Силна миризма от камина с гипс-картон.

Отоплителни уреди, инсталации, камини
Потребителски аватар
r.adi
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: нед окт 06, 2013 11:28 pm

Силна миризма от камина с гипс-картон.

Мнение от r.adi » нед окт 06, 2013 11:29 pm

Направих си камина в хола,купих си горивна камера и я монтирах по всички правила.Поне така си мисля!!! След няколко паленета установих един проблем .
Проблемът е следния: Ватата с която е изолирана отвътре камерата над камината е поставена с фолиото отгоре и е слепена на местата където се съединява с тиксо-фолио .
Очаквах да мирише докато обгори от топлината лепилото на тиксото(то е алуминиево) ама не стана така.След първото запалване излезе дим от горните решетки , но не след дълго спря и се усещаш само миризма ,която за съжаление се усеща все още дори и след 10-то палене.
Въпросът ми е дали причината е само лепилото на тиксото или миризмата може да идва и от нагрятия гипс-картон ,или не знам от какво ????????????????
Даите ми съвети !!!!
Предварително Благодаря, на Всички които си направят труда да ми отговорят!

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пон окт 07, 2013 8:55 am

Възможно е да е причината в гипс картона, АКО той не е "червен", т.е. -противопожарен. Причината може и да е във ватата, ако тя не е каменна, а от по-обикновен тип и да не може да поддържа добра термоизолация. От там следва високото нагряване на лепилото и вероятно и миризмата.

Отговори