|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pegasus начинаещ
|
| Пуснато на: Сря Юни 10, 2009 3:57 pm Заглавие: Духа от стара дограма |
|
|
Здравейте,
необходим ми е съвет. Живея под наем и естествено дограмата е стара дървена с прозорци, които са от две части (която се завинтва). През зимата и въобще когато е студено вънка, през прозорците духа ужасно. Аз седя 2-3 метра далеч от прозореца и много често се случва да ми изстине тази страна на тялото която е към прозореца. Слагах едни изолационни ленти на Теза там където се отварят прозорците, но няма ефект, както мога да направя, да спря това течение да минава през дограмата? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
KiLa начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 10:12 am Заглавие: |
|
|
| Здрасти! Най-простото решение е с маргарин, грес, мас или нещо от сорта и намазваш ръбовете на прозореца - затваряш и нямаш ядове. По-сложно като изпълнение е вече следното: на крилото ИЛИ на касата ръбовете ги намазваш с мазнина и то доста, а на противоположното слагаш силикон, т.е. ако сложиш мазнина на касата на крилото слагаш силикон. Затваряш и чакаш да стегне силикона - после отваряй затваряй колкото искаш. Друго решение е да се облепят с вестници или тиксо като са затворени, но после ще трябва да се пребоядиса. Най-сложно вече като изпълнение е да вземеш тънки летви да дялаш, да лепиш, да ковеш, да минаваш с кит и накрая боя. Пробвай първите два начина няма да съжаляваш. В судентски град бях така, а после и в квартирата. Тъщата и тя се кефи на простото решение с маста, но при нея го имаше и конденза. Вратата е дървена и кондензира което пък води до замръзване и ни навън ни навътре. Сложих мас и стана всичко ок - хем се отваря хем уплътнява. |
|
|
 |
pegasus начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 11:12 am Заглавие: |
|
|
Супер. Да наистина виждам логика в предложения ти
При първа възможност, ще опитам някой от първите двата вариянта.
Ще пиша за резултата  |
|
|
 |
daley начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 4:24 pm Заглавие: |
|
|
| pegasus, защо не говориш с хазяите, да смениш дограмите за твоя сметка, като цената бъде приспадната от наемите ти? |
|
|
 |
pegasus начинаещ
|
| Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 9:02 am Заглавие: |
|
|
Не мисля, че той ще бъде готов да инвестира. За по дребни работи не желаеше да направим по този начин. Освен ако нямаш съвет, как да му "представя" този проблем?  |
|
|
 |
daley начинаещ
|
| Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 7:36 pm Заглавие: |
|
|
| Ами тогава му кажи, че от прозорците духа толкова много, че все едно е отворена вратата. Поради тази преичина наема ти трябва да бъде намален с някакъв процент, понеже не те е предупредил за това. Невярвам да ти е казал че дограмите зеят и духа от там. Търси варианти, все пак ти живееш там. Според мен най-добрият начин е подмяната на дограмата и ти трябва да го убедиш в това. Представи му че ремонта ще струва 25-30% от нова дограма, като ефекта от ремонта ще е за 1-2 години максимум. А с нова дограма проблема ще е решен с години напред. Не на последно място, след като той е хазяин, освен да ти взима парите, той има задължения да подържа жилището в нормално състояние за живеене. |
|
|
 |
|