Черен списък на майстори и мошеници

Отоплителни уреди, инсталации, камини
Потребителски аватар
Radi_i
любител
Мнения: 53
Регистриран: вт яну 27, 2009 7:01 pm

Черен списък на майстори и мошеници

Мнение от Radi_i » съб фев 27, 2010 6:15 pm

:?: айде тук да напишем всички по нещо :lol:
vervaite mi

Потребителски аватар
Radi_i
любител
Мнения: 53
Регистриран: вт яну 27, 2009 7:01 pm

Мнение от Radi_i » съб фев 27, 2010 6:42 pm

ето ви един "парнаджия" вижте цени и изпълнение :!:
Изображение

Изображение

Изображение
нямам думи :funny_post: вие преценете :?:
Говорим за електродни котли 2бр.*9 кв монофазни :idea:
зверски разход 1000-1200лв. на месец за 200кв.м. :evil:
при положение че хората имат трифазен ток :idea:
vervaite mi

Потребителски аватар
vanko68
начинаещ
Мнения: 23
Регистриран: пет фев 19, 2010 10:11 am

Мнение от vanko68 » нед фев 28, 2010 2:10 pm

1-какво му е нередното на офертата? На пръв поглед,освен правописните грешки,няма нещо нередно,цените са нормални. Ако клиента не е бил съгласен,да се е отказал и да е взел друга оферта от конкурентна фирма.
2-какво,като са имали трифазен ток,и той се плаща,доколкото знам. Няма начин отоплението с трифазен ток да е по-евтино.Освен котлето ,може би...
3-Сметките за отоплението са си нормални,ако жилището е с големи топлозагуби.
Климатизация,вентилация,термопомпи

Потребителски аватар
fcb1900
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пет авг 31, 2012 10:43 am

Черен списък с майстори

Мнение от fcb1900 » пет авг 31, 2012 10:45 am

Искам да ви предупредя за един майстор казва се Петър ( Пепи ) от Обеля е, това е телефона му 0887641061.Извършва уж цялостни ремонти, но няма квалификацията и уменията.Работи с племенника и сина си.
Пепи дава празни обещания, мотае се, оправдава се, казва че ще дойде в понеделник не идва, дори не се обажда.След като благоволи да си вдигне телефона казва, че ще дойте утре и така до без край.
Завлече ни с много пари, съсипа ни апартамента и НЕРВИТЕ. Шпакловката се напука, неравна е и сега трябва на ново да се шпаклова.Наклон в банята няма никакъв, а за стените да не говоря колко са прави.
Надписа квадратури, материали, дейности,които не извърши и дори не си довърши започнатото,като шлайфането на стените - то и едно шлайфане беше започнал нямам думи. Реално извърши и вложи около 50% от написано, но си взе парите за 100%.
Ако някой ви го препоръча бягайте далече от него, за да не си скубете косите след това.

Потребителски аватар
mravcho1
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: чет мар 01, 2012 3:48 pm

Мнение от mravcho1 » чет ное 22, 2012 11:32 am

http://www.elektrodnikotli.com/sravnenie.htm
Погледнете как сравняват енергията - за тях 2 kW отопление с техните "вълшебни" котли е еднакъв с
3-5 литра нафта = 30-50 kW отопление
3-5 литра газ = 17-45 kW отопление
3-10 кг въглища = 11-37 kW отопление
и т.н.
Ок, може да се махнат 20-30% от КПДто на котела, но това не променя мошеническата таблица...

Потребителски аватар
kossis
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: чет фев 28, 2013 5:20 pm

Мнение от kossis » чет фев 28, 2013 5:34 pm

Много голям ИЗМАМНИК от Обеля-2- Нисторова 98 ЕООД !!!

И аз като потребител fcb1900 да добавя един мърляч и мошеник от Обеля-2 в списъка.
Използвайки затрудненото положение на моя близка позната, той кажи речи я обра-като и взе всичките пари !

