|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sa6 начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 11:33 am Заглавие: Топлоизолациа на таванска плоча |
|
|
| Купих си апартамент на последния етаж.Поради недостик на пари живущите не са направили изолация на последната плоча,в резултат на което през летните месеци е много горещо,а през зимата освен че е студено се получава и конденз по тавана.Решил съм да правя топлоизолация на плочата.Моля за съвет,но такъв,че изграждането да е ефтино и ефективно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Prodi любител
|
| Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 1:47 pm Заглавие: |
|
|
| Един приятел имаше същия проблем - последен етаж, тънка таванска плоча - топло през лятото, а през зимата въздухът бързо се охлажда от студения таван. Консултира се и направи окачен таван с каменна вата и предстенна обшивка, пак с вата. През лятото ефектът не се усеща много, защото стаите са му южни и слънцето пече през по-голямата част от деня, но сега през зимата нещата са съвсем различни от преди. |
|
|
 |
sa6 начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 2:08 pm Заглавие: |
|
|
| Благодаря!Предпочитам изолация от горната страна на плочата(външна),какво ще кажете за керамзит? |
|
|
 |
Prodi любител
|
| Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 5:53 pm Заглавие: |
|
|
| Може и с керамзит, забъркан с малко цимент и пясък. Ако цялата таванска плоча е над твоя апартамент и има достатъчно място за работа... |
|
|
 |
sa6 начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 6:38 pm Заглавие: |
|
|
| Благодаря!Какво е съотношението керамзит,пясък и цимент?И колко да е дебелината на замазката? |
|
|
 |
rumen_iankov напреднал
|
| Пуснато на: Пон Фев 09, 2009 1:07 pm Заглавие: |
|
|
| Prodi написа: | | Може и с керамзит, забъркан с малко цимент и пясък. Ако цялата таванска плоча е над твоя апартамент и има достатъчно място за работа... | Това няма да има голям ефект.Направи си вътрешна изолация с фибран и ще си решиш проблема.Аз съм последен етаж и така направих в къщи и освен че ми е по топло не ми се получава и мухъл по тавана. |
|
|
 |
|