Изправяне на измазани стени

Изравняване, изолиране, грундиране, шпакловане, измазване, боядисване, декорации

Потребителски аватар
slavyk
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб дек 22, 2018 5:14 pm

Изправяне на измазани стени

Мнение от slavyk » съб дек 22, 2018 5:41 pm

Здравейте,
Стените са измазани преди доста години, но сега искам да ги изправя, защото , надявам се е видно на снимките, има какво да се желае. Какъв начин препоръчвате? (някои са вътрешни, други са външни).
Благодаря.


Изображение

Изображение

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » съб дек 22, 2018 10:09 pm

На първо място - с много търпение.
На снимките виждам, че стените са и шпакловани, което означава, че освен измазване след това ще трябва и да ги шпакловате.
Изправянето на стените се извършва като се измажат наново с мазилка, но за "помощни средства" се използват нивелир и мастар.
Преди да се захванете с тази работа искам да Ви предупредя, че ако не сте работили такава работа би било по-правилно да се доверите на майстор, защото работата е тежка и мръсна.
Ако старата мазилка е здрава (не кънти на кухо) можете да положите новата мазилка върху старата, но има вероятност да се смалят помещенията още повече.
Ако мазилката е слаба и ронлива ще трябва да изчукате тези места, а може да се наложи да свалите цялата и след като сте изчистили помещението да се захванете с поставянето на новата мазилка.
За да я направите добре и равна, че и вертикална първоначално се пускат "майки" които според големината на стената могат да бъдат повече от две, но в никакъв случай да не са по-малко от две. Това са водещите линии по които ще хвърляте мазилката, която след това ще трябва да я изтегляте с мастар.
Работата е много мръсна и трудоемка, затова Ви напомням още веднъж, че е по-добре да си намерите майстор, който ще Ви свърши работата и бързо, и лесно.
Човек като гледа отстрани е много лесно, но ако можеше да се научи занаят от гледане, и кучето да е станало касапин, че стои непрекъснато пред месарницата и само гледа.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
slavyk
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб дек 22, 2018 5:14 pm

re:

Мнение от slavyk » нед дек 23, 2018 3:30 pm

Благодаря много за отговора. Може би изсветлих доста снимките - няма шпакловка; само стара варова замазка, която е стабилна - не куха. Стеснението на помещението е неизбежно, но това не ме притеснява.
(за намирането на майстори - вече не знам какво да мисля, като гледам изпълнения, а пък и в моя малък град мисията е затруднена, но това е друга тема, все още я обмислям).

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » нед дек 23, 2018 11:56 pm

При това положение ще трябва сам да се борите с нелеката задача.
Първо със сравнително дълъг и прав мастар, и с точен нивелир (либела или още наричан терзия) проверете до колко е вертикална и равна стената и след като се убедите в равнинността на зидарията, започнете процедурата по изравняването и изглаждането на стените.
Измазването се извършва с готов варов разтвор и малко цимент - на едно чувалче варов разтвор - по 1 до 2 мистрии цимент, като две мистрии вече ще са в повече, но първоначално ще се наложите да започнете работа на принципа "проба - грешка".
Опитайте на възможно най-малката стена за да свикнете и да се научите, и след това продължете на останалите стени, но пак карайте стените една по една.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Отговори