Така, случката е следната-
Моя близка си изпати от ето тази фирма- Нисторова 98 ЕООД с едноличен собственик Иван Веселинов Нисторов !
http://mrivan.eu

Ще напиша и предисторията и крайният ефект от извършената дейност от въпросният Индивид.
Значи, моята близка познава въпросният "майстор" от около 2 години. Той и е правил дребни ремонти в нейното жилище. В последствие тя придобива друг имот. Имотът е за цялостно основно ремонтиране. Тя се доверява на Въпросният Индивид. Той систематично и иска пари и в даден момент сумата нараства, а работата свършена от него е само разрушителна- сваляне на тапети и къртене на баня. Забравих да допълня че моята близка гледа болна възрастна жена и няма възможност да следи постоянно ремонта от близо.
В крайна сметка след изминали 6 месеца вече ремонта е на ниво разрушение (боклукът не е изхвърлен дори), а майстора се опитва да се покрие с взетите пари възлизащи на около 4100 хиляди лева за период от 2 месеца, използвайки лъжливи обещания и разрушавайки апартамента с цел демонстриране на свършена работа.
Оказва се че този майстор може само да сменя ВиК тръби и да шпаклова (като не грундира и не подготвя основата с цел да се напука всичко после и да падне). Моята близка му се е предоверила, смятайки че го познава добре за периода от 2 години в който той е извършил 10-тина ремонта в нейният настоящ дом. А той очевидно я е обработвал и е чакал да изпадне нещо !

"Майстора" не е върнал и ключовете и понеже едва ли ще се появи доброволно повече, се наложи да смениме патроните на вратите. Защото е възможно този Индивид да е решил да прави и друг вид измама с по крупни размери. Но това са само предположения !
А му се звъня на всичките телефони и смс му писахме и ни стон ни вопъл !

Бягайте далече от това подобие на "Майстор" !!!

Много голям ИЗМАМНИК от Обеля-2- Нисторова 98 ЕООД !!!

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » нед мар 03, 2013 12:25 am

Не съм съгласен с "клатенето". Вярно е, че има много злонамерени хора (не само майстори), но това не значи, че трябва всички да ги слагаме под общ знаменател. Работя основно В и К и по-рядко с парнаджийски инсталации, радиатори и котли. Мога да заявя, най-отговорно, че до сега съм бил достатъчно коректен с клиентите си и без да пускам реклами или обяви, ми се обаждат за работа, като ми казват, че "еди кой си" ме бил препоръчал и желаят аз да отремонтирам аварията или услугата за която ме търсят. Не един път са ме лъгали и мен, но това значи ли, че всички клиенти са мошеници? Ами тогава нека да си стоим по домовете и да чакаме повредата да се оправи от самосебе си. По тази логика не трябва да се доверяваме на автомонтьори, гумаджии, шивачи, обущари и всякакъв вид занаятчии ( включително лекари и адвокати) и ... каквото сабя покаже!? Има хора и хора. И така е навсякъде, не само при нас в България. Винаги ще се намери някой "селски тарикат", който ще се опита да "удари кьоравото", но идва момента когато и него го "забърсват" и пак започват хулите не по определения човек, а по всички, които имат същата професия. Казвам се Тодор Миланов и можете да ме търсите на телефони: 0898370236 или 0878370236. Успех на всички!

Потребителски аватар
mincaa
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: чет мар 21, 2013 11:31 pm

Мнение от mincaa » чет мар 21, 2013 11:35 pm

Съгласен съм с последния потребител!
Последна промяна от mincaa на нед мар 24, 2013 7:23 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LaCroix
начинаещ
Мнения: 13
Регистриран: чет яну 17, 2013 4:13 pm

Мнение от LaCroix » пет мар 22, 2013 2:06 pm

ВЪЛКАН ДРЕНЧЕВ - ПАЗЕТЕ СЕ!!!!!!!!

ето го тел: 088 926 1497

АКО ИСКАТЕ ДА СИ НАВЛЕЧЕТЕ КУП НЕПРИЯТНОСТИ И ДА СТАНЕТЕ СВИДЕТЕЛ НА НАЙ-МЪРЛЯШКАТА И НЕСКОПОСАНА РАБОТА и ПОСЛЕ ДА ИМАТЕ САМО ПРОБЛЕМИ И НЕОБХОДИМОСТ ОТ ДВОЙНА РАБОТА.... ДА, звънете на този дебил.


НЕКАДЪРНИК, ЧЕ И НЕГРАМОТЕН И САМОЗВАНЕЦ!!!!!

1. обръщане на прозорци - фляшкал е материал както му падне под первазите, без да ги облепи и предпази от нараняване.
2. при сваляне на радиаторите - къртил както му падне стената около тръбите
3. сифони за баня и WC - слагани са колена и тръби една в друга без всякакво уплътнение и залепване. тръбите са нагрявани както и сигурно с каквото им падне и бяха усукани с гънки за да будат напъхани... да, напъхани както им падне. допълнителните сифони за подовете в баня и тоалетна сложени за парлама и напълнение с монтажна пяна.
и още ... и още ...

