Фуги в банята и проблем с душ кабина

Водопровод, канализация
Потребителски аватар
liolioto
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: ср апр 22, 2009 10:22 am

Фуги в банята и проблем с душ кабина

Мнение от liolioto » ср апр 22, 2009 11:15 am

Привет на всички!След ремонта миналата есен два проблема се появиха в банята.При ползване на душ кабината,същата тече и от двете страни.Малко,но тече.Двете страни имам предвид двата края на полуокръжността,без "центъра и".И там откъдето е теча(а и не само там) фугата започна да пожълтява.Фугата е аквастатична,бяла-мисля,че Церезит СЕ 40 беше точния модел.Майсторите,които монтираха душ кабината и полагаха фугата,казаха че и санитарния силикон би пожълтял.Някакви препоръки да споделите за идентифициране на проблемите и начина за отстраняването им?Благодаря предварително!

Потребителски аватар
n.mravov
специалист
Мнения: 31
Регистриран: ср ное 12, 2008 1:18 pm

Мнение от n.mravov » пет апр 24, 2009 4:33 pm

За съжаление постоянното обливане с вода и миещи препарати определено води до наслоявания върху фугата и оттам, до промяна в цвета. СЕ 40 е отлична фуга, с висока водоплътност и износоустойчивост, но все пак това е циментов продукт, върху който подобни наслоявания се задържат по-лесно. Определено за ъглите и около санитарните уреди, там където влагата се задържа по-дълго и има по-големи напрежения, по-доброто решение е да се използва санитарен силикон. Още повече, че когато се ползва санитарният силикон Ceresit CS 25, той може да се подбере в същия цвят като фугиращата смес СЕ 40.
В случая това което може да се направи е много добре да се почисти фугата с миещ препарат, веднага след това добре да се измие с вода за да се неутрализира киселината от препарата, след което отгоре да мине със санитерен силикон, например Ceresit CS 25.
Николай Мравов
Ръководител „Технически отдел”, Хенкел България
http://www.ceresit.bg

Потребителски аватар
rumen_iankov
напреднал
Мнения: 264
Регистриран: пон дек 24, 2007 11:42 am

Мнение от rumen_iankov » пет апр 24, 2009 8:16 pm

Не знам дали имаш силикон между коритото и плочките.Аз ожбикновено при монтиране слагам силикон като най отгоре оставам разстояние за фуга.Като исъхне силикона слагам фуга и досега съм нямал никакви проблеми.
Вик,ремонт на бани 0887737270
http://rumen1972.snimka.bg/

Отговори