Нека панелният блок да стане красив и приветлив.

Препоръки и коментари
Потребителски аватар
ААтанасова
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: съб мар 14, 2009 10:20 pm

Нека панелният блок да стане красив и приветлив.

Мнение от ААтанасова » съб мар 14, 2009 10:35 pm

Много ми се иска панелният блок ,в който живея да е красив.В повечето случаи входовете са занемарени,с грозно боядисани стени,а да не говорим и за околоблоковото просранство.То е запуснато и отблъскващо.Иска ми се да получа съвети по тези въпроси.Решаването на този проблем да е свързано с разход на по-малко средсва,но да се постигнат добри резултати.По този начин ,ще се вдъхне надежда у хората,че все още нашият дом е и наша крепост,макар и панелна. :help: :painting:

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср май 22, 2013 6:24 am

Госпожо ААтанасова здравейте.
Много добре сте захванала темата за панелните блокове и красотата им. През далечната 1974г като ни дадоха ключовете за апартамента се радвахме като малки деца на нова играчка. Но след толкова години и никаква поддръжка всичко се руши. Според желанието Ви, искате с малко средства да направите козметичен ремонт. Премерете квадратурата на навеса (предверието) на входа на блока, решете какъв цвят ще желаете да е боята, макар че колкото са жителите на входа, толкова ще са и вкусовете, консултирайте се за разходната норма на покриването на боята и я купете. През това време, съкооператори - доброволци (които рядко се срещат) да изстържат (остържат) боята от панелите на входа и може да преминете към боядисването на стените. Разбира се, ако желаете входа Ви да има хубав външен вид ще се наложи и да бъде изкърпен тук-там, след това да се шпаклова и чак след това да преминете към бояджийската дейност, но всяка една операция е свързана с финансови (не)възможности. Вижте какви пари имате в касата на входа и какво бихте могли да направите с тях. Ремонта на нашия вход излезе повече от 3000лв, нищо че домоуправителя ни омайваше за сума от 2000лв.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
ivanjordanov78
начинаещ
Мнения: 20
Регистриран: вт фев 04, 2014 6:12 pm

Мнение от ivanjordanov78 » вт фев 04, 2014 6:22 pm

Да споделя и моя опит. В блока човек винаги зависи от съседите. И понеже обикновено различните собствените са с различно материално положение се стига до патови ситуации.
Ние така обновихме общите пространства в блока на един от апартаментите ни, но фасадата на сградата и покрива останаха занемарени. Трудно е да действаш с размах, когато си в съсобственост. Дори да имаш и пари.

Отговори