направо съм омерзен от работата на този некадърник.

НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ДОВЕРЯВАМ НА ПРЕПОРЪЧАНИ ХОРА ЗА СТРОЕНЕ!!!
ТУК, В ТОЗИ ФОРУМ НАМЕРИХ ЕДНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МОМЧЕ, КОЕТО СИ ЗНАЕ И ИЗПИПВА НЕЩАТА ДО ПОСЛЕДНО!!!

Искам да изкажа благодарност на Мисия Моят Дом, че предоставя изключително полезни съвети и примери, както и за това, че може чрез форума да се намерят наистина стоиностни и кадърни хора, без някой да ги препоръчва.

Пожелавам на Вълкан Дренчев НИКОГА ПОВЕЧЕ да не сполучи в намирането на работа!
Както качеството трябва да се толерира и изтъква, така и некадърните самозванци трябва се спират навреме, за да се предпазят потенциални бъдещи потърпевши и излъгани.ПП: аз съм клиент, НЕ конкуренция в строителния бранш.

добре че се отървах навреме от тази гад некадърна и мурлява, че кй знае още колко поразии щеше да направи и да излезнат наяве.
добре че сега намерих изключително коректно и способно младо момче, което участва с идеи и решения при всяка стъпка от изпълнението на цялостен ремонт.

Потребителски аватар
Kick80
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пон юни 17, 2013 10:29 pm

Мнение от Kick80 » пон юни 17, 2013 10:37 pm

Искам и аз да споделя неприятните си впечатления от един т.нар "майстор". Изключително некоректен, некадърен и нагъл човек който не си изпълнява работата, а за капак завлича с капарото и т.н.
Този псевдо майстор се нарича Марин Станев[/b] от Козлодуй!?!? Съветвам хората да избягват и да не се доверяват в никакъв случай на това лице

Потребителски аватар
chana2013
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: вт юни 25, 2013 8:11 am

Матей Илчев от Смолян- пазете се!

Мнение от chana2013 » вт юни 25, 2013 8:15 am

Безкрайно сме разочаровани от отношението, злоупотребата на доверието ни, злоупотребата с парите ни и бруталността на Веселина Симова и Матей Илчев от Смолян, които до скоро смятахме за роднини. Ние сме се отнасяли винаги добре с тях, сложихме бойлер в апартамента им , когато нямаше такъв и го платихме. Носим подаръци за децата, когато идваме в Смолян, каним ги на ресторант, държим се като хора с тях. Сега обаче мога да кажа / Не пожелаваме на никого подобни роднини! Тази пролет Матей Илчев и още двама мъже от Смолян трябваше да извършат ремонт на къщата ни в Балчик, да направят банята, да измажат една стена в кухнята и антрето стените и да боядисат пода в къщата, дюшемето с боя. Естествено банята ни трябва за ползуване! Получихме уверенията на Веселина Симова, че всичко ще извършат като за роднина и ние им се доверихме. Прехвърлили сме точно 1850 Евро на сметката на Веселина Симова по банков път! Непрекъснато тя искаше още и още пари за матеряли и ние по едно време се усъмнихме, но бяхме уверявани, че е така и всичко е скъпо.
Ето извадки от писаното в фейсбук>
Zdrasti lelio!Toku shto se varnah ot lekcii i govorih s Matei!Kanalizaciata i diushameto e opraveno i gotovo,ostava samo da se boiadisa!Monobloka da se montira i da se dovarshat plochkite!
Matei kaza,che wsicho darveno e minavano s kit za darvo i sled tova e boiadisvano – 24-04.2013
Drugoto koeto e,che sa mahnali i ot staite balatumite i boiadisvat s kafiava blajna boia.Kazaha che se poluchava dobre,no darvoto gala mnogo boia,zashtoto e gladno!A otnosno cenite,Matei kaza,che shte triabva da im izpratish edna chast ot parite(ako imash kak razbira se),zashtoto kato prikliuchat niama da imat s kakvo da se priberat.
Мога да отразя всичко написано, но няма смисъл, в същият дух е, всичко е наред, всичко е направено!
Ето сега вижте тук какво е намерих на 20.06.2013 в къщата в Балчик, снимките сами говорят за себе си. Освен това кафе машината са оставили не измита и е мухлясала, боклука не изхвърлен! Балатума никога не е махан и никога не е боядисван пода, просто е лъжа, няма никакъв моноблок, оставена е старата тоалетна, старата мивка, дори старите сифони, и за сифони ги е досвидяло да дадат пари! Това е ремонт за 1850 Евро или 3626 лева! Но да оставим парите питам се какъв човек трябва да бъдеш за да направиш подобно нещо? Докъде стига липсата на достойнство, липсата на честност, липсата на човешко отношение! Сами направете изводите си какво може да се очаква от подобни хора и как вършат работата си.

