Течове

Тук може да обсъждате всичко, извън темата на останалите секции, стига то да не противоречи на правилата на форума
Потребителски аватар
tsvetkova66
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: чет окт 24, 2013 3:51 am

Течове

Мнение от tsvetkova66 » чет окт 24, 2013 4:04 am

Здравейте, имам проблем с панелно жилище. След като осиротя, искахме да продадем жилището, но точно в този момент пазара се срина и сега апартамента стои празен вече няколко години. Но след толкова години решихме вместо да стои и да се руши, защото ни навява тъжни спомени, да го ремонтираме, ако е възможно. Но проблема е в това, че има течове. И въпросът ми е - има ли трайно решение на този проблем, защото ако това не спре всякакъв ремонт се обезсмисля. Приемам всякакви съвети и предложения, за които предварително благодаря.[/b]
Ели Цветкова

Потребителски аватар
nikolovvd
любител
Мнения: 53
Регистриран: ср авг 28, 2013 3:55 pm

Re: Течове

Мнение от nikolovvd » чет окт 24, 2013 9:35 am

tsvetkova66 написа:... ако това не спре всякакъв ремонт се обезсмисля.
Точно така!
Първо трябва да се определи от къде идва теча. Ако апартамента е на последен етаж е ясно, но въпросът с оправянето не е само твой! Трябва да се проведе събрание на етажната собственост и да се пристъпи към ремонт на покрива.
Ако теча идва от някой от съседните апартаменти, трябва да се разговаря със съседите, защото без тяхно съгласие няма как да влезеш в жилището им и да правиш ремонт.
Ако е от някой от външните фуги можеш да си наемеш фирма която да го извърши. Има ли външна изолация?
Като начало дай схема или описание на жилището с информация за течовете - таван, стени, бани и т.н.
Имам две добри и една лоша новина!
Едната добрата новина е, че има оправяне.
Лошата е, че малко късно за такива ремонти, но втората добра новина е, че можете да си водите записки къде избива теча при какво време, какви външна и вътрешна температури и т.н.
С други думи ще си изясните цялата картинка, дали теча е от метеорологични явления - дъжд, сняг и след месец Май 2014 г. ще знаете отговорите на въпросите, които ще ви задават хората, които наемате за ремонт.


Отговори