|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tajni начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 5:47 pm Заглавие: Плъзгащи врати - видове |
|
|
Здравейте имам конкретен въпрос и ще се радвам на предложения и отговори. Предстои ми доста голям ремонт с бутане на стени зазидване на врати и отваряне на нови. Тъй като мястото ми е ограничено предвиждам монтирането на плъзгаща врата между кухня и всекидневна. Проблемът е че съм от провинцията, а единственият вариянт който се предлага на плъзгащи врати е от вида на плъзгащи прозорци, само че с размера и вида на врата. Неудобството на този вариант е че се прави каса в която да се монтира вратата, а самата каса е от профил с височина и дебелина около 4-5 см. Мен това не ме устройва - първо защото не ми харесва и второ смятам че не е удачно за преход между две стаи толкова висок праг. И така какви са другите видове плъзгащи врати, и фирми които ги изработват или доставят.
Ще се радвам на конкретни отговори. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
resco начинаещ
|
| Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 6:38 pm Заглавие: |
|
|
Според мен това което търсите може да се намери тук:
http://www.rollplast.com/select.php?cCat=1_38
До колкото знам и до колкото съм пробвал тези хора са склонни да Ви изготвят проекта по ваши размери, за да се ориентирате ценово, освен това типа отваряне Фолксваген е доста шик и може би е вашият вариант. Аз също съм от провинцията и съм ровил доста по този въпрос, само в тази фирма ми изготвиха подробен проект, и ми казаха че могат да дойдат до моят град да го монтират, на съответната цена разбира се...
Надявам се да съм помогнал поне малко!
Успех! |
|
|
 |
yurig начинаещ

|
| Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 9:31 am Заглавие: |
|
|
| resco написа: | Според мен това което търсите може да се намери тук:
http://www.rollplast.com/select.php?cCat=1_38
До колкото знам и до колкото съм пробвал тези хора са склонни да Ви изготвят проекта по ваши размери, за да се ориентирате ценово, освен това типа отваряне Фолксваген е доста шик и може би е вашият вариант. Аз също съм от провинцията и съм ровил доста по този въпрос, само в тази фирма ми изготвиха подробен проект, и ми казаха че могат да дойдат до моят град да го монтират, на съответната цена разбира се...
Надявам се да съм помогнал поне малко!
Успех! |
Като правиш реклама защо не кажеш на човека каква ще е цената на този "фолксваген"?  _________________ Разочарованието от лошото качество остава дълго след удоволствието от ниската цена..
 |
|
|
 |
BJ-SYST начинаещ
|
| Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 12:27 pm Заглавие: |
|
|
Плъзгане WOLGSVAGEN не е подходящо за вътрешно преграждане.Цената е доста висока .И при този вид затваряне също има праг отдолу(60-70мм) в зависимост от профила.
По -подходящо би било да се направи стандартното al плъзгане, като за да се намали височината на прага(релсата) отдолу може да с вкопае частично в пода и да се остави да надстърча около 1,5- 2 см |
|
|
 |
Luna любител
|
|
|
 |
tajni начинаещ
|
| Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 10:46 pm Заглавие: |
|
|
[quote="Luna"]А защо трябва да е PVC вратата. Ето тук монтират нормална интериорна врата с плъзгане пред стената.
http://misiamoiatdom.com/index.php?page=tvshow2_15
Аз мисля, че това е по-подходящ вариант.[/quote]
Четеш ми мислите LUNA Благодаря и на всички останали за отговорите.
Точно такава врата се опитвам да намеря. Тук в околноста в магазините за интериорни врати не предлагат плъзгащи... Предполагам че няма да е по-скъпа от нормалните, а колкото до поставянето смятам че ще се справя. И така остава да открия от къде да си я закупя...  |
|
|
 |
SKY LINE начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Юни 23, 2009 6:25 pm Заглавие: |
|
|
| За този конкретен случай би могло да се предложи също плъзгаща се стъклена врата с горна релса, като допълнително стъклената врата да бъде декорирана в зависимост от желанията на клиента. При този вариант се избягва прага, който има при стандартното плъзгане, както и при реализация на конструкция с фолксвагенов механизъм. Ние сме реализирали такъв вариант. |
|
|
 |
mitras начинаещ
|
| Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 10:33 am Заглавие: |
|
|
| Спешно се нуждая от съвет. Искам да сложа плъзгаща врата на вътрешната стена на балкона т.е. на прехода на терасата към стаята . Но ми казаха, че не е практично понеже в сиситемата на плъзгащата врата оставало място което се попълвало с "четки" и нямало да оплътнява. Има ли вариант на плъзгаща врата с добра топлоизолация? |
|
|
 |
SKY LINE начинаещ
|
| Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 11:17 am Заглавие: |
|
|
| mitras написа: | | Спешно се нуждая от съвет. Искам да сложа плъзгаща врата на вътрешната стена на балкона т.е. на прехода на терасата към стаята . Но ми казаха, че не е практично понеже в сиситемата на плъзгащата врата оставало място което се попълвало с "четки" и нямало да оплътнява. Има ли вариант на плъзгаща врата с добра топлоизолация? |
Моля за няколко уточнения: Плъзгащата се врата на мястото на балконската врата ли замисляте да я поставите.... Съответно прозорецът към балконската врата ще го сменяте ли... и ако го сменяте в същата конфигурация ли ще е?
Ако оставите същата конфигурация балконска врата- прозорец до нея, е проблемно въобще реализирането на плъзгане, като отваряне.
Ако обаче сте замислили да направите преградна стена между стаята и балкона, тогава биха могли да се дадат поне два варианта за реализация на тази идея.
Вариант 1- с оригинална плъзгаща се система в тип комбинация две крила на две релси
Вариант 2- със стандартна отваряща се система с използване на фолксфагенов механизъм
И двата варианта са достатъчно надеждни по отношение на уплътняване. |
|
|
 |
peps13 начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 12:00 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте, някой може ли да ме насочи към фирма, която прави такива врати? |
|
|
 |
peps13 начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 11:07 am Заглавие: |
|
|
Благодарско за отговора  |
|
|
 |
tihho начинаещ
|
|
|
 |
martatabs начинаещ

