Гранитогрес на балкон

Споделете своя опит с ремонтите, преустройствата и декорацията на жилището

Потребителски аватар
ZippoMan
начинаещ
Мнения: 8
Регистриран: нед авг 17, 2008 1:30 pm

Гранитогрес на балкон

Мнение от ZippoMan » нед апр 01, 2012 3:09 pm

Здравейте,
имам нужда от вашата помощ. Имам открит балкон който е с мозайка. Смятам да слажоа гранитогрес с дебелина около 8 мм. Моля ви дайте ми съвет какви да бъдат стъпките от тук нататъка. Трябва ли да му направя хидроизолация? Дайте ми съвет и за марките лепила, грундове и за фугиращата смес също.

Благдоаря ви много!

Потребителски аватар
weber
специалист
Мнения: 8
Регистриран: пет май 28, 2010 11:04 am

Мнение от weber » пон окт 15, 2012 10:24 am

Здравейте,

Мозайката е сравнително старо подово покритие, което означава, че най-вероятно липсва хидроизолация под него. Но понеже е балкон няма нужда да се хидроизолира допълнително.
Също така основната им особеност е, че те са много плътни и непорьозни. Ако мозайката е третирана с импрегнатори, задължително ги отстранете механично - с шпакла или чрез машинно шлайфане.
Възможно е да има хлътвания, напуквания или други неравности. Равността на основата и запълването на пукнатините може да се постигне с водоплътен ремонтен разтвор, например weber.tev 933. Добре е да се отстранят старите первази и да се почисти добре и под тях.
Лепилото трябва да е еластично, като най-подходящи са weber.col Флекс или weber.col Екстра Флекс, в зависимост от натовареността.
Оставете фуги с ширина минимум 2-3 мм. След 24 часа (от 5° С до 25°С) лепилото е добило първоначална якост и може да се стъпва върху покритието. Фугирайте с weber.col Комфорт или weber.col Перфект, отново в зависимост от натовареността.
Повече информация за продуктите можете да намерите в изданието Вебер Навигатор 2011, което се разпространява безплатно и може да бъде намерено във всички точки на продажба, където се предлагат продуктите с марка Вебер, изданието е качено и в он-лайн вариант, можете да го намерите на следния линк:
http://www.weber.bg/services/weber-navigator-2011.html

За повече информация не се колебайте да се свържете с нас и на безплатния телефон на клиента: 0800 16081
Успех!
Сен Гобен Констракшън Продъктс България ЕООД

http://www.weber.bg

Отговори