|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan_706 начинаещ
|
| Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 6:49 pm Заглавие: как да си иззидам камина |
|
|
Здравейте на всички. Искам да си иззидам камина на вилата ми. Кумина ми е 13-13 см и висок 5-6 м. Кой може да ми помогне за да си направя камината. Дайте акъл.
Пожелавам Ви спорна и щастлива година. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mastercam начинаещ

Регистриран на: 29 Окт 2009 Мнения: 6 Местожителство: bulgaria - plovdiv
|
| Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 11:03 am Заглавие: |
|
|
| При тези размери на комина е невъзможно да се изгради зидана камина със отворено огнище , минималното сечение на комина което ви трябва за такава камина е 20х20 см .Ако имате още един отвор 13х13 съседен на този който сте посочили или се изгради нов комин със подходящото за целта сечение тогава вече може да се направи такава камина. |
|
|
 |
ivan_706 начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 12:01 pm Заглавие: hi |
|
|
| Имам съседен кумин 13-13см |
|
|
 |
mastercam начинаещ

Регистриран на: 29 Окт 2009 Мнения: 6 Местожителство: bulgaria - plovdiv
|
| Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 1:18 pm Заглавие: |
|
|
| Е щом е така тогава камината може да се включи към двата отвора на комина ,направи една скица със обозначени размери на помещението във което ще е камината местоположението на комина със обозначена височина от пода до билото на покрива и ще ти кажа колко голямо огнище може да стане на този комин. |
|
|
 |
mrm_1 начинаещ
|
| Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 3:34 pm Заглавие: |
|
|
при зидането на камина иам някои тънкости които задължително трябва да се спазят , това с комина не е толкова голям проблем защото ако ен може да сеизползва съседния комин може да се монтира ел.вентилатор на на края на комина който ще спомага за тягата.
другото по важно нещо е че големината на огништето трябва да е от 1:7 до 1:10 големината на комина, и другото важно нещо е че задалжително трябва да се изгради един зъб на гъраб на огнището без който няма да става завихрянето на дима и няма да има почти никакав тяга. _________________ Камини Пещи Барбекюта |
|
|
 |
vanko68 начинаещ
|
| Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Поредната глупост ....Как така големината на огнището ще е 1/10 от големината на комина,бре ??? Ако комина ми е 20/20 см,демек с площ 400 см2.как да си направя огнище с площ 40 см2???? Ако не ти е ясно какво е това- една цигарена кутия...Ясно ли ти е вече? _________________ Климатизация,вентилация,термопомпи |
|
|
 |
mrm_1 начинаещ
|
| Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 5:55 pm Заглавие: |
|
|
или аз не съм се изразил правилно или ти не си ме разбрал , оптималното съотношение което го пише по книжките е 1:7 в полза на огнището , тоест площа на огнището трябва да е седем пати по голяма оттазина комина !
или т.е ако имаме комин 20 X 20 см = 0,04 => че огнището трябва да не е = 0.28 или с други думи широчина 60см и дълбочина 50см ,, което е приблизително толкова.
Надявам се да съм се изяснил ! |
|
|
 |
vanko68 начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 1:37 am Заглавие: |
|
|
Така е по-добре вече... _________________ Климатизация,вентилация,термопомпи |
|