КОНДЕНЗ!!!! Моля за помощ!

Споделете своя опит с ремонтите, преустройствата и декорацията на жилището

Потребителски аватар
zyklon
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: съб яну 28, 2012 11:13 am

КОНДЕНЗ!!!! Моля за помощ!

Мнение от zyklon » съб яну 28, 2012 11:20 am

Здравейте.
Дано съм уцелил мястото на темата.Имам проблем с много конденз и образуване на мухъл.Кухнята ми е изнесена на терасата.Единият ъгъл е външен и вътре в шкафовете се образува мухил и влага.Под мен има остъклена тераса с винкел и за тва подът е студен при мен.Лошото е , че шкафовете са ми нови и ще се съсипят.Това става само през зимата.Сложил съм в тях влагоабсорбатори и ще видя какво ще стане

Външна изолация нямам.Ако сложа да речем 5 см neopor ще намаля ли пораженията?
- Аз съществувам! - извикал човека на вселената
- Този факт - отвърнала му тя - не пробужда в мен никакво чувство за дълг...

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пет май 03, 2013 4:01 am

Да! Каквато и изолация да сложите отвън, проблема ще се намали, а може би и да изчезне напълно. Още по-добре би било решението с двойна изолация тип "сандвич", т.е. изолирате стената както отвън, така и отвътре. С много хора съм спорил на тема "изолация" и много "майстори" се опитват да ме убедят в така наречения "дишащ стиропор". В самите рекламни брошури, а и самите консултант - продавачи ще Ви кажат, че колкото е по-голямо числото на термоизолацията (което се изразява с гръцката буква ЛАМДА), толкова е по-добро качеството от изолирането. Другата тънкост е в начина на лепене. Не трябва да Ви лепят листовете изолация " на кюфтета" а с плътен слой лепило с цел да не влиза въздух между листовете и стената. Ако има въздух между тях, ефекта от изолацията е НИКАКЪВ. След като сте изолирали изцяло терасата, хубаво е да имате и някакво прозорче за да има циркулация на въздуха. Ако въздуха няма циркулация, постоянно ще си имате конденз. У нас затова всички врати на стаите са постоянно отворени - да се намали конденза. Пълното му изчезване е когато пуснем радиаторите да греят - полезно, но скъпо решение.
Последна промяна от tmilanov на вт ное 17, 2015 5:59 pm, променено общо 1 път.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
npnconstruction
начинаещ
Мнения: 15
Регистриран: пон фев 04, 2013 10:09 pm

Мнение от npnconstruction » вт май 07, 2013 12:20 am

Топлоизолацията е едно на ръка, но важна е и дограмата в случая. PVC-то принципно се справя по-добре с мухъла и влагата в цялото помещение.

Потребителски аватар
nikolovvd
любител
Мнения: 53
Регистриран: ср авг 28, 2013 3:55 pm

Мнение от nikolovvd » чет окт 31, 2013 5:58 pm

Първо трябва да уточниш, какво според теб е качествена дограма!
Ако имаш пред вид плътно затваряне, мисля че повечето PVC дограми са такива, освен в случаите на некачествен монтаж и/или изработка.
Та ако дограмата затваря плътно, стените и таваните са боядисани с латекс и като стане студено не се отварят прозорците поне веднъж дневно, ето ти условия за конденз, а от тук мухъл.
Един човек за 24 часа отделя 2 литра вода във въздуха. От тук нататък сметките може да ги направи всеки. Прибави влагата, която се отделя при сушенето на пране, готвене и къпане и си отговори къде отива тази влага.

Потребителски аватар
todoroff
начинаещ
Мнения: 6
Регистриран: ср фев 18, 2015 9:02 pm

Мнение от todoroff » вт фев 24, 2015 3:44 pm

проблемът ми е подобен и не знам какво да правя..

Потребителски аватар
1ck-0
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пон май 25, 2015 9:16 pm

Мнение от 1ck-0 » пон май 25, 2015 9:21 pm

В самите рекламни брошури, а и самите консултант - продавачи ще Ви кажат, че колкото е по-голямо числото на термоизолацията (което се изразява с гръцката буква ЛАМБДА), толкова е по-добро качеството от изолирането
С гръцката буква ламбда се обозначава коефициент на топлопроводимост на съответния изолиращ материал, било то каменна вата, ескпандиран/есктрудиран полистирол. Ако се замисли човек малко, колкото по - малък е този коефициент, толкова по - добра топлоизолация имате.

Потребителски аватар
RokliOnline
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: ср юни 10, 2015 9:06 pm

Мнение от RokliOnline » ср юни 10, 2015 9:10 pm

Според мен проблема е в некачествените дограми. Китайска работа отвсякъде.....

Отговори