Черен списък на майстори и мошеници

Отоплителни уреди, инсталации, камини
Потребителски аватар
gogi75
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: вт юни 12, 2018 8:54 am

Мнение от gogi75 » вт юни 12, 2018 9:11 am

Изненадаха ме рано сутринта в гаража и ме успаха с приказки за евтин ремонт на 16 квадрата гараж за покрива 120 лв. и за изолация на стените 240 лв. казах си не е много и се съгласих. Единия циганин ми каза да отида да взема ключа да изкарам колата и Аз тръгнах без да заключа! Казах на майка ми тя веднага се осъмни и каза
- Ще ти искат още пари, не ги пускай вътре!
Като слязох долу им казах само покрива без вътре, обаче единия ми каза изкарвай колата!
Изкарах колата навън по техно настояване и започнаха да вадят всичко от гаража слагаха го пред затворените врати така, че не можех вече да ги затворя!
След това единия поиска пари да купи бира дадох му 10 лв. и той донесе 3 бири без да върне ресто, казахме си наздраве тримата все едно сме стари приятели аз отпих една глътка и я оставих вътре и излязох отпред при багажа след известно време стария ром ми донесе бирата отвътре и ми каза!
- Защо не си пиеш бирата !
Аз я взех от ръцете му и пих! Може да ми е сложил някакво хапче в нея защото после станах неадекватен и те започнаха да ме разпитват къде работя и с кого живея.
После дойдоха още 4 ма оставиха малко материал и искаха пари за газ 60 лв. дадох им и тримата тръгнаха а единия остана този които остана ми каза да отида да им взема цигари и на тримата по една кутия после щели да ми приспаднат от цената! И тримата ми казаха какви цигари да им взема Давидов, Собрание и Виктори струваха 17.30 лв. след това и третия започна да ми задава въпроси от рода женен ли съм имам ли деца през това време единия започна да лепи стереопор по стените.
По едно време този които дойде пръв и ми каза, че ще струва 120 за покрива и 240 за вътрешна изолация ми каза ако някои ме пита колко са ми взели да не казвам колко ми е казал на никои а да казвам, че струва 60 отвън вътре 40 лв.!
След това мина леля ми и ме пита колко ще ми вземат а той беше там и слушаше разговора ми с нея за това и казах 60/40 това което ми бе казал да казвам!
Леля ми каза много е и си тръгна а тои ми каза да си дам Личната карта Аз се учудих за какво му е и казах, че не е у мене а той каза да отида да я донеса!!!?
Аз се направих, че не съм го чул той обаче отново повтори настоятелно !
- Отиди да я донесеш
Казах му няма да я донеса защото не е редно а той каза сега вече се излагаш !
След известно време дойдеха още трима цигани единия от тях също ми поиска Лична карта за да сме пишели договор и на него отказах а другия каза, че и той ми бил казал! След което Аз им казах, че ще им продиктувам Трите си имена и ЕГНто. Тъй като вече се съмнявах в тях не им казах истинското си име и ЕГН а си измислих.
След като написа Имената ми и ЕГН написа цена на квадрат 40 лв. при което Аз възкликнах.
- Ама той каза 120 лв.за покрива и 240 вътре!
При което дебелия циганин му удари шамар на този които ми го каза това и каза
- Ти какво си се пазарил!
Този шамар според мен беше за цел да се докаже кои е шефа им и,че е станало недоразумение което ще ми коства много пари без да имам вина за това, но шамара също оказа и психологическо влияние над мен за да се стресна и подпиша договора.
След което ми каза подпиши договора и напиши ще платя накрая собственоръчно въпреки, че стана ясно, че аз не съм се съгласил на тая цена като съм казал ДА !
В договора пишеше само 40 лв. на квадратен метър без да има написана квадратурата която ще се прави Аз ги питах
- Защо не пише колко квадрата!?
Той ми каза
- Като свършат ще измерят
Нямаше и крайна цена!
Попитах
- Защо няма крайна цена!?
Като казах, че така накрая може да поискат колкото си искат и отказах да го подпиша.
Тогава казах
- ВЪН ще извикам ПОЛИЦИЯ
При което дебелия циганин се нервира започна да приказва с висок глас
- Вече ти направихме половината
Слабия циганин, които ми казаха, че е брат му го успокояваше застанал до него.
После ми каза
- Ела да се разберем отвън в твоята кола
Аз не знам защо отидох а не отказах да го направя може би се уплаших от агресивния дебел циганин!
Влезнахме в колата и той започна да ме плаши, че ако викна ПОЛИЦИЯ по лошо за мен ! После каза
- ще ти го направим за 1500 лв. ВСИЧКО, но на момчетата ако те питат кажи за 4000 лв. защото те са на процент
Каза ми още, че имат деца все едно ме интересуваше това за да им платя.
Не знам защо при положение, че вече бях излъган за цената веднъж се съгласих втори път! После той каза
- Чакай да питам брат ми (дебелия)
След като го пита каза, че брат му е съгласен за 2000 лв. !
Излязохме от колата и отидохме при брат му с които си стиснахме ръцете в знак на съгласие.
Той каза
- Отивай да донесеш парите

Те ми взеха парите и отидоха за материали а другите които бяха останали ме притиснаха да кажа какво съм се разбрал с тях а те нали ми казаха да не им казвам, че сме се разбрали за толкова им казах това което ми казаха да им кажа!
после като се върнаха отрекоха да сме се разбирали така това било само за покрива трябвало да платя и за изолацията отделно още толкова за малко да се стигне до физическа саморазправа защото отказах да им дам още 2000 лв. !
казах им
- И да ме убиете няма да дам още 2000 лв .
Тогава кроткия ром който уж им е шеф ми каза да отидем до кафето да се разберем
С нас дойде и леля ми която бях извикал за свидетел
Кафето е на самообслужване той каза
- ВИЕ седнете АЗ ще взема нещо за пиене
Донесе ни сок в които е можело да сложи някакъв опият предположих по късно защото наистина се успокоих все едно съм с приятели на кафе и нямам проблем.
После започна да пише в една тетрадка колко квадрата по колко лева и накрая написа 4200 лв . Беше забравил за разговора в колата ми както този които беше забравил ,че ми е казал 120 лв. за покрива и 240 лв. за вътре.
След като написа 4200 лв. АЗ му казах
- Утре може да дойдеш да искаш още!?
Той каза
- Няма ще ти дам разписка
АЗ казах, че няма да ги дам а той каза
- Ще ти направя отстъпка последно 1600 лв.
Леля ми се съгласи и тръгнахме към другите при което той каза на мен такъв ремонт струва 8000 лв.
АЗ му отговорих
- Защо не ми казахте в началото колко струва!!?
Леля ми се отдалечаваше от нас а АЗ тръгнах в обратна посока към банкомата за парите той ме спря и каза да се върна след което каза
- Леля ти я няма изтегли 2000 лв
Казах му, че няма да стане и отидох да тегля 1600 лв.
Преброй ги пред леля ми и написа на хвърчащ лист, че няма претенции за пари без да пише сумата без да си пише името накара този които ми каза 120 лв. на 240 лв. да се подпише и напише трите си имена също и да ми покаже лична карта (която в последствие се установи от полицията при въвеждане на данните от разписката, че е фалшива) скъсаха договора и си отидоха излезе ми общо 3800 лв.
Изображение

Потребителски аватар
viktorgradinarov
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: вт юни 19, 2018 7:55 pm

Виктор Градинаров - мебелист мошенник

Мнение от viktorgradinarov » вт юни 19, 2018 7:57 pm

Пазете се от мебелист/дърводелец Виктор Градинаров. тел. О899 75 16 84 Обещания големи. Оправдания на килограм. В крайна сметка Ви взима парите и Ви мотае с месеци. Накрая ако получите въобще нещо няма да има нищо общо с обещаното. Много некадърно и некачествено работи. В повечето магазини за мебелен обков в Пловдив вече знаят за него и предупреждават хората!
Изображение

Потребителски аватар
dolli
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: вт сеп 11, 2018 9:27 pm

"ЕМИ 24" ЕООД и "Стив 14" ЕООД

Мнение от dolli » вт сеп 11, 2018 10:17 pm

Пазете се от тези некадърни мангали и рекетьори.

