават че работят с тераколи които позволяват на стената да диша , но както се казва всеки иска хляб да яде и не трябва на никого да се сърдиме. има работа за всички. по въпроса за производството само две фирми внасят американски сайдинг ,останалото се внася от полша , чехия и турция за съжаление. полският е нормален и става за използване , но за турският няма въобще да говориме. все още не съм виждал китайски , но скоро може и такъв да внесат. общо взето това е , но каквото и да се прави много зависи на какви специалисти ще се попадне . общо взето всички в България сме такива. всичко хубаво и успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
biri4kata1967
любител

Местожителство: около ВАРНА

Пуснато на: Пет Ное 20, 2009 1:16 am Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!Който и вариант да избереш от двата много зависи на какви майстори ще попаднеш!!! Останалото го определя калкулатора и наличните финанси!Сега кое е по добро е трудно да се каже,но и двата варианта си имат предимсва и недостатъци.Както казва колегата rurang34 всеки си хвали стоката защото и той хляб яде! Реших да напиша този коментар не за да кажа кой вариант предпочитам аз а да поправя колегата evals,че голяма част от външните мазилки не се разпадат след няколко години както е написал а издържат много повече!!! Не е коректно да се дава такава подвеждаща информация за сметка на другия продукт!
Върнете се в началото
evals
начинаещ

Пуснато на: Пет Ное 20, 2009 6:07 pm Заглавие: Сайдинг Отговорете с цитат

дравей, както каза колегата по горе много зависи от майсторите, които ти монтират сайдинга. ПОне аз съм чувал за какви ли не монтажи и за съжаление заради тях хората като теб остават с впечатление, че едва и не къщата става развъдник за мишки, мухал и много други гадости. Изпращам ти ЛС за да не правя реклама.
Върнете се в началото
taliban4o
начинаещ

Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 2:21 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Искам само да споделя ,че в канада (кадето саидинга е доста развит)се монтират и спецялни уреди които одбласкват бабалиюгите.Защото не става дума само за гризачи а за осилища на които им е много приятно и топличко там Very Happy.А колкото до дренажа за него много може да се изпише.
Върнете се в началото
Pehlivanoff
начинаещ

Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 5:59 pm Заглавие: Каменна вата или сайдинг? Отговорете с цитат

Здравейте, относно въпроса за каменна вата или сайдинг моя отговор е следния:правилна технология според продукта=добра топлоизолация.Моята препоръка е каменната вата+мазилка,защото е по-добър топлоизолатор.Освен това когато се прави с каменна вата и последния слой е мазилка,има НАВСЯКЪДЕ каменна вата,а не метални или дървени профили.Сайдинга не гори но се топи,каменната вата е негорим материал с перфектни топлоизолационни и шумоизолационни свойства.За обобщение мога да напиша:Каменна вата технология-
монтаж на алуминиев цокълен профил за топлоизолация(много "майстори" го пропускат,както и не само него) на долна хоризонтала на изолацията,лепене на плоскостите,отвесиране и нивелиране,из4акване необходимото технологи4но време за "стягане" на лепилната смес,която е спец. за каменна вата-поне 24 4аса,коване с дюбели ЗА каменна вата,и тук е важния момент-шпакловка БЕЗ мрежа,из4акване още 24 4аса,шпакловка с мрежа-нанасяне на шпакловъ4ната смес колкото е пар4ето мрежа-да ре4ем 1 кв. м.,структуриране с гребеновидна маламашка,лепене на мрежата и шпакловка,като не се отнема от материала а само се заглажда и ако трябва се добавя още,съхнене поне 1 ден,втора ръка шпакловка,пак съхнене,грунд(в зависимост от мазилката,но това е отделна тема),1 ден съхнене,мазилка.Задължително метална обшивка на горния хоризонтал на изолацията,която може да се монтира преди шпакловката или преди мазилката,фугира се с полиетанова паста(не силикон),за да се хидроизолира.
Малко майстори спазват техлогията за материалите която е указана от производителя.Разбира се вси4ко опира до финансови възможности на клиента,но когато разликата в цената (която може да се постигне) е минимална,компромисният вариант е по-добър от грешно спазената технология.
Върнете се в началото
evals
начинаещ

Пуснато на: Сря Май 19, 2010 7:29 pm Заглавие: Re: Какви са недостатъците на сайдинг-а Отговорете с цитат

Novodomec написа:
Благодаря Евалс, дай ми контактите на човека, но се надявам, че няма само да хвали стоката си:Smile)обръщам се към форума за да получа мнение от различни специалисти. Например аз видях един недостатък на сайдинг-а, че мишки и плъхове са навират м/у фасадата и топлоизолацията. Явно профилът в долната част не се прикрепва плътно за стената и това се използва от гризачите да намират топли местенца. Също така се оказа, че винилите на една канадска марка се произвеждат в Турция, което честно казано не ме печели като клиент, въпреки че дават 40 г. гаранция. Както и да е ще проучвам още известно време преди да взема решение.
незнам за канадскиа но аз ти предлагам американскиа дето го предлагам аз и ти гарантирам че наистина е американски от задната страна си пише ues
Върнете се в началото
toshove
начинаещ

Пуснато на: Чет Авг 18, 2011 12:51 pm Заглавие: Как се монтира сайдинг Отговорете с цитат

ето едно филмче с демонстрация как се монтира сайдинг

http://dox.bg/files/dw?a=1545fdcccc

а иначе самия материал може да се купи и онлайн

http://sajding.freehosting.bg

дано съм бил полезен Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Мисия Моят Дом Форуми -> Топлоизолация Създайте нова тема   Напишете отговор
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми