|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
petarv начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 4:32 pm Заглавие: Съвет за частична вътрешна изолация |
|
|
Здравейте,
Става въпрос за панелен апартамент. Стената която е на снимката е външна, като няма външна изолация и външната мазилка е опадала в значителна степен. Знам че трябва да направя външна изолация ама сега в студа няма как да стане.
Прави ми впечатление че това пространство под етажерките с книгите което има това шперплат ли какво му се казва е преградата към стената. Но доста студено излъчва от него и трудно се стопля стаята.
Та идеята ми е да сложа на това пространство от вътрешната стена стириопор, мисля си че ще стане, гледам че не е много скъп и е дебел 4-5 см според мен са добре. Но той е чуплив и трябва да се покрие с нещо което да го предпазва и да е декоративно хубаво. С кафяв цвят наподобяващ дърво нещо. Предполагам стириопора ще го залепя с някакво лепило което после лесно да се махне и да несъсипе шперплата и върху него да лепна някакво фолио ли какво...
Така си мисля че ще стане ако знаете по-добър вариянт може да го видя.
Мерси |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Trockenbauer любител

|
| Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 5:28 am Заглавие: Re: Съвет за частична вътрешна изолация |
|
|
| petarv написа: | Здравейте,
Става въпрос за панелен апартамент. Стената която е на снимката е външна, като няма външна изолация и външната мазилка е опадала в значителна степен. Знам че трябва да направя външна изолация ама сега в студа няма как да стане.
Прави ми впечатление че това пространство под етажерките с книгите което има това шперплат ли какво му се казва е преградата към стената. Но доста студено излъчва от него и трудно се стопля стаята.
Та идеята ми е да сложа на това пространство от вътрешната стена стириопор, мисля си че ще стане, гледам че не е много скъп и е дебел 4-5 см според мен са добре. Но той е чуплив и трябва да се покрие с нещо което да го предпазва и да е декоративно хубаво. С кафяв цвят наподобяващ дърво нещо. Предполагам стириопора ще го залепя с някакво лепило което после лесно да се махне и да несъсипе шперплата и върху него да лепна някакво фолио ли какво...
Така си мисля че ще стане ако знаете по-добър вариянт може да го видя.
Мерси |
Здравей,
След полагането на стиропора/експандиран полистирен/се шпаклова с армираща мрежа и след това полагаш латекс,минерална мазилка или тапети.
А защо не се замислиш върху системите за сухо строителство/гипсокартон или гипсофазер-няма азбест в него!!!/
Направиш ли го в комбинация с минерална вата чисто и просто на пролет ще забравиш за външната топлоизолация повярвай.
Успех в начинанието.
Преди да си късате "майсторските"тапии 1-во ги заслужете.  _________________ Never argue with a fool because he will take you down to his level and will beat you with his experience!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|