Потребителски аватар
Trubadura
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: нед дек 02, 2018 12:01 pm

Мнение от Trubadura » нед дек 02, 2018 12:02 pm

Здравейте на всички!
Причината да се регистрирам е , че искам да Ви предупредя по никакъв начин и никакъв повод да не се доверявате на "майстор" от София, Ангел Ангелов , живущ в кв. Левски , с втора професия "охранител" , с тел. номер към днешна дата +359 888 94 30 50. Същият ми беше препоръчан от ненадеждни хора и моята грешка беше, че се доверих, за съжаление, нямам никакъв опит с ремонти. Спазарихме се ....тоест не се спазарихме ,а аз платих цената , която ми посочи -50% от договорката за работа -цялостен ремонт на 68 кв.м. панелен апартамент. Трябваше да ми светне, че човек с такова занемарено физическо и здравословно състояние , с видим проблем с алкохол и т.н. , не е в състояние да извърши ремонт от подобен мащаб сам, но реших да не си вадя извод,на база подобни неща. Същият започна да идва точно по 5 часа на седмица, изтъквайки различни причини от лично естество, че е възпрепятстван. След повече от 6 седмици , време, в което разкърти до основи целия апартамент, най-спокойно ми каза, че не може да си довърши нещата и да си търся друг човек. С абсолютен отказ да ми върне 50% те процента , като приспаднем това, което е свършил. Накрая , след разправии хиляди и какво ли не, си взех парите , но вижте в каква атмосфера ще посрещна празниците , без елементарни неща, като печка, хладилник, чешма:

Изображение

Потребителски аватар
Ангелов
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: ср дек 12, 2018 5:03 pm

Мнение от Ангелов » ср дек 12, 2018 5:24 pm

Галин Митов
Galin Mitov

Скъпо, и най-вече некачествено изпълнение: капещи радиатори, криви стени, под с неравности над 2 см (въпреки саморазливната замазка), некадърно монтирани водомери, плочки с невероятни наклони... Наложи ми се сам да префугирам банята, да променям мръсния канал, да шлайфам пода, тъй като фирмата, която трябваше да слага паркета се изсмя, като го видя.

Галин Митов е мързелив, предпочита да гледа отстрани как случайно доведените от него хора работят некачествено.

При дадени хиляди левове, след като го помолих да дойде и за 3-ти път да опита да направи замазка на пода (разход под 50 лв за него), спря да ми вдига телефона.

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
unknownn
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: чет юли 25, 2019 10:05 am

Re: Черен списък на майстори и мошеници

Мнение от unknownn » чет юли 25, 2019 10:48 am

Здравейте,
Бих искала да споделя опита ни с "големия" строител - Иван Кованджиев. Проектът, по който се опитахме да работим с него, включваше изграждане от основи на нова конструкция към съществуваща къща и благоустройство на един от етажите на къщата - поставяне на гипсокартон на стени и таван, полагане на под и изграждане на малка баня.
След обстойно обсъждане какво и как точно искаме да бъде изпълнено, се съгласихме да работим с него без коментар на финансовите измерения на начинанието от наша страна, срокът за изпълнение също той сам си го определи - 3 месеца, единственото ни желание беше да се работи качествено. Осигурихме му 1/5 от определения от него бюджет, за да започне.
В началото, на думи, създава впечатление за професионалист от дълго време в бранша, придържащ се към и прилагащ добрите практики. Оказа се човек без хора, без машини (изкопните дейности сами ги организирахме и заплатихме отделно), един месец се бори да сложи гипсокартон на стените на половината помещение върху нестабилна конструкция, неспазващ договорената технология, с множество дефекти. За този един месец бяха свършени некачествено приблизително 5%-8% от цялата работа, най-лесната част, защото тепърва предстояха по-сериозните строителни дейности, 1/4 от цялата сума му беше дадена. Не посмяхме да разчитаме на него за истинското строителство и взехме решение да приключим работата си с Иван Кованджиев.
Повече от месец след това го търсихме, за да направи някаква равносметка на свършената работа и получените пари, естествено оказа се, че както стените му бяха криви, крива му излезе и сметката - спрямо първоначалните суми по договор, разминаванията бяха в пъти в негова полза, разбира се, не сме получили пари обратно от него.
Надявам се коментарът да е бил полезен, опитала съм се максимално обективно да изложа фактите, без емоционалната натовареност, която носят.

