теч по вътрешни и външни стени на банята

Водопровод, канализация
Потребителски аватар
malkata46
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: вт дек 24, 2013 12:14 am

теч по вътрешни и външни стени на банята

Мнение от malkata46 » вт дек 24, 2013 12:26 am

здравейте имам голям проблем от горния апартамент над мен винаги когато перат от вътре и вън стената има теч лошото е че на една от стените ми е ел. таблото пришка ми излезе да им казвам писна ми вече били хвърлели много пари по банята нищо не можели да направят моля ви кажете ми може ли аз от моя страна някак да спра теча им имам малки деца страхувам се да не стане някоя беля благодаря ви

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » вт дек 24, 2013 8:41 am

За съжаление НЕ! Водата тече от горе надолу. За да се отстрани проблема, колкото и да не им се иска на съседите Ви, ремонта трябва да се извърши от към тяхната страна. Най-вероятно проблема е във фугите между стените и пода. Явно съседите Ви са на ясно, че ремонта е тежък, прашен, шумен и скъп, и затова се ослушват като гърмян заек. Трябва да се изкърти пода до плоча, след което трябва да намажат с хидроизолация пода и особено добре фугите (ъглите) на банята, като за целта трябва да ги облепят с хидроизолационна лента, после да си подменят подовата канализация, включително и подовия сифон, след това се полага замазка и накрая се лепят плочките, като фугите на плочките трябва да ги фугират с фугиращите смеси на Ceresit - възможно най-доброто на пазара. Явно до сега Вашите съседи са правили някакви "козметични" ремонти, които освен излишни разходи не водят до нищо добро, но за тях остава оправданието, че се стараят... да наливат от пусто, в празно.
Още много нерви ще изхабите, но опитвайте с добро, че ако стигнете до съдебни дела, ремонта ще се проточи в ... небитието. Дано да съм Ви бил полезен! Успех!

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » вт дек 24, 2013 8:46 am

Искам да допълня още една "малка" подробност: Когато водата си е проправила веднъж път, трябва да се ремонтира отначало. Колкото и да кърпят Вашите съседи, няма да се оправи, докато не се отстрани язвата.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » чет яну 02, 2014 9:38 pm

Какво става? Пробвахте ли с "мекия брус"?

Отговори