Схема на свързване на елементи при парно в апартамент

Отоплителни уреди, инсталации, камини
Потребителски аватар
En4ev
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: съб окт 27, 2018 1:00 pm

Схема на свързване на елементи при парно в апартамент

Мнение от En4ev » съб окт 27, 2018 1:08 pm

Здравейте ,

Предстои ми да преместя местоживеенето си в друг апартамент който е около 65кв. стягам го в момента , отоплението което съм замислил е с камина 12 кв. на дърва и водна риза , ще отоплявам 2 стаи + тази в която се намира камината.Трябва да изградя система , така че ще съм благодарен ако ми споделите от какво трябва да се състои тя и с какви особености трябва да се съобразя при инсталирането на РС , радиатори водна помпа и т.н. :help: :wink:

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пон окт 29, 2018 2:41 pm

За да получите по-точна информация е добре да покажете някаква схема (чертеж) на апартамента и къде ще бъде разположението на камината, защото самата тя има така нареченото собствено излъчване на топлина, което също е дадено в KW.
Първо ще трябва да решите къде, колко и какви ще бъдат радиаторите, за да се знае дали камината с мощност 12KW ще успее да "захрани" с достатъчно топлина радиаторите. Ако едната стая например е с големина 6х4м=24кв.м Тези 24кв. м трябва да ги умножите по височината на стаята и ще получите обема на помещението. След като сте установили, че обема на стаята е примерно 24кв.м х2,60=62,4куб.м. Грубо казано 60куб.м. За тези 60 кубика трябва да вземете под внимание дали помещението е с южно изложение или дали апартамента е саниран. За да знаете колко голям радиатор трябва да сложите всичко това се изчислява и тогава ще сте наясно какви радиатори и с каква мощност ще монтирате.
Там където ще е монтирана камината изводите на тръбите са с определен размер в цолове или е 1" или 3/4". Предполагам, че при вашата камина са на 3/4". От камината трябва да прокарате тръбната инсталация поне на разстояние до 2м (200см) с метални (поцинковани) тръби, тъй като температурата е висока и има вероятност полипропиленовата инсталация да се деформира от топлината. След като сте излезли ха посоченото разстояние - 2м, можете да работите и с полипропиленов водопровод. На подаващата вода ще трябва да имате термометър, а н а връщащата - циркулационна помпа. В зависимост от броя на отоплителните тела - радиатори, лира и бойлер е препоръчително да монтирате колекторна кутия и от нея да разпределяте водната отоплителна инсталация към необходимите уреди.
Има много части, които ще са Ви нужни, но за да мога да Ви дам по-добра информация трябва да видя какво и къде ще монтирате.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Отговори