Подов фибран върху стар паркет .

Подготовка на основата,подови замазки,плочки, паркети, мокети, декоративни подове
Потребителски аватар
Pitona89
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: чет ное 12, 2015 11:07 pm

Подов фибран върху стар паркет .

Мнение от Pitona89 » чет ное 12, 2015 11:36 pm

Добър вечер майстори! Наскоро купих тухлен апартамент на 1-ви етаж под мен мазета.Целия ми под е със стар паркет,като цяло е в добро състояние на места скърца . Въпроса ми е : .. Мога ли да сложа подов фибран върху паркета ? Разгледах повечето теми и не попаднах на такава , паркета мисля ,че е буков и е 3см. мога ли да сложа директно фибран 3см върху паркета . след това подложка и ламиниран паркет ... Доста студ излиза от към мазата, а пък не ми се ще да махам паркета ... да го оставя като изолация отдолу .?

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пон ное 16, 2015 10:37 pm

И аз да кажа "добър вечер!", защото имах възможността едва сега да погледна темите.
На въпроса дали може да сложите фибран върху стария паркет - да по принцип може, но след като казвате, че скърца на места, едва ли ще имате абсолютен ефект.
По-добрият и по-сложен начин е да махнете старият паркет, да сложите термоизолацията (във случая - фибран, макар, че за толкова години занимаване в строителството, за първи път чувам за "подов фибран"), след това да си направите замазка на пода с дебелина не по-малко от 3 (три) см и чак тогава да си наредите ламинирания паркет, дори без да се налага да връщате старото положение - със стария паркет.
Безспорно дървото дава много добра термоизолация, но като труд едва ли ще Ви се иска да редите наново стария хубав паркет, а и едва ли ще намерите същия размер, за да се донареди, тъй като при пренареждане се обират фугите, т. е. паркета се реди плътно и има нужда от допълнителни парчета.
Ако решите да редите фибрана върху стария паркет, пак ще трябва да направите замазка, защото за поставянето на ламинат допустимото отклонение е 3 мм/кв. м. Иначе ламинирания паркет ще "плува" - ходейки по него ще усещате неравностите във вид на леко плуване като че ли ходите в мека почва или тресавище.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
morosko
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: вт яну 19, 2016 4:58 pm

Re: Подов фибран върху стар паркет .

Мнение от morosko » вт яну 19, 2016 5:06 pm

написа:Добър вечер майстори! Наскоро купих тухлен апартамент на 1-ви етаж под мен мазета.Целия ми под е със стар паркет,като цяло е в добро състояние на места скърца . Въпроса ми е : .. Мога ли да сложа подов фибран върху паркета ? Разгледах повечето теми и не попаднах на такава , паркета мисля ,че е буков и е 3см. мога ли да сложа директно фибран 3см върху паркета . след това подложка и ламиниран паркет ... Доста студ излиза от към мазата, а пък не ми се ще да махам паркета ... да го оставя като изолация отдолу .?

Здравейте
Искам да попитам същото като Pitona89 по горе,и аз имам един стар апартамент където има стар естествен паркет който вече си е изпял песента.Въпросът ми е следния мога ли да на редя директо отгоре 2см фибран + 5мм подложка и отгоре да наредя ламината.Благодаря ви

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » чет яну 21, 2016 12:01 am

Ами да бяхте прочели мнението ми и тогава да питате като "Питона89". Той поне не знаеше и затова попита, а Вие даже не пожелахте да прочетете отговора.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » чет яну 21, 2016 12:05 am

Понякога ми се отщява да давам съвети, след като се убеждавам, че няма желаещи за четене. Защо да повтарям едно и също нещо след като пак няма да прочетете отговора, ама "ей така, да си попитате, нищо, че няма да го изпълните".
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
morosko
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: вт яну 19, 2016 4:58 pm

Мнение от morosko » чет яну 21, 2016 10:32 am

tmilanov написа:Ами да бяхте прочели мнението ми и тогава да питате като "Питона89". Той поне не знаеше и затова попита, а Вие даже не пожелахте да прочетете отговора.
Здравейте ,Благодаря за бързия отговор .
Отново,питам същото поради факта ,че в момента правя един ремонт ,При мен ситуацията е следната имам едно голямо помеще ние около 30 кв с стар е стествен паркет и един коридор около 7 кв с мозайка и един кухненски бокс около 3кв ,където също има мозайка,всички подове се срещат абсолютно на равно ,та дилемата е следната>Дали да лепя теракот на мозайката директо и да полагам 5мм подложка на паркета и да редя ламината или както някаклко други "компетентни" в тази сфера ми казаха че ако искам да махна стария паркет и мозайка,ще трябва да се постави фибран + армирана мрежа + замаска от 3 до 5 см,която обаче трябвало да съхне поне 30-40 дни .При мен ремонта започна от окачениете тавани след това през стените и чак сега стигам до пода .Въпроса ми е има ли нещо или начин по който да намаля това време на съхнене поне на 1-2 седмици. Че вече 2 месеца се мотая с този апартамент!
Благодаря ви за вниманието !

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пон яну 25, 2016 11:07 pm

Съжалявам за обръщението ми към Вас, но понеже съм се убедил, че много хора само питат без да четат или да чуват какво им се дава като информация.
"Компетентните" хора са Ви дали правилна информация, но само ако паркета е стар, изгнил, негоден за ползване. Иначе съвсем смело може да редите ламинирания паркет върху стария, с поставянето предварително на нужната според Вашите виждания подложка. Т. е., казвате, че всички подове са наравно. Изводът е, че ако си купите плочки с дебелина 6 мм и ги лепите с дебелина на разтвора 3 мм., общата дебелина ще е 9 мм. Тогава ще трябва да си купите ламинат 7 мм и подложка от 2 мм, за да бъдат отново наравно различните подове от различните помещения.
Надявам се, че сте ме разбрали! Желая Ви успех!
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Отговори