Изображение

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср юни 26, 2013 8:50 am

Във Вас, Вашите роднини са видели "балами" и са решили да Ви превърнат в безвъзмездни и вечни спонсори. Сигурен съм, че благодарение на Вашата щедрост "роднините" Ви си живеят на широка нога и си мислят, че цял живот ще ги "дундуркате" или пък "хрантутите". Ако успеете да си възстановите по някакъв начин поне част от загубите и щетите, които са Ви нанесли, след което ги изключете от списъка не само като роднини а въобще ги заличете от съзнанието си и се успокойте! Мога да споделя само едно: Жалко, че не се познаваме, за да се разбере, че има и много свестни хора, и че ако сме се знаели щяхте да имате отчет на всеки изразходван лев! Но вече е късно защото Вашите "мили, скъпи роднини" са надробили попара, че сега (предполагам) Ви е страх да чуете думичката "майстор", а камо ли пък да се доверите на такъв и то съвсем непознат!? Но, ако все пак решите да преправяте или да извършвате някакви ремонти, можете да ми се обадите на тел. 0898370236 или 0878370236. Казвам се Тодор Миланов!

Потребителски аватар
Съби
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб авг 17, 2013 11:38 am

Мнение от Съби » съб авг 17, 2013 11:50 am

Здравейте!
Съжалявам ,че се включвам с негативно мнение в сайта но мисля ,че ще бъда полезен на наивните и доверчиви хора като мен.
Никога не се доверявайте на майстор какъвто и да е той,винаги проверявайте цените на материалите преди да сте ги наели или си ги купете вие.
Моя лош опит е от ЕТ "Кирил Присадов"-Асеновград който ме натовари с 300 % надценка за PVC тръби,муфи,тетки и други дреболии заради моята доверчивост.Жив и здрав да бъде и да си ги харчи със здраве но дали е коректно кажете вие...

Потребителски аватар
LazarG
любител
Мнения: 62
Регистриран: чет фев 05, 2009 8:12 am

Мнение от LazarG » нед авг 18, 2013 10:28 pm

Как така те натовари с 300%? Ти предварителна оферта не поиска ли? Има ли още такива клиенти? :D

Потребителски аватар
Petee
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: съб мар 08, 2014 7:22 pm

Давид от Ж.К. Левски- изтънчен измамник

Мнение от Petee » съб мар 08, 2014 7:41 pm

Здравейте,
искам да ви предпазя от Давид - мазен тарикат от Ж.К. Левски, на около 35, с огромен корем, кестенява коса и лукава усмивка. Кара счупен Голф 3 цвят бордо - по шума ще го познаете, защото гарнето му е пробито. Телефонът му е 0889969003.
Той се явява пред клиентите като майстор, но всъщност е предприемач. Само прибира пари и дава обещания. В действителност за него работят един черен циганин (Николай) и един клющав и дребен турчин (Сергей / Сергин) - и двамата живеят в квартал Факултета. Играта им е, че Давид е адски словоухотлив, а циганите безкрайно бързи в "работата" си. Всичко, което направиха при мен се преправя - ВиК, шпакловка (гипсова и фина), замазка, зидария, ел. кабели и т.н. Говоря за около 300 квадрата шпакловка, около 60 мазилка, 25 замазка - всичко на стойност около 3000 лв., словон три хиляди лева хвърлени на боклука заради този измамник! При всичките показани от мен дефекти и забележки, винаги обещаваха да ги направят, но това никога не се случи. Накрая разбира се ги изгоних...
Работят с мизерни и счупени инструменти и дори си позволяват да ползват вещи на клиентите си.
При мен се случи, че освен, че ми счупиха доста неща (инструменти, стълба, СОТ датчици), които после не възстановиха както бяха обещали, но и откраднаха покъщнина... звучи смешно, но накрая установих, че са ми задихнали енергоспестяващите крушки от едната стая и коридорите.
Пазете се и успех!
Петър

Отговори