Страница 1 от 1

Лепене на вата с пяна?

Публикувано: пон апр 28, 2014 7:48 am
от arm2arm
Здравейте, сега след дъждовете ни предстои полагане на външна топлоизолация на къщата(ново строителство). Спрели сме се на каменна вата 130кг, 5см. Знам, че стиропор може да се лепи с пистолет с пяна, но този метод удачен ли е и за каменна вата? Стенита са тухла четворка, неизмазана.

Публикувано: вт апр 29, 2014 7:19 pm
от Luna
Не е ли малко тежичка тази вата, тя почти с плътност като за под, а ти искаш да я лепиш с пяна. Е как ще се задържи това платно с пяна? ::-k:

Строителни услуги

Публикувано: вт апр 29, 2014 7:32 pm
от ANGELI
е как ще падне, долният ред като го заковеш после само цикаш пяната и редиш няма как да падне,но ще излезе по скъпо с пяна

Публикувано: чет май 01, 2014 2:22 pm
от arm2arm
То е ясно че ще се дюбелира, но идеята е да се улесни работата. За външна изолации, без предстенна обшивка се препоръчва вата с такава плътност. Знам, че ще е по-скъпо, но не разполагаме време и затова. Ще се пробва на някое парче и ще опитаме да го изкъртим на другия ден.

Публикувано: съб май 03, 2014 1:39 pm
от Spaidy
Не може да лепите ватата с пяна, защото ще я направите много крива. Направете си го по класическия метод за да стане, а не да си експериментирате. Лепенето с пяна се ползва върху предварително изравнена стена, или върху основи които не може да се дюбелова, например ламарина.

Публикувано: съб май 03, 2014 1:50 pm
от ANGELI
Spaidy написа:Не може да лепите ватата с пяна, защото ще я направите много крива. Направете си го по класическия метод за да стане, а не да си експериментирате. Лепенето с пяна се ползва върху предварително изравнена стена, или върху основи които не може да се дюбелова, например ламарина.

И как,ще се изкриви колега обясни ми интересно ми е да разбере как се криви вата.И правилното е дюбелира от ( Дюбелиране ) а не дюбелова-това не знам какво е нова дума явно

Публикувано: съб май 03, 2014 4:45 pm
от Spaidy
Ти работил ли си със пяна? Мислиш ли, че тази за ТИ не раздува въобще? Когато фасадата не е измазана се лепи на рамка и кюфтета, с пяната няма как да лепиш на кюфте защото е много меко и пропада, като шпакловш и изгрее слънцето много ще си личи... всяко платно избива, ако твоита работа е такава, губи си смисъл да ти обяснявам. Дюбеловане е правилно, дюбелоране казват само циганите и турците... Вземи една книжка на вебер или баумит, та ако искаш и на ангро и прочети термина. ;)

Публикувано: съб май 03, 2014 4:47 pm
от Spaidy
Корена на думата е "дюбел" от там дюбеловане, а не "дюбелиране" тази дума идва от "дюбелир", което и идея си нямам какво е.

Публикувано: съб май 03, 2014 6:42 pm
от ANGELI
Spaidy написа:Корена на думата е "дюбел" от там дюбеловане, а не "дюбелиране" тази дума идва от "дюбелир", което и идея си нямам какво е.

Ми ти сам си открил корена--дюбел,дюбели, и от там дюбелиране.Напиши го дюбеловане--както му викаш, в гугал и виж дали излиза.

дюбелоране казват само циганите и турците...

Щом циганите и турците си имат друг термин дюбелоране,ти сигорно си евреин :D

Публикувано: съб май 03, 2014 7:05 pm
от Spaidy
Не дюбелоране, а дюбеловане...
С тъпи спорове излизаме сериозно от темата, а като заключение казвам, качествен завършек не може да има, ако изправяте стената с пяна!

Публикувано: съб май 03, 2014 8:40 pm
от gogitko
А на права стена ?

Публикувано: съб май 03, 2014 9:14 pm
от Spaidy
Права стена - става, но трябва паралелно с лепенето и дюбели да биеш за да не позволяват на пяната да надува от долу, но си губи смисъла. С лепило си остава здраво, единствено където не можеш да лепиш с лепило си заслужава. Това е само мое мнение.

Публикувано: нед май 04, 2014 5:56 pm
от arm2arm
Решено е - класическият начин с лепило, с рамка и на топки. Стената не е измазана и пяната отпада. Благодаря за отговорите :)

Публикувано: вт май 06, 2014 8:48 pm
от Luna
И да не забравиш да направиш т.н. шприц на плочите преди да ги лепиш.

Публикувано: вт юни 16, 2015 9:07 am
от jorko
Аз лично съм виждал какви ли не изпълнения с пяна. Това е изключително здрав материал за лепене, разбира се с уговорката, че е защитен от слънцето иначе пари на вятъра.