|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
simeonov начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Май 08, 2008 6:17 pm Заглавие: каква вата да използвам за шумоизолация |
|
|
| моля за съвет. искам да направя шумоизолация на стените си, но не знам с какъв материал. КАКВА ВАТА ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМ И С КАКВА ДЕБЕЛИНА - 5, 10 СМ...? с какви параметри и на коя фирма. шумът е ударен и механичен - от двигател на машина. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Prodi любител
|
|
|
 |
simeonov начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Май 08, 2008 11:16 pm Заглавие: |
|
|
Мерси, но мен ме интересува какъв точно материал да взема. Аз ще си извикам хора, които разбират от монтиране и поставяне на вата и гипсокартон.
Може ли да ми кажете каква вата да си купя? Каква марка и с какво параметри |
|
|
 |
maistor Slavi специалист

|
| Пуснато на: Пон Май 12, 2008 11:35 am Заглавие: zvukoizolatziq |
|
|
Kogato stava vapros za zvukoizolatziq na 6um, predavan po vazdu6en pat, nai - dobriqt materiql naistina e kamennata vata. Kolkoto po tejka e tiq tolkova po dobre. Prepora4vam ti da izpolzvaj vata s masa ot 150 kg/m3 nagore (za sajalenie po tejkite se namirat po trudno). Debelinata zavisi ot silata na zvuka, no kolkoto po-debela tolkova po-dobre.
Za sajalenie oba4e edna takava izolatziq ne e mnogo efektivna za udaren 6um. Edinstvenoto spasenie sre6tu udarniqt 6um e postaviqneto na vaprosnata ma6ina na spetziqlna udaropogla6ta6ta i vibropogla6ta6ta osnova. Takava osnova e gumena podnogka s opredelena debelina,kato ma6inata se zaxva6ta po spetziqlen na4in, taka 4e da niqma tvart kontakt s konstruktziqta. |
|
|
 |
Trockenbauer любител

|
| Пуснато на: Пон Авг 18, 2008 4:27 pm Заглавие: Re: каква вата да използвам за шумоизолация |
|
|
| simeonov написа: | | моля за съвет. искам да направя шумоизолация на стените си, но не знам с какъв материал. КАКВА ВАТА ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМ И С КАКВА ДЕБЕЛИНА - 5, 10 СМ...? с какви параметри и на коя фирма. шумът е ударен и механичен - от двигател на машина. |
Извинявам се,че твърде късно отговарям.Освен каменната вата всички пропускат от незнание или немърливост да отбележат,че:Задължително на UD профилите и директните окачвачи се поставя шумоизолираща лента в противен случай се получават вибрации и "кънтене" които са не по-малко неприятни от самия шум.Има и акустични окачвачи които заместват директните когато става въпрос да висока степен на шумоизолиране,за тях има и подложка която се поставя зад тях при монтаж вместо звукоизолираща лента.Успех.
Преди да си късате "майсторските" тапии,1-во ги заслужете  _________________ Never argue with a fool because he will take you down to his level and will beat you with his experience!!! |
|
|
 |
simeonov начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Авг 26, 2008 11:59 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговора. Все още изчаквам с въпросната изолация, така че съветът ви ми е от голяма полза. Разбирам, че сте наясно с тази област. Моля кажете ми каква вата да използвам. Чувал съм за rockwell. Има ли и други марки? И колко дебел пласт - 5 -10 см?
Дано този майстор, който смятам да викна да се съгласи постави такива шумоизолиращи ленти под окачвачите... че като ги знам как искат да си съкратят труда...
Благодаря за съвета предварително! |
|
|
 |
ishkitiev начинаещ
|
|
|
 |
taliban4o начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 11:21 pm Заглавие: |
|
|
| ето и още една фирма-http://soundproofing.1gb.bg |
|
|
 |
vuj4o_van4o любител

|
| Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 11:51 am Заглавие: |
|
|
Все пак е добре да се знае, че материалът за шумоизолация на Rockwool се казва AIRROCK XD (с плътност мин. 90 кг./м3), по-евтина алтернатива е AIRROCK HD (с плътност мин. 70 кг./м3). _________________ С часове мога да гледам как някой работи. |
|
|
 |
|