АНКЕРИРАНЕ

Добри идеи за сръчни майстори

Потребителски аватар
DaniDani
начинаещ
Мнения: 5
Регистриран: вт юли 08, 2008 10:46 am

АНКЕРИРАНЕ

Мнение от DaniDani » вт юли 08, 2008 2:24 pm

Здравейте отново, идеята, която дава моя проектант за монтаж на етажерката, за която вече писах е с дюбели :( имам опасения за здравината, тъй като габаритите на етажерката са 303/230 см. Ако смятате, че този вариант за монтаж е удачен аз все пак бих искала да използвам анкер. Предложете ми такъв. Всъщност мога ли направо да се обърна към Вас както за идеи за монтаж, така и за самия монтаж ::-k:

Потребителски аватар
maistor Slavi
специалист
Мнения: 38
Регистриран: съб май 10, 2008 9:52 am

Мнение от maistor Slavi » чет юли 10, 2008 11:47 am

Анкерирането е добър вариант за поставяне на тази доста голяма етажерка. Ние работим с химическите анкери на HENKEL - Moment CF 850 и Moment CF 900. Препоръчвам ви да използвате Moment CF 900 поради по голямата му здравина. Разбира се не забравяйте да се снабдите и със Moment статичен смесител,втулки и анкерни шпилки. Ако ме изпратите скица на етажерката мога да ви покажа къде е най добре да се поставят анкерите. Що се отнася до монтажа на самата етажерка има доста фирми, които предлагат такава услуга, ние можем да ви помогнем с различни идеи и решения.

Потребителски аватар
DaniDani
начинаещ
Мнения: 5
Регистриран: вт юли 08, 2008 10:46 am

Мнение от DaniDani » чет юли 10, 2008 3:30 pm

Ще се снабдя с всичко което казвате и ще трябва да се науча как да го използвам и после да обясня и на майсторите от фирмата Х :cry: ще ви бъда благодарна ако ме насочите към фирма. Разбирасе за да сме на ясно какво ще се прави ще ви изпратя и чертежа на етажерката /днес би трябвало да е завършен/

Потребителски аватар
DaniDani
начинаещ
Мнения: 5
Регистриран: вт юли 08, 2008 10:46 am

Мнение от DaniDani » пон юли 14, 2008 2:34 pm

... чертежът трябваше да е завършен, но не е. Четири пъти започвам от нулата. Първата мебелна фирма въобще не ми обърна внимание след като упорито се обаждах по телефона и отавях съобщения на "колегите мебелисти". Служителите на втората се почесваха угрижено по врата и предлагаха да опростят вида на етажерката та белким я начертаят, но не успяха. Намерих проектант, който освен за мебелна фирма работеше и самостоятелно. Той се възхити от етажерката и ми каза ОК, след което последва мотаене близо месец като междувременно той използва идеята ми за свои клиенти, които останали много доволни. Намерих трета фирма която каза "да разбирасе, но ще можем през октомври, тъй като сме затрупани с поръчки." Обърнах се към четвърта фирма, която вяло заяви "не може", "не става". Не мога да опиша как се чувствах съсипана емоционално и физически, изчерпана, празна и опустошена. И тогава реших че ще чакам ако трябва и половин година, но няма да позволя разни тесногръди некадърници да унищожават идеите ми. А като знам, че ви има и вас майстор Слави наеждите ми стават с една повече. Благодаря Ви. Борбата продължава :D

Потребителски аватар
besenklient
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: ср ное 26, 2008 4:04 pm

Мнение от besenklient » ср ное 26, 2008 4:18 pm

абе тоя химически анкер що не вземете да си анкерирате г*** с него ...

по-голяма глупост от това няма ... как се предполага да се изтиска ... с какъв пистолет .... с тези които се продават по магазините не става .... счупих два и не излезе ....

освен това никъде на опаковката не пише че реакцията е силно екзотермична и отделя задушлив газ ...

Хенкел да си чакат глобата от комисията за защита на потребителите, защото отивам право там.

mod edit: Моля, придържайте се към добрия тон!

Потребителски аватар
martin
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: пет апр 03, 2009 10:28 pm

Мнение от martin » пет апр 03, 2009 10:33 pm

Chovek trjbva da si kupish hubav pistolet, a ne bokluci po 2-3 leva
henkel imat onikalen pistplet okolo 15 leva e v tyrgovskata mrega probvai s nego njma da zbyrkash :)

Потребителски аватар
jonkobob
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: чет ное 26, 2009 4:09 pm

Мнение от jonkobob » чет ное 26, 2009 5:47 pm

обикновенно продуктите не са ви виновни че не може да работите с тях.С течният анкер CF 900 работя и резултатите са добри.а за посоченото мнение по-горе -спазвай си правилата на форума освен че си и неграмотен! :mhihi:

Потребителски аватар
vladislav_an
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: пет юни 18, 2010 6:41 pm

Мнение от vladislav_an » вт юни 22, 2010 11:06 pm

приятел ако си работил с химия ще знаеш че става по- здраво от бетон + това че пистолета не е обикновен с плътно чело а с дупка по средата.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср май 29, 2013 8:29 pm

Уважаеми besenklient,
martin и jonkobob казват хубави и правилни неща. Лично аз не съм работил с химическите анкери на "Хенкел" а с "Фишер", които съм ги купувал от Киров Бош. Когато за първи път отидох в магазина и се консултирах, продавач-консултанта изрично ме предупреди, че си трябва по-здрав пистолет и освен химическия анкер, си купих и пистолет. Определено, смея да твърдя, че все още ползвам пистолета въпреки дългогодишната експлоатация. Имам и пистолет на Хенкел, който също е много добър. Независимо дали тези химически анкери са една или друга марка, са много добри, но искат сериозни инструменти и здрави ръце. Виж кое от двете ще трябва да коригираш - ръцете или пистолета, или... и двете?
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Отговори