|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
niki_end_eli начинаещ
|
| Пуснато на: Съб Май 30, 2009 10:25 pm Заглавие: шумоизолация |
|
|
| Здравейте на всички, имам доста шумни съседи на едната ми стена в хола.Искам да попитам ако сложа фибран на стената,ще намали ли поне малко шума.Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Luna любител
|
| Пуснато на: Нед Май 31, 2009 7:12 am Заглавие: |
|
|
Фибранът е по-скоро топлоизолиращ материал. Но каменна вата със сигурност ще помогне. Съседът като прави ремонт сложи вата и сега въобще не се чува когато работи телевизорът му. А той обича звука да е на max . Дори 5 см вата на 50 кг/куб. м ще те спаси. а ако сложиш 10 см тишината ти е гарантирана. |
|
|
 |
nikolai videv начинаещ
|
| Пуснато на: Нед Май 31, 2009 2:04 pm Заглавие: stop shum :) |
|
|
| За каменната вата знам,но неискам да правя стена от гипсо картон.Само заради това не ми се слага вата.Някакъв друг вариант няма ли?С картона ми се стеснява много стаята. |
|
|
 |
Mitev начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Окт 13, 2011 2:03 am Заглавие: |
|
|
здравейте, малко стара тема, но проблема си го има навсякъде..
При мен е същото като с телевизора. чувам отатъка квартирантите ..
та... изолацията от коя страна трябва да се сложи ?
и каква ще е разликата спрямо едната и другата страна на стената. |
|
|
 |
knaf начинаещ
|
| Пуснато на: Сря Яну 11, 2012 11:51 pm Заглавие: |
|
|
И аз имам същото питане. Съседите от едната ни страна често се събират и както е известно след 10 часа все едно са у нас. Чудя се може ли да се сложи шумоизолация само на едната стена и каква трябва да бъде, за да има ефект? а поставянето само на една стена няма ли да предизвика някаква акустика от другите страни? И трябва ли непременно да има преградна стена? Че то при нас направихме ремонт преди няколко години, та да мине с по-малко поражения?  |
|
|
 |
|