|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
antov начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 5:30 pm Заглавие: проблем след полагане на латекс. |
|
|
Здравейте,
Имам един не знам дали да го нарека проблем, или просто факт
Правихме ремонт лятото, сменяхме ел инсталация, след това шпакловахме фино стените със сатенгипс, след това грунд и положихме латекс.
Прави ми впечатление следното:
на няколко места, обикновено точно, където са били каналите с новата ел инсталация, има малки линии , много тънки и недълги, които са по-тъмни отколкото останалата част от стената.
малко са, не толкова много, но се чудя каква може да е причината, някой ги бях забелязал доста отдавна други по-скоро.
не е нещо, което ме притеснява, просто искам да знам дали причината е, че гипса не е бил изсъхнал преди полагането на латекса, и затова са се получили, или е нещо друго?
мерси предварително.
прикачам и снимки.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
paveto любител

|
| Пуснато на: Пон Яну 26, 2009 12:10 am Заглавие: |
|
|
| Може да е защото не сте го изчакали да изсъхне както може и да е защото на места има по фин слой финишна шпакловка от на други места а грундирахте ли преди да боядисате ? |
|
|
 |
antov начинаещ
|
| Пуснато на: Пон Яну 26, 2009 8:17 am Заглавие: |
|
|
да, майсторите го направиха по правилата,
първо грунд на старата основа, после шпакловка, после грунд, шкурка, почистване от прах, латекс 3 ръце.
тоест ако правилно разбирам, дори да не съм забелязал някой от тези петна - тях си ги е имало още от момента след приключване на ремонта, тоест не е нещо, което в момента следва да ме притеснява, не е нещо, което се е появило сега и ще продължава да се появява?
предполагам, че при полагане на следващ латекс, тези петна ще изчезнат.? |
|
|
 |
petar начинаещ
|
| Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 12:15 pm Заглавие: |
|
|
Евентуална причина е разликата в матералите,ел. инсталацията е замазана с гипс по всяка вероятност,а финната шпалковка има по слаба попивателна способност от количествения гипс,и прдполагам,че от там идва насищането на цвят в областа на кабелите.Понеже гипса пропива повече материал,дори и след грондиране!!!
На следващо боядисване е желателно,да се минат две ръце дълбоко проникващ грунд,и задължително,трябва да исъхне минимум 24ч.  |
|
|
 |
|