Ниско налягане/Запушване на тръба

Водопровод, канализация
Потребителски аватар
RobbieWilliams
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: вт сеп 25, 2018 4:15 pm

Ниско налягане/Запушване на тръба

Мнение от RobbieWilliams » вт сеп 25, 2018 4:21 pm

Здравейте! В ЕПК блок съм на 6-ти от 14 етажа в гарсониера. Вчера някой прави ремонт в блока (не точно над мен, страничен апартамент, съсед 8 етажа нагоре) след пускането на водата налягането ми падна рязко. Тръбите ми са стари, а комшията над мен има перфектно налягане. Като пусна водата и в кухнята, и в банята тръгва добре за секунда и после умира на 70-80 процента. Къпането е трудно. Логично е с времето и старите тръби, запушването да е на спирателния кран на водата, който е от старите с кръгъл винт (навинане/развиване). А и този кран е заял нито мога да спра водата от там за да пробвам да разместя камъчето или каквото е там (ни напред, ни назад). Иначе водомерът е сменян преди 5 години. Цедките съм ги почистил - налягането на водата на мръдна. Моля за съвет дали съм на прав път и да ми препоръчате какво да се направи и още по-добре фирма или човек да ми препоръчате с координати.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср сеп 26, 2018 7:13 pm

Здравейте RobbieWilliams,
"Камъчето", за което споменавате е котлен камък отлюспен от тръбната инсталация и най-вероятно заседнал на възможно най-неудобното място. Пишете, че няколко пъти сте почиствал цедката на водомера и резултата пак е същия. А когато сваляте водомера продухвате ли крана, който не може нито да се завива, нито да се развива? Ако налягането и там е слабо, извода е, че тръбата е запушена още преди крана е затлачена с котлен камък и трябва или да се смени с ново парче и нов кран, или да се почисти и да се продуха (промие) със силна струя вода от главния водопровод.
Ако на изхода на водопроводната инсталация има налягане, а навътре няма, значи запушването е по разводките и Ви предстои къртене на старата инсталация и подмяна с нова такава.
Питате за фирма или майстор. Смело мога да заявя, че аз съм добър майстор, но зависи за кой регион на страната става дума. Мога да Ви сменя водопроводната инсталация и канализацията, но след моята дейност ще имате нужда от цялостен ремонт на сервизните помещения. Мога да Ви кажа, че работя и към фирма, но офертата която ще получите от фирмата няма да Ви хареса, защото освен цената на материалите и моя труд ще има още много допълнителни разходи и сумата ще набъбва драстично.
Ако проявявате интерес - обадете ми се на тел 0898370236.
Ако мислите, че може би съм някой пореден "разказвач на надежди", можете да прегледате всичките ми мнения във форума, да се консултирате и с други майстори и сам да прецените кого да изберете.
Желая Ви успех!
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Отговори