Избор на елементи за ПВЦ конструкция от тръби и елементите и

Водопровод, канализация
Потребителски аватар
venez
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: съб фев 25, 2012 1:37 pm

Избор на елементи за ПВЦ конструкция от тръби и елементите и

Мнение от venez » съб фев 25, 2012 1:50 pm

Здравейте,
аз съм нова в този форум и пускам тази тема с огромна молба за помощ и малко информация от хора които имат опит в тази насока.
Разгледах няколко интернет магазина с цел да си закупя ПВЦ тръби, колена, дъги и тетки.
Но преди да направя съответната поръчка ми е нужна консултация и малко повече информация , за да не стане грешка при съответната сглобка. Много ще съм Ви благодарна, ако мога да си отговоря на следните въпроси с ваша помощ:
1. За тръби ф20, за да се сглобят с колена, тетки и дъги какъв размер трябва да са съответните колена, тетки и дъги ?
Доколкото разбрах при изчитането от намерена информация ф20 е външен диаметър за тръбите, но ако е външен диаметър и за коляното - това значи сигурно че няма да влязат едно в друго. Т.е от къде мога да разбера - ако вътрешният размер за коляно, тетка или дъга е 20 мм колко трябва да е външният - така че да си поръчам правилните размери. За съзажаление почти никъде не открих технически характеристики за дебелини на стени ?
2. За самото сглобяване нужно ли е някакво лепило, т.е. колко голям е "луфта" в частите на сглобките и изобщо има ли такъв ?
3. За да се изчисли дължината на тръбите които искам да поръчам ми е необходим и размер на част от тръбата която влиза в коляното, дъгата , тетката ?

Предварително благодаря и в очакване на Ваш отговор .
Лек и успешен ден !

Потребителски аватар
LazarG
любител
Мнения: 61
Регистриран: чет фев 05, 2009 8:12 am

Мнение от LazarG » съб фев 25, 2012 11:06 pm

А бе що не си гледате цигарите и кафето, ами сте тръгнали да покорявате света? Какво мислиш, че ще спечелиш като си купиш тръби колена по интернет и то без да имаш понятие? Аман от еманципация :evil:

Потребителски аватар
ciryl
начинаещ
Мнения: 10
Регистриран: пон мар 23, 2009 4:07 pm

Мнение от ciryl » пон фев 27, 2012 2:45 am

Прав е лазарг да се сърди. Обясни какво искаш? Външен водопровод? Вътрешен водопровод? Ремонт, подмяна?

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пет май 24, 2013 8:26 am

Госпожо или госпожице venez,
Ами че да искате да работите и с нас за да научите занаята безплатно!? Вие изглежда ни тествате кой, колко разбира и колко може!?
Основната Ви грешка е, че говорите за PVC тръби, а това са тръби основно за канализация. Има тръби за водопровод, но те са от друга пластмаса и наименованието им е "полимутан" (немските), полипропилен (чешки, турски, български, сръбски, италиански и т.н.), полибутен, полиетилен ... Вие какво ще ни издавате дипломи или искате да Ви извърши някой ремонта без пари? Кажете какво искате за да знаем какво да Ви отговорим. Явно искате да вземете точен размер тръби, за да не се минете с парите. Да ама тръбите (според производителя) са с дължина 4 или 3 м. Няма как да купите тръба точно 13,48м! Ще трябва да вземете 15 м. Има едно златно правило, че за да стигне, трябва да остане!!! Ами нали имате както вертикален, така и хоризонтален водопровод! Ами нали ще решите, че мивката или тоалетната трябва да се изместят "с мъничко" вляво или дясно? А всяко ходене до магазина е време, гориво и най-вече загуба включително и на пари!? За чия сметка ще е загубата?
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » чет авг 21, 2014 6:32 pm

Явно не Ви хареса тона с който Ви отговорих, но ми се иска да допълня за лепилото - пробвайте с канцеларско лепило, то е най-евтино. Е, може и да не се получи, но ще сте се убедили, че не става.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Отговори