вътрешна изолация след смяна на дограма

Монтиране,изолиране, видове дограми

Потребителски аватар
Здравка
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: чет мар 16, 2017 9:43 am

вътрешна изолация след смяна на дограма

Мнение от Здравка » чет мар 16, 2017 10:30 am

Здравейте, живеем в къща. Искаме да си сменим дограмата и след това мислим да изолираме тези стени с вътрешна изолация и да използваме фибран. Мислихме за този вариант, за да скрием и по- лесно белезите от смяната на дограмата. :oops: но след хилядите негативни коментари, които прочетох относно вътрешна изолациа с фибран. Сега не знаем какво да правим. посъветвайте ни нещо!
В една от стаите стените са северни и е доста студено през зимата, затова се замислихме за вътрешна изолация и без това след смяната на дограмата стените трябва да се измажат. Живеем от 3 години в тази къща, първата година се появи мухъл на тази северна стена, сложихме още един радиатор в стаята на точно тази стена и за наша радост спряхме появата на мухъл. Сега ни е притеснено, след като изолираме да не избие пак мухъл.

Потребителски аватар
limo052
любител
Мнения: 94
Регистриран: ср мар 24, 2010 6:54 pm

Мнение от limo052 » чет мар 16, 2017 6:08 pm

първо ако нямате външна изолация си направете ,а вътре се прави каменна вата с гипскартон това е немската технология , ако се намирате във Варненска или Добричка област може да се свържите с мен на 08985272222 Стилиян.
Строителни услуги от алпинисти и на скеле,гипсокартон и други тел. за контакти 0898527222-Стилиян Йовев

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » чет мар 16, 2017 9:33 pm

Това, което Ви дава информация limo052 е възможно най-доброто решение. Ако Ви се струва трудно и скъпо, отвътре можете да сложите изолация от стиропор с дебелина не по-малка от 20 мм (2 см).
Вторият радиатор, който сте монтирали на северната стена с мухъла помага за циркулацията на въздуха и да разсейва въздуха правилно из цялата стая. Ако спрете отоплението мухъла ще избие отново.
Най-доброто е да направите изолацията първо отвън и после - вътре.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
hursa
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: пон дек 26, 2016 6:30 pm

Мнение от hursa » съб мар 18, 2017 12:21 am

Не съм специалист в областта, така, че не вземайте мнението на сериозно :).
Сменяйки дограмата, ако досега е била „стара” дървена, ще се „лишите” от „постоянната вентилация” която е давала – защото по старите дограми не са така „плътни”, като новите. Така, че ще трябва да се отделя повече внимание на редовно проветряване, за да се снижи влажността в помещенията, от която зависи появата на конденз. Но това сигурно си го знаете.
Вътрешната изолация има своите плюсове и минуси. Поставяйки вътрешна изолация само на една от стените получавате няколко проблемни зони, на които може да се появи конденз и в последствие мухал. Вътрешната изолация сваля температурата на тухлената (предполагам) стена под изолацията – така да се каже – изолирате я от топлината в помещението. Тази „студена” стена контактува със съседните стени, независимо вътрешни или външни, контактува с конструкцията на тавана и пода. В тези участъци на контакт – в ъглите, в които контактува – се понижава температурата и на неизолираните стени, таван, под в непосредствена близост до изолираната стена. Изолираната по-студена стена, така да се каже – „дръпва” топлината от тези участъци :). Допълнително – трябва да се има предвид, че в ъглите има повишени топлинни загуби (дори при наличие на цялостна изолация). Това най-вече важи, ако ъглите са „външни” за сградата (срещат се две външни стени). Освен това въздуха в помещението циркулира, задвижван от естествената конвекция (от топлината на радиаторите, например) – в ъглите тази циркулация е по-слаба, което допълнително ги оставя по студени (ако се говори за зимата само). Това важи с особена сила за „местата” където се срещат ъглите – „ъглите” на помещението граничещи с тавана или пода – обикновено в тези участъци температурата на вътрешните повърхности на стените, пода или тавана е най-ниска, затова обикновено там най-вече се появява конденз. (Предполагам, че и всичко това се знае, но често се забравя.)
Сорри, че се правих на умен.
Може би, е добре да направите цялостна външна изолация на къщата (включително и на тавана, ако няма добра изолация). Така не само разходите за отопление ще се понижат, но ще се подобри чувствително комфорта (особено в такива планински райони). Така, ще заличите и външните „белези от смяната на дограмата” :).
Ако все пак и вътрешно ще правите ремонт, добре е и допълнително (към външната изолация) да направите вътрешна изолация на стените с прозорци (както бяхте написали). Около прозорците, (отвора в стената за прозорците) има допълнително завишени загуби на топлина, подобно на тези в ъглите – дори, ако външната изолация е със „дебелината” на тази поставена по стените – но обикновено е обратното, около дограмата се „обръща” със значително по „тънка” изолация. Там, около дограмата и „ефективната” (по отношение на толоизолацията) „дебелина” на стената е по-малка. Освен това, на тази стена обикновено е монтиран радиатора, близо до този „отслабен” (по отношение на толоизолацията) участък – това "прави" тази стена по „топла” и също завишава топлинните загуби. Затова поставянето на допълнителна вътрешна изолация на тази стена, с прозореца – според мен – чувствително ще снижи топлозагубите от помещението. Ще компенсирате до определена степен недостатъците характерни за външната изолация - около прозорците. Доста изписах – извинявам се. Питахте за едно – а „съвета” е за цялостен ремонт:). За материалите – и те си имат свои плюсове и минуси, но да не пиша повече.

Отговори