Инструменти
Инструменти
В предаванито се работи само с хубави професионални инструменти. Мен обаче ме итересува да чуя мнения за по-евтините, така наречените "хоби". Все пак не си правим ремонт всеки ден, а на който това му е работата той знае какво да си купи.
Интересуват ме перфоратори и акумулаторни отверки или витоверти.
Интересуват ме перфоратори и акумулаторни отверки или витоверти.
- gencho-gealan
- специалист
- Регистриран: нед фев 17, 2008 9:42 pm
Не съм съгласен,Palio,с мнението ти за"Спарки"-то!Може би да има някои слабости в определени видове и модели,но не всички са боклуци!Аз лично работя с най-обикновена бормашина на "Спарки".Без каквито и да е екстри,регулатори, потенциометри и т.н. За 80 лв е купена и вече 4-та година е безотказна,само 2 пъти съм сменял четки,а е ползвана доста душмански!Само ще спомена,че и рязането на старите дървени каси го правя с нея!А акумулаторния им винтоверт,18-волтовият модел,е уникален.Мощен и издръжлив след зареждане го ползвам като бормашина,ако работя с алуминий!Има също и ударна функция!Само малко е тежичък, но се свиква!За "Bosch" и "Hilti" няма да говорим -класика в жанра, но не винаги са по джоба!От "хоби" класата бих споменал "Einhell","Ferm".Тъкмо мислех да похваля и "Raider" и на един приятел му изгоряха и перфоратора,и флекса от нищо работа.Уж имат гаранционен сервиз,но още не са ремонтирани,вече повече от 2 месеца!
- gencho-gealan
- специалист
- gencho-gealan
- специалист
- profistroi
- любител
- Регистриран: нед дек 02, 2007 9:06 pm
Дано не си правиш илюзията да работиш професионално с Райдерgencho-gealan написа:Palio,за "Raider"ли питаш дали имат професионална серия?Не зная, но когато откриваха магазина си на бул. "Ломско шосе",до околовръстното,гъмжеше от реклами,че са инстументи за професионалисти!Само че,от опит ти казвам,че има разминаване между реклама и действителност!
Ако серията на зеления бош не ти е по джоба можеш да поробваш Скил
Добри машинки са,освен това имат всичко с изключение на големи къртачи
Тази година си купих от Метровските боклуци една дрелка AGOYOMA и за сега съм доволен от нея. Честно казано повече съм я ползвал за винтоверт, но за сега няма никакви проблеми. Купих я защото един колега си купи такава и вече две години доста интензивно я използва дори и като ударна да пробива в бетон.
Купих си и виброшлайф Райдер. Честно казано много го изтормозих и все още нищо му няма. Само веднъж се наложи да го почистs вътре защото се беше набил много с гипс от шкуренето са шпакловките.
Зегито ми е нещо от сорта FAIR LINE. То обаче при по-усилена работа малко позагрява и гледам да не го зоря.
Вкрайна сметка след, като тази година си свърша ремонта не знам кога ще ми потрябват пак тези инструменти.
Сега обаче ще ми трябва перфоратор и акумулаторна отверка, защото с дрелката не мога да бъркам на всякъде да завивам видички. Дори не знам тези отверки до колко могат да ми свършат такава работа.
Купих си и виброшлайф Райдер. Честно казано много го изтормозих и все още нищо му няма. Само веднъж се наложи да го почистs вътре защото се беше набил много с гипс от шкуренето са шпакловките.
Зегито ми е нещо от сорта FAIR LINE. То обаче при по-усилена работа малко позагрява и гледам да не го зоря.
Вкрайна сметка след, като тази година си свърша ремонта не знам кога ще ми потрябват пак тези инструменти.
Сега обаче ще ми трябва перфоратор и акумулаторна отверка, защото с дрелката не мога да бъркам на всякъде да завивам видички. Дори не знам тези отверки до колко могат да ми свършат такава работа.
- gencho-gealan
- специалист
Със "Skil" бяхме оборудвани цялата фирма преди година-две.Доволни бяхме докато не се наложи сервизно обслужване.След това започнаха едни ремонти-само колкото да излезе от сервиза и още първия ден работа пак даваха дефекта,за който са били на ремонт! А само за здрасти в сервиза им влизаш със 60 лв.Освен това зарядните на акумулаторните винтоверти много лесно изгарят,а не се ремонтират-капсуловани са!Не продават и само отделни бройки,а само в комплект с машина.И така лека-полека се отказахме от тях!За "Black&Decker" съм с 2 ръце "ЗА"! "Makita" и "Metabo"също!
До сега работих с перфоратор SKILL на един колега - 710W. Пробих поне 400 отвора, къртих замазка и свалях плочки, а машинката е на 4-5 години. С нея работят не знам точно колко човека и трябва да ви кажа, че не е мръднала въобще. Спокойно може да се каже, че с нея се работи почти професионално. Същия модел и сега го има на пазара, но е около 250лв. и не ми се дават толкова за нещо, което ще използвам 10 дни в годината. Сега си търся перфоратор просто защото човека напусна и вече няма от къде да вземам.
Все пак не искам нещо, което ще ме остави на средата на ремонта въпреки, че вече повечето големи магазине веднага ги подменят в гаранционния срок.
Все пак не искам нещо, което ще ме остави на средата на ремонта въпреки, че вече повечето големи магазине веднага ги подменят в гаранционния срок.