|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tsveti начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 10:12 pm Заглавие: мухъл в банята... |
|
|
Здравейте, моля ви, за съвет какво да направим за да се отървем от мухъла по стените в банята?
в момента са с латекс, който е специален за влажни помещения, но за по-малко от половин година започна да се лющи и да хваща мухъл
Ще ви помоля да обяснявате малко по-подробно
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
biri4kata1967 любител
Регистриран на: 26 Май 2008 Мнения: 135 Местожителство: около ВАРНА
|
| Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 11:15 pm Заглавие: |
|
|
| Здравейте !Както знаете основен фактор за мухъла в банята е парата !Във вашия случай причината може да не е една!Изкате да получите по подробна информация но от ваша страна тя е много пестелива !!Не разбрах имате ли плочки в банята или цялата е на латекс защото това е от същественно значение ! Колкото повече информация давате вие толкова по компетентни ще са съветите които получавате !!! |
|
|
 |
tsveti начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Авг 04, 2008 3:17 pm Заглавие: |
|
|
стените до половината са с плочки, а другата са с латекс.
На пода от скоро сложихме плочки. Стараем се да поддържаме суха банята, но не помага...
става въпрос за баня в панелен блок на 2-рия етаж
Дали, ако боядисаме с блажна боя ще има положителен ефект?
Извинявам се за оскъдната информация, но не знам какво точно да опиша...ще съм благодарна на всяка ваша идея  |
|
|
 |
biri4kata1967 любител
Регистриран на: 26 Май 2008 Мнения: 135 Местожителство: около ВАРНА
|
| Пуснато на: Съб Авг 09, 2008 3:27 pm Заглавие: |
|
|
| Здравейте !Както вече ви написах според мен парата в банята се задържа повече време от необходимото и от там последиците лющене и мухъл ! Не без значение е и дали помещението се отоплява защото ако е със студени стени парата става много по бързо на вода която се стича по стените още повече че е панел който бързо поема и отдава температурните разлики ! Блажната боя ще издържи малко по дълго от латекса но ефекта ще е същия -ще започне да се лющи ! Според мен по трайното решение е да си сложите плочки до тавана така стичащата се вода няма да влияе на стените!! Предполагам че имате отдушник който не е функционален но 100% и е по добре да си сложите ел.вентилатор за по бързо отвеждане на парата на вън!!! Каквато и боя да сложите рано или късно стичащата се вода ще и повлияе по един или друг начин -успех |
|
|
 |
tassel начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 5:08 pm Заглавие: |
|
|
| Предполагам, че нямате прозорец в банята. Ако е така, просто няма спасение от влагата. Имам познати, които след като излязат от банята почват да бършат с едни парцали и т.н. и вратата е постоянно отворена да се проветрява, колкото може. |
|
|
 |
bateto любител

|
| Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 9:48 am Заглавие: |
|
|
Подкрепям birichkata1967 - ако има проблем в банята то трябва да остане там - отваряйки врата към коридора пренясяме мухъла там. И моето мнение е: плочки до тавана и сериозен вентилатор. Провери и някъде по отдушника ако си на ниските етажи някой над теб да не го е бутнал или запушил.
Става с клечка кибрит - доближи я до отвора - ако тегли пламъка е добре, слагаш силен вентилатор и си ОК. Ако обаче пламъка не трепти - имаш проблем и тръгвай по съседите!
Успех  |
|
|
 |
tsveti начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 8:28 pm Заглавие: |
|
|
мерси много за съветите
няма прозорец, но отдушника е добре , банята не се отоплява
ще видим кога ще можем да сложим плочки  |
|
|
 |
al_ex1 начинаещ

|
| Пуснато на: Сря Авг 13, 2008 9:32 am Заглавие: |
|
|
Според мен изцяло е погрешно банята да се запечатва с материали които не дишат.Поне тавана е трябвало бъде направен с материал от рода на мазилките,а не с латекс или блажна боя! _________________ "Въпрос на глупост е да обещаеш, а въпрос на чест е да изпълниш!" |
|
|
 |
|