Регистриран на: 25 Яну 2010 Мнения: 25 Местожителство: Le monde et notre pays.
|
| Пуснато на: Пон Яну 25, 2010 2:16 pm Заглавие: |
|
|
Ей,хора,имате ли представа колко струва обкова на Фолцвагена?Най-евтиния вариант почва от 400лв,в зависимост от размера на крилото цената се повишава пропорционално.За ПВЦ дограма нормална,обков и то двуплоскосен е 50-80 лв.Този тип плъзгания (Фолцваген) се препоръчва само на заведения и магазини.Прекалено е груб за домашни условия.Колкото до АЛ плъзгане,добър вариант е.Другото,което е предимство,че може да се поръча в различни цветови нюанса,според обзавеждането и цвета на стаите.По горе някой писа,че може да се вкопае касата на плъзгането,да може до 1,5-2см. не повече.
Колкото до плъзгане на балкона,не го препоръчвам.Може да се сложи при условие ,че вътрешния вратопрозорец е със ПВЦ дограма.Плъзгането няма този изолиращ ефект,като ПВЦ-то.Той се слага,ако се цели да се спести място на терасата и не само там.Става и за прегради м/у стай,бани,става и за вграден гардероб.
Колкото до интериорните врати,бъдете сигурни,че излиза по скъпо от една АЛ врата.АЛ вратите варират от 250-350 и повече,всичко зависи от цвета на профила,пълнежа на вратата(ПДЧ,ПВЦ панел,хънтър,стъкло..) |
|
|
 |
vivladi начинаещ
|
| Пуснато на: Вто Яну 26, 2010 10:27 am Заглавие: плъзгащи врати |
|
|
Смятам че трябва да опитате с механизмите SEVROLL.Аз си направих с такива механизми и съм много доволен качествени са и са с долно водене.Купих си механизмите от гара искър.
 |
|
|
 |
yurig начинаещ

|
| Пуснато на: Вто Яну 26, 2010 4:48 pm Заглавие: |
|
|
А защо не снимаш твоята врата? Или това е поредната тъпа реклама.
 _________________ Разочарованието от лошото качество остава дълго след удоволствието от ниската цена..
 |
|
|
 |
|