Потребителски аватар
венеция
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: нед авг 04, 2019 9:59 am

Re: Черен списък на майстори и мошеници

Мнение от венеция » нед авг 04, 2019 10:27 am

ОГНЯН НИКОЛАЕВ СИМЕОНОВ тел.0896174455 и 0892954799 - гр.Варна. Свързах се с него чрез сайта Майстор Плюс. Представя се като управител на фирмите Крисал ООД, Изострой ЕООД, Изострой 15 ЕООД, Изостайл ООД. Извършва огледите с мъж на име Евгени. Направиха ни подова замазка, която после не "изпердашиха" и тя се напука цялата.На нивел се оказа по-крива от предишната даже.Разбрахме се да дойдат да си оправят щетата и успоредно с това да започнат ремонт на терасата.Уговорката беше за следващия ден.Платихме им авансово за материали 300лв и повече не ги видяхме. Нито извършиха ремонта, нито ни върнаха парите. Огнян Симеонов ни блокира телефоните, защото много сме го притеснявали. От други номера вдига и мънка, че ще върне парите, но когато има възможност. До ден днешен пари няма, вече трети месец. Свързах се и с други потърпевши от въпросния Огнян, кой завлечен с пари, кой с некачествен ремонт.

Потребителски аватар
unfena
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: вт окт 22, 2019 11:29 pm

Re: Черен списък на майстори и мошеници

Мнение от unfena » вт окт 22, 2019 11:33 pm

Здравейте,

Искам да ви разкажа за майстора, на когото попаднахме с моя съпруг, за да предупредя колкото се може повече хора да не се подвеждат и да го наемат, за да не си губят времето и парите!
Заради добрите отзиви от форума - бг мама, избрахме майстор на име Васил, с телефонен номер - 0882077687 и сключихме договор за извършване на шпакловане и боядисване на стени и тавани и ремонт на бани. Въпреки, че бяхме платили за шпакловане на всички стени и тавани и боядисване на две ръце, той шпаклова само където той реши,че е нужно и боядиса с една ръка. За баните се бяхме разбрали да ги довърши напълно – включително и монтаж на аксесоарите, но дори не довърши таваните, а плочките бяха залепени под всякаква критика – залепени на криво плочки, лошо фугиране, проблем с наклоните на подовете. Да направи прав ъгъл или права стена също не е по силите му – нямаше структура от гипскартон, която да е под прав ъгъл. Моноблоците ни бяха монтирани почти до земята и не бяха спазени никакви стандарти, което направи тоалетната ни неизползваема. Всеки път, когато му показвахме нещата, които не са наред, ни посрещаше с оправдание и обещание, че ще ги оправи. Когато започнахме да изискваме от него да започне да отстранява дефектите, спря да идва и да си вдига телефона, въпреки, че всичко му беше платено. Също така му платихме допълнително още около 20% от договорената първоначална сума, защото според него е извършил дейности, които не бяха в договора. Беше ни обещано целият ремонт да приключи за 3 месеца, а с всичките разправии се проточи 7, след което трябваше да търсим нов майстор, за да изправи стените, да боядиса и да оправи и довърши баните. На всичко отгоре трябваше да ни монтира интериорни врати, за които си платихме и които така и не видяхме. От 4 месеца съпругът ми го издирва да ни върне парите и му звъни по 30 пъти на ден, а той или не вдига или обещава да ги върне до 2-3 дни, което така и не се случва.

Отговори