|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tonny начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 7:24 pm Заглавие: Външни стени от гипсокартон, възможно ли е? |
|
|
Правя ремонт на стара къща, може ли да ползвам гипсокартон за външните стени, съответно как може да се изолират след това.
Прилагам снимка, стените който искам да направя са очертани с червено.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Prodi любител
|
| Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 8:46 pm Заглавие: |
|
|
| Направи ги от аквапанел или поне от гипсфазер за по-голяма здравина. |
|
|
 |
Tonny начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 10:05 pm Заглавие: |
|
|
| Каква е цената на аквапанелите, щото в Габрово май никъде няма? |
|
|
 |
housedoktor начинаещ

Регистриран на: 15 Яну 2008 Мнения: 11 Местожителство: Велико Търново
|
| Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 11:40 pm Заглавие: |
|
|
Може но изолацията и ка4ествена мазилка са задължителни .аквапанела е добро решение за слу4ая _________________ Намери си работа,която харесваш - така никога няма да ти се наложи да работиш |
|
|
 |
Handy-man любител

|
| Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 3:55 am Заглавие: |
|
|
| Ако не държиш точно на гипскартона, бих ти препоръчал да иззидаш стенички от газобетон с дебелина 12.5 см. После една шпакловка и нямаш ядове-хем здраво, хем равно и влагата няма да те притеснява. |
|
|
 |
bateto любител

|
| Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 8:21 am Заглавие: |
|
|
Handy-man не заблуждавай човека - с 12,5 см газобетон за външна стена ще има проблем с изолацията!
Трябва да ползваш или по-дебел газобетон или аквапанелни плоскости. Аз лично си мисля, че с аквапанел с вата поне 8 см "ще заспи"
За Габрово - не знам, ask google... |
|
|
 |
Handy-man любител

|
| Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 9:30 pm Заглавие: |
|
|
| bateto написа: | Handy-man не заблуждавай човека - с 12,5 см газобетон за външна стена ще има проблем с изолацията!
Трябва да ползваш или по-дебел газобетон или аквапанелни плоскости. Аз лично си мисля, че с аквапанел с вата поне 8 см "ще заспи"
Не виждам къде е заблудата. Сам по себе си газобетона има доста добри изолационни свойства. А 12,5 см не е никак малко. Нищо не му пречи след това ако не му е достатъчна изолацията да си сложи топлоизолация със стереопор/фибран. |
|
|
 |
bateto любител

|
| Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:32 am Заглавие: |
|
|
Като гледам стила на къщата, вероятно няма да слага стиропор, а ще иска да запази стария облик - особенно на основите с камъка.
Не отхвърлям идеята за газобетон, но трябва да е по-дебел. Освен това не знам дали знаеш, но за външни стени не е удачна употребата на зидарийно тяло с по-малка дебелина от 20см
С аквапанела ще успее да скрие изолацията и с малка дебелина на стената да постигне по-добър топлоизолационен ефект. |
|
|
 |
Trockenbauer любител

|
| Пуснато на: Нед Авг 17, 2008 12:51 pm Заглавие: |
|
|
| Tonny написа: | | Каква е цената на аквапанелите, щото в Габрово май никъде няма? |
Аквапанела е скъпичък и малко фирми го внасят и подържат на склад/продукта е нов от системите на Кнауф/около 22.00лв/м2
Решението ти е с гипсфазерни плоскости VidaWall-12.5мм.
Здравина и качество на добра цена-Плоскостите са на цена 6.38лв/м2-с ДДС.Със щендерите и останалите консумативи ще ти "стъпи" на 24.70лв/м2 с ДДСматериала,тук веднага искам да отбележа/преди да "гракнат" майсторите"/,че това е цената по норма с всички изисквани консумативи и при спазване на точно регламентирания монтаж-Изказвания от сорта:Ама то може и без това или онова,контрирам веднага с:Това са стандартите по DIN на Knauf и не само,а аз не съм по-умен от създателите на тази система за да споря с тях Компромис с качеството за да спестим лев-два си е типично наша черта и после викаме ох,ама да
За всички любители ,а и професионалисти има официален сайд на Кнауф-БГ,не напразно следя предаването,защото спазват технологичните процеси.Имаше подобно по МСат,но зачезна.Там Изградиха няколко къщи на този принцип.
Преди да си късате "майсторските тапии,1-во ги защитете.Успех  _________________ Never argue with a fool because he will take you down to his level and will beat you with his experience!!! |
|
|
 |
Trockenbauer любител

|
| Пуснато на: Нед Авг 17, 2008 9:30 pm Заглавие: |
|
|
| Handy-man написа: | | bateto написа: | Handy-man не заблуждавай човека - с 12,5 см газобетон за външна стена ще има проблем с изолацията!
Не виждам къде е заблудата. Сам по себе си газобетона има доста добри изолационни свойства. А 12,5 см не е никак малко. Нищо не му пречи след това ако не му е достатъчна изолацията да си сложи топлоизолация със стереопор/фибран. |
И изобщо не е хигроскопичен/направо си е като сюнгер/и изобщо не гние и ама хич въобще не отделя сероводородни съединения при гниенето и е направен от най-екологичните отпадъци на Кремиковци.Гласувам с 2-ве ръце за газобетона.
Don't more ask questions
Преди да си късате "майсторските тапии,1-во ги заслужете  _________________ Never argue with a fool because he will take you down to his level and will beat you with his experience!!! |
|
|
 |
|