ниво за метална конструкция

Приложение, изграждане, предимства

Потребителски аватар
gabriel83
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пон май 06, 2013 7:09 am

ниво за метална конструкция

Мнение от gabriel83 » пон май 06, 2013 7:15 am

здравейте,искам да попитам понеже искам да си направя едната стена с метална конструкция ,вата и гипсокартон,а стената ми е крива ,та как да си пусна ниво за да мога да си направя равна стена.от къде да почна,благодаря

Потребителски аватар
limo052
любител
Мнения: 94
Регистриран: ср мар 24, 2010 6:54 pm

Мнение от limo052 » пон май 06, 2013 9:43 am

Започни от намирането на читава фирма която да ти даде гаранция за изпълнението стига сте се правили на майстори всички скоро някой ще пита "смятам да си направя совалка от къде да започна?" добрите майстори давват по 4-5 хил. лева за инструмент вие искате с инструмент за 100 лв. и няколко форума да станете майстори не става тия форуми са само и единствено реклама на собствениците си
Строителни услуги от алпинисти и на скеле,гипсокартон и други тел. за контакти 0898527222-Стилиян Йовев

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пон окт 07, 2013 11:13 am

Това, което Ви казва limo052 е близо до истината, защото ако всички си правят сами ремонта, то ние майсторите, може да си умрем от глад. Но да се върна на темата: Ниво за метална конструкция се прави с един точен, забележете - ТОЧЕН уред, наречен НИВЕЛИР. На някои места му казват "либела", на други - "терзия", но правилното име е нивелир. Мерите височината на стената, отрязвате дължината на щендера (металния профил) според стената и бележите вертикалните точки отгоре и отдолу. Това обаче е началото. Опъвате хоризонталните щендери, които се наричат ÜD, а вертикалните - CD. Трябва Ви ножица, нивелир, винтоверт, макетен нож, линеал (задължително алуминиев), може и мастар, прав ъгъл и много други различни по вид и предназначение инструменти. Само като информация мога да кажа, че стойността на инструментите е колкото да си платите на майстор за да Ви го направи, но инструментите си остават за Вас, които едва ли след ремонта, ще са Ви нужни.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
Trockenbauer
любител
Мнения: 138
Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am

Мнение от Trockenbauer » вт мар 31, 2015 7:38 am

tmilanov написа:Това, което Ви казва limo052 е близо до истината, защото ако всички си правят сами ремонта, то ние майсторите, може да си умрем от глад. Но да се върна на темата: Ниво за метална конструкция се прави с един точен, забележете - ТОЧЕН уред, наречен НИВЕЛИР. На някои места му казват "либела", на други - "терзия", но правилното име е нивелир. Мерите височината на стената, отрязвате дължината на щендера (металния профил) според стената и бележите вертикалните точки отгоре и отдолу. Това обаче е началото. Опъвате хоризонталните щендери, които се наричат ÜD, а вертикалните - CD. Трябва Ви ножица, нивелир, винтоверт, макетен нож, линеал (задължително алуминиев), може и мастар, прав ъгъл и много други различни по вид и предназначение инструменти. Само като информация мога да кажа, че стойността на инструментите е колкото да си платите на майстор за да Ви го направи, но инструментите си остават за Вас, които едва ли след ремонта, ще са Ви нужни.
!!! Либелата е измервателен инструмент създаден за оценка на положението на един обект или система спрямо хоризонталната повърхнина. Измервателната система е стъклена тръбичка или диск с течност и въздушно мехурче. Поради това този уред е известен и с наименованието „водна либела“. Системата е монтирана в подходящ корпус като измервателен уред и се използва в строителството, монтажа на метални и дървени конструкции, машиностроенето, геодезията и в бита, където се монтират уреди със специални изисквания да бъдат хоризонтирани при експлоатация.

!!! Нивелирът е геодезически уред за геометрично нивелиране и за определяне разликите във височините между дадени точки.

Оптични нивелири
Лазерни нивелири
Нивелири с водна либела
“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”

Отговори