съвет за технологичхо решение на под върху скърцащ паркет

Подготовка на основата,подови замазки,плочки, паркети, мокети, декоративни подове
Потребителски аватар
056
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: съб яну 24, 2015 3:03 am

съвет за технологичхо решение на под върху скърцащ паркет

Мнение от 056 » съб яну 24, 2015 11:29 am

Здравейте на всички.
От няколко дена чета из форуми,саитове,гледам предавания, но никаде не откривам на 100% моя проблем със скърцането на стария под, който се състои от чамова скара, отдолу сгур, от горе дъбов паркет на 50+ години. Става дума за апартамент в центъра на Бургас в стара 3 етажна сграда, като въпросния е на първи етаж. Таваните са ми 2.70 (ако това има значение) и навсякъде е едно ниво на пода, като в коридорите е циментова мозайка.
Разучих внимателно целият процес при полагане на сух под на Кнауф Vidifloor с гипсофазерни плоскости, от посипката през каменната вата до фибранните плоскоси но никаде не се написа или каза, че след полагането на пода при стари дюшемета или, както е в моя вариянт дървена скара с паркет, ще се премахне скърцането и потъването с 1-2 мм при преминаване.
Просто искам да чуя мнения от хора,който са правели,имат вече изграден такъв под, чували от други места за ефикасноста на продукта.
На мен малко ми изглежда с извинение "на изцапано дупе чисти гащи''

От друго място ми казаха (един майстор, който цикли в момента паркета на 3-тия етаж в същата сграда), че се правили дупки 4мм и се шприцовало отдолу за да не потъва скарата под паркета, защото явно от там идва скърцането и след това с кит се запълват дупките и ако желая цикля и лакирам.

Друг пък ми каза да слагам осб плоскости захванати с повече видии за паркета, отгоре подложката и ламината.

За това и пиша тази тема ремонта ще започне след 2 седмици а още не мога да взема решение за пода.

По принцип съм решил да слагам ламиниран паркет в стаите, а в коридора гранит или гранитогрес

Потребителски аватар
Luna
напреднал
Мнения: 226
Регистриран: нед дек 14, 2008 10:35 am

Мнение от Luna » пон яну 26, 2015 11:57 am

"Разучих внимателно целият процес при полагане на сух под на Кнауф Vidifloor с гипсофазерни плоскости, от посипката през каменната вата до фибранните плоскоси но никаде не се написа или каза, че след полагането на пода при стари дюшемета или, както е в моя вариянт дървена скара с паркет, ще се премахне скърцането и потъването с 1-2 мм при преминаване.
Просто искам да чуя мнения от хора,който са правели,имат вече изграден такъв под, чували от други места за ефикасноста на продукта.
На мен малко ми изглежда с извинение "на изцапано дупе чисти гащи''
Абсолютно си прав! Затова първо трябва да се избърше дупето - т.е. да се изрине стария паркет и да се стигне да замазката и след това да се монтира сухия под или може и нова замазка да се направи. Поне аз никъде не видях и чух този сух под да се прави върху старо дюшаме на скара. Основата трябва да е стабилна.

Потребителски аватар
056
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: съб яну 24, 2015 3:03 am

Мнение от 056 » пон яну 26, 2015 9:54 pm

"Поне аз никъде не видях и чух този сух под да се прави върху старо дюшаме на скара"

Веднага показвам: http://www.misiamoiatdom.com/98-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%83%D1%85-%D0%BF%D0%BE%D0%B4

Това е старо предаване и точно в него показват " как се обуват чисти гащи на изцапано дупе" но никаде не се каза какъв е крайният резултат. Скърцане, пропадане основата дали е била здрава ?

Минават ми някои вариянти през главата и сега ще споделя за да чуя мнение.

1.Мисля да махна паркета, след това където има за поправка и подмяна на греди от скарата( ако трябва ще я изградя на ново) без да махам сгурията, и от горе да сложа от онези платна за куфраж под нивел, след това подложка и ламиниран паркет.

2.Или махам паркета, поправям скарата под него и посипвам с тази посипка, която се прилага при сухия под на Кнауф да уплатни добре и след това слагам тези платна (черните), които се използват за куфраж и след това подложка и ламиниран паркет.

Идеята е да се размина с най-малко гимнастики и главоболия. Също така и да се отрази положително на бюджета, далече съм от мисълта за замаска с армировка и фибран.

споделете мнение за това ,което съм замислил....

Потребителски аватар
ANGELI
любител
Мнения: 71
Регистриран: съб авг 07, 2010 7:23 pm

Строителни услуги

Мнение от ANGELI » чет яну 29, 2015 2:27 pm

Здравейте,сам си задавате въпроси и сам си отговаряте.
След като скърца,каквото и да сложите,пак,ще си скърца. с какъв бюджет разполагате и колко квадрата е помещението за ламинат.
Това дето искате ДА сложите гранитогтес,най добре махнете всичко за да остане на плоча ако е нужно самонивелираща замазка или една която да заравни примерно до 3см и лепете смело без проблеми в бъдеще.
Ремонт на покриви
http://angel-stroi.com

Потребителски аватар
056
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: съб яну 24, 2015 3:03 am

Мнение от 056 » вт фев 03, 2015 7:37 pm

От толкова много лутане и оптимизиране на варянти за пода стигнах до заключение: махам паркета и поправям скарата отдолу, после с видии се полагат кофражни плоскости подложка и накрая ламинат......

това е най евтения и безболезнен начин за решаване на проблема в моя случай.

Потребителски аватар
parketmilanov
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: нед май 05, 2013 1:29 pm

Мнение от parketmilanov » пет апр 10, 2015 8:01 pm

или върху кофражните плоскости нареди /чрез залепване /
стария паркет, ако искаш даже и го закови към плоскостите /така практикуват в държавите с дълги традиции в този тип монтаж./
след това циклене фугиране лакиране и за не много пари ще имаш много дълго време нескърцащ паркет.
Съвет-ако ще минаваш на този вариант изчисти предварително всяка паркаетина с телена четка ефекта е значително добър.
А ламината....какво да кажа красива настилка с достъпна цена и нулев комфорт .:)

Отговори