Съвет за шумоизолация на под ... ?
Мисия Моят Дом Форуми -> Под Създайте нова тема   Напишете отговор
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stylius
начинаещ

Местожителство: Burgas

Пуснато на: Пон Апр 04, 2011 9:03 pm Заглавие: Съвет за шумоизолация на под ... ? Отговорете с цитат

Здравейте Smile Имам проблем свързан с шума . Живея в къща .
На първия етаж живее майка ми , а аз - на втория . Стаите ни се падат точно една под друга . Тук идва проблема с ходенето,тропането,блъскането , музиката и т.н. ...
В момента нивото е само на бетонна плоча . Не е идеално равна обаче .
Как да изравня плочата ? Какво да направя ? разполагам с 7-8 см като височина , която мога да вдигна до нивото в коридора .
В крайна сметка искам да има отгоре ламинат .(какъв да бъде като размер - 0,7 - 0,8 -1,0 ?). Четох тук във форума за самонивелираща се замазка . Мога ли да използвам такава за да заравня неравностите на плочата ? От там нататък какво следва ? Гледах нещо от типа "сух под" ... върху тази самонивелираща се замазка да сложа каменна вата 4-5 см , после гипсофазер , подложка за ламината 0,5 см и накрая самия ламинат .
Възможно ли е такова решение и удачно ли е въобще ? Ако не - моля Ви дайте предложения . Благодаря предварително и очаквам отговор Smile)))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
euromax
начинаещ

Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 12:01 pm Заглавие: Вече има подходящи изолации Отговорете с цитат

На пазара вече има материали със дебелини от 3 до 8 мм, които са изключително удачни за шумоизолации на подове за случаи подобни на твоя, които могат да се полагат под замазка, преди полагане на керамика или различни видове паркети. Някои от материалите предлагат и допълнителна топлоизолация. Постигат се параметри за изолация от ударен шум до 32 dB. Има такава фирма в София, а доколкото ми е известно имат и дистрибутор в Бургас. Ако искаш допълнителна информация, пиши на лична.
Върнете се в началото
Hubavelka
начинаещ

Пуснато на: Сря Май 09, 2012 2:34 pm Заглавие: Отговорете с цитат

UPGREI 8 - Гранулиран материал с пласт полиестерна вата !
Това чудо е с дебелина 8 мм. Exclamation и има звукоизолация 32 dB и топлоизолационен ефект. Перфектен за под циментова замазка и като разделител между съседи Laughing
За допълнителна информация на ЛС
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Мисия Моят Дом Форуми -> Под Създайте нова тема   Напишете отговор
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети