Наводнен офис на ниво -1

Водопровод, канализация
Потребителски аватар
Marieta_
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: вт юли 15, 2014 2:07 pm

Наводнен офис на ниво -1

Мнение от Marieta_ » вт юли 15, 2014 2:14 pm

Здравейте!
Моля за помощ и съвет.
Скоро си наехме офис, който се намира на кота 0 и -1. От градушката не бяхме ходили там и вчера ни очакваше прекрасна изненада-вода до кокалче. Водата е на -1 етаж, явно е дошла от тръбата на канала в тоалетната. Водата не е от мръсния канал, по-скоро е дъждовна, има кал и листа. Можете ли да ми дадете съвет? Ако прочистим шахтата и тръбата дали ще даде резултат и дали няма да се повтори? Слава Богу за сега нямахме нищо ценно, но в бъдеще ще има техника и не знам дали си струва рискът? Моля за съвет и благодаря предварително :)

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 617
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср юли 16, 2014 9:08 pm

Доколкото разбрах, водата е нахлула на ниво -1, т. е. под нивото на тротоара (улицата)? А къде се намира шахтата за която споменавате?

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 617
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср юли 16, 2014 9:21 pm

Има вероятност водата да е върнала през канализацията и в офиса Ви да си е намерила пролука. Не зная каква Ви е канализационната тръба, но ако е от ПВЦ, може да се монтира ОК (Обратна клапа), благодарение на която, връщането на вода от улицата към канализацията на сградата ще бъде спряно. Ако тръбата е каменинова или чугунена, всичко това, което си говорихме до сега, ще е напразно. За каменинови и чугунени тръби такива "екстри" като обратен клапан няма, пък и няма възможност как да се монтира без копаене или къртене.
Кал и шума може да са влезнали и през прозорците, ако не са били добре затворени.
В общи линии причините са много, но за да знаете кое ще е най-ефикасното, ще трябва да се огледа от майстор - специалист, който ще Ви насочи какво е най-доброто. Но не забравяйте, че всичкото "удоволствие" е свързано с пари, че може би и с много пари.

Отговори