Хоросан върху боя

Споделете своя опит с ремонтите, преустройствата и декорацията на жилището

Потребителски аватар
ivomont
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: нед авг 01, 2010 4:13 pm

Хоросан върху боя

Мнение от ivomont » пон авг 02, 2010 9:53 pm

Може ли върху блажна боя да намажа с ветонконтакт да начукам стената след като изсъхне и да измажа с хоросан и малко цимент във хоросана.

Потребителски аватар
Trockenbauer
любител
Мнения: 138
Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am

Re: Хоросан върху боя

Мнение от Trockenbauer » нед авг 08, 2010 1:28 pm

ivomont написа:Може ли върху блажна боя да намажа с ветонконтакт да начукам стената след като изсъхне и да измажа с хоросан и малко цимент във хоросана.
Здравей.
Защо ще начукваш стената след като изсъхне,начуква се преди това за да може бетонконтакто да проникне и в основата зад боята.
След това няма никакъв проблем.
Апропо използвай полимерна мрежа в хастара от хоросан/в зависимост от дебелината на хастара/А ако става въпрос за баня или кухня както предполагам.То направо положи покритието което си избрал,не е необходим хастар.

Успех в начинанието.



Преди да си късате "майсторските" тапии,първо ги заслужете. :lol:
“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”

Потребителски аватар
ivomont
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: нед авг 01, 2010 4:13 pm

Мнение от ivomont » чет авг 26, 2010 2:42 pm

Благодаря много за съвета.За баня ставаше въпрос.Аз вече го направих.Окло 5-6 чувалчета от 15 кг. с готов хоросан и повечко цимент сложих за да изправя около 2 кв.м.стена.Под боята е пак хоросанова мазилка и добре,че я начуках после,та да може да дърпа влагата от мазилката и я мазах на 2 пъти.За сега държи дибре,шпакловах и с церазит СМ 11 с мрежа намазх и с дълбоко проникващ грунд на КНАУФ и по на там ште лепа плочки.А тоя грун ми стана много интересен,понеже се къпеме с жената и детето(нямя начин)преди да го нанеса в/у церазита остават мокри петна,нанесох 2 ръце и тук таме остане някоя мокра капка та тях ги обградих с обикновен молив и на следващото къпане там дето е минал молива серазита е мокар.Ще рече ли това,че лепилото за плочки трябва да го нанасям в/у плочката а не в/у стената.Грунда е 5л.туба бял не се разтваря с вода.

Отговори