Отопление за апартамент
Мисия Моят Дом Форуми -> Отопление Създайте нова тема   Напишете отговор
Предишната тема :: Следващата тема  

коѝ начин на отопление предпочитате
на твърдо гориво
16%
 16%  [ 1 ]
ел.котле
16%
 16%  [ 1 ]
климатик
50%
 50%  [ 3 ]
ако знаеш друг подходящ вариант предложи го
16%
 16%  [ 1 ]
Общо гласове : 6

Автор Съобщение
Зидаря
начинаещ

Пуснато на: Нед Юни 20, 2010 5:23 pm Заглавие: Отопление за апартамент Отговорете с цитат

Здравеите.На скоро си закупих жилище(95м2,външна изулация) и незнам какво отопление да му сложа тъѝ като вариантите са много(на твърдо гориво,ел.котли,климатици и т.н.) и незнам кое ще бъде по евтино и качествено моля за кмпетентен съвет.
help п.с. Моля тези които у4стват в анкетата да се аргументират за6то,благодаря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
жичка
начинаещ

Местожителство: София

Пуснато на: Пон Авг 09, 2010 7:19 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Тока има голямо предимство- 100% КПД+ това, че можеш да си програмираш отоплителните уреди. а дали клима или радиатори.... сам си прецени.
Върнете се в началото
Зидаря
начинаещ

Пуснато на: Вто Авг 10, 2010 10:24 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за одговора но ще мога ли с климатик да отопля целия апартамент(както с радиаторите на водната риза)а освен това какъв ще им бъде разхода за 100 квадратово жилище Rolling Eyes .Ти на какво отопление си?Ако си на ток(климатик или ел котле)значи ще можеш да ми кажеш колко ти излиза месечния разход за жилището(колокото там квадрата е).Благодаря ти още веднъж.
Върнете се в началото
Петков
начинаещ

Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 4:10 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се отоплявам с ел.котле от около 15 години. Събирав сили и въздух за да сменя котлето с въздухоохлаждаема термопомпа. Разликата е в тъй наречения КОП - коефициент на преобразуване. При сегашното положение при консумация от 1 килонат ток имам приблизително 1 киловат отопление. А при термопомпата съотношението достига до около 4 киловата отопление за 1 киловат ток. Това което съм си харесал е свързано с минимални преработваня на съществуващата отоплителна система в апартамента ми- демонтаж на ел.котлето и монтаж на вътрешно и външно тяло на термопомпата. Неудобство ще ми педставлява само тръбните връзки между двете тела на термопомпата - те са като на климатик с фреон- но не е болка за умиране. Големият проблем е в цената - термопомпа от Дайкин или Де Дедитрих от най-малките започват с цени от 6-7 хиляди лева. Все още са много скъпи за мен и ще изчакам да им падне цената. Друг вариант е решението с климатици. Вече има модели с КОП около 6. Но тук идва проблемът, че моето семейство не понася циркулацията на въздуха създадена принудително.
Върнете се в началото
dimoni69
начинаещ

Местожителство: Бургас

Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 5:32 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Въпроса ти е формулиран много мъгляво Shocked
Какво значи кое е по - добре ?
Нов апартамент - добре , но на кой етаж ? Има ли място за съхранение на дърва ? Има ли кой да пали и поддържа тая печка ?
Иначе - дървата създават невероятен топлинен комфорт , стига да има кой да се занимава с всичко свързано с използването им.
Върнете се в началото
shu
начинаещ

Пуснато на: Нед Сеп 12, 2010 1:49 pm Заглавие: Re: Отопление за апартамент Отговорете с цитат

Зидаря написа:
Здравеите.На скоро си закупих жилище(95м2,външна изулация) и незнам какво отопление да му сложа тъѝ като вариантите са много(на твърдо гориво,ел.котли,климатици и т.н.) и незнам кое ще бъде по евтино и качествено моля за кмпетентен съвет.
help п.с. Моля тези които у4стват в анкетата да се аргументират за6то,благодаря.
какво ще кажеш за термо помпа:
Radi_i
любител

Пуснато на: Нед Сеп 12, 2010 1:50 pm Заглавие: Отговорете с цитат

Дай малко повече информация имаш ли някаква инсталация?
аз ти препоръчвам виж в форума котле галан ток!
shu
начинаещ

Пуснато на: Нед Сеп 12, 2010 1:53 pm Заглавие: Re: Отопление за апартамент Отговорете с цитат

[quote="Зидаря"]Здравеитме.На скоро си закупих жилище(95м2,външна изулация) и незнам какво отопление да му сложа тъѝ като вариантите са много(на твърдо гориво,ел.котли,климатици и т.н.) и незнам кое ще бъде по евтино и качествено моля за кмпетентен съвет.
термо помпа е наи евтино
shu
начинаещ

Пуснато на: Нед Сеп 12, 2010 1:57 pm Заглавие: Re: Отопление за апартамент Отговорете с цитат

[quote="shu"]
Зидаря написа:
Здравеитме.На скоро си закупих жилище(95м2,външна изулация) и незнам какво отопление да му сложа тъѝ като вариантите са много(на твърдо гориво,ел.котли,климатици и т.н.) и незнам кое ще бъде по евтино и качествено моля за кмпетентен съвет.
термо помпа е наи евтино
ако се интерасуваш тел 0899 139 408 Иван
smalllll
начинаещ

Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 12:47 pm Заглавие: Отговорете с цитат

моля да ми кажете добро ли е това климатиче че цената спрямо другите марки е доста ниска

http://www.daricclima.com/PROMOCII-do-15-avgust-2010g/Klimatik-DAIKIN-FTX50GV-Comfort/flypage.tpl.html

благодаря предварително
Върнете се в началото
v_antonova1986
начинаещ

Пуснато на: Пет Ное 19, 2010 9:23 pm Заглавие: Отговорете с цитат

smalllll написа:
моля да ми кажете добро ли е това климатиче че цената спрямо другите марки е доста ниска

http://www.daricclima.com/PROMOCII-do-15-avgust-2010g/Klimatik-DAIKIN-FTX50GV-Comfort/flypage.tpl.html

благодаря предварително

Зависи за какво помещение ти трябва, но ако се ориентираш по марката, това е най-добрата марка на пазара.
omarto
начинаещ

Местожителство: Варна

Пуснато на: Пет Дек 17, 2010 11:46 am Заглавие: Как Отговорете с цитат

Аз бях с киматици и в трите стаи, но след като спорихме дълго решихме че духането на климатика колкото и топло да духа създава чувство че ти е студено.Взехме си конвектори минал е един месец откакто се отопляваме така , така че не мога да ти дам разход.Знам че няма да е малко но поне топлината не моге да се сравнява с климатичната.Има и по-добри вариянти ,но за тях друг ще пише
Върнете се в началото
volkan1
начинаещ

Пуснато на: Съб Дек 25, 2010 10:23 am Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте и от мен.Аз бях една зима с климатици 70кв.м отоплявах и след всичко.което бях слушал за климатиците останах разочарован.Сега се отоплявам втора зима с инфрачервени радиатори и съм много доволен.разхода ми на ток е около 160-200лв. средно на месец. Think
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Мисия Моят Дом Форуми -> Отопление Създайте нова тема   Напишете